UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Кар'єра
  5. Варіанти розширення фриланс-бізнесу та як правильно нарощувати команду з юридичної точки зору

Варіанти розширення фриланс-бізнесу та як правильно нарощувати команду з юридичної точки зору

7.05.2023 327Автор: Лоліта Платошкіна
Варіанти розширення фриланс-бізнесу та як правильно нарощувати команду з юридичної точки зору

Варіанти розширення фриланс-бізнесу та як правильно нарощувати команду з юридичної точки зору

7.05.2023     327Автор: 

Рано чи пізно будь-який фрилансер зіштовхується з нагальною проблемою професійного самовигорання. Багато зовнішніх і внутрішніх аспектів віддаленої роботи, які постійно на контролі у професіонала, що деякі доводяться до звичайного автоматизму. Це тільки накопичує незадоволення і призводить до того, що ані завдання, ані фінансові заохочення не надихають. В такому випадку час вийти за рамки власного комфорту, зробити для себе нові професійні виклики та масштабувати власну діяльність. А це значить не тільки вивчити та зайнятися чимось новеньким, а й можливість залучити до проєкту нових спеціалістів та розширити власну команду. В цій статі ми розглянемо способи та ідеї масштабувати власний фриланс-бізнес, а також, як правильно нарощувати команду з юридичної точки зору. Дізнаваймось про всі підводні камені цих процесів.

Способи розширення фриланс-справи та бізнес-ідей

Способи розширення вашої фриланс-справи залежить від вас та ваших внутрішніх цілей та бажань, а також з чим саме ви хочете працювати надалі. Дійшовши вищого професійного рівня спеціалісти доходять висновку, що ті накопичені знання можуть бути корисні й іншим, то чому ж не допомагати іншим та мати з цього певний дохід. Ви вже накопичили певну базу корисних контактів, спеціалістів та колег з вашої сфери, які крутяться в вашому професійному колі. То чому не спробувати створити деякий контент саме для них.

Створення корисного каналу в мережі

У вас є певні ідеї контенту для ваших колег, спеціалістів суміжних сфер діяльності, що прямо чи опосередковано пов’язана з вашою - і це круто. Такий собі інформативний канал з вашою експертною думкою, ідеями та прогнозами може бути корисним, цікавим та стане в допомозі багатьом іншим експертам, що займаються саморозвитком. Яким чином можна доносити власні ідеї та досвід?

щасливий фрилансер

За допомогою подкастів

Подксат - голосовий вид контенту, з яким зручно і просто взаємодіяти, коли ти в дорозі. Такий контент поглинати доволі просто: відкрити потрібну платформу, вставити навушники у вуха та слухати експертів. А головне, слухачі можуть слухати подкасти саме тоді, коли їм це зручно. Без відео-картинки можна створювати доволі непогані види контенту: інтерв’ю з іншим експертом, діалог, монолог, відповіді на питання, тематичні оповіді, сторітелінги тощо. І це ідеальний вид подачі саме для інформативного типу контенту. Наразі в мережі можна знайти безліч стрімінгових платформ, завдяки яким можна розповсюджувати власні напрацювання, такі як: Apple Podcasts, Google Podcast, Spotify, Speaker, Anchor, SoundCloud. Деякі з них вже мають спеціальні вбудовані інструменти для створення такого виду контенту, наприклад, безкоштовна хостингова платформа Anchor від Spotify. Її інтуїтивно зрозумілий внутрішній інтерфейс дозволяє записувати випуски за кілька годин навіть тим, хто вперше її відкриває для себе. Крім подкаст-хостингів, люди також слухають подкасти в соцмережах, що по-своєму зручно. В середньому один подкаст триває від 20 до 40 хвилин. Це найкращий часовий проміжок, за який слухач не встигає втомитися. Один-два таких епізоди на тиждень стане достатньою кількістю контенту, який не набридне вашій аудиторії.

Відеоблог

Ще один вид взаємодії з вашою аудиторією, який допоможе вам ділитися власними професійними напрацюваннями. На відміну від подкастів, він вимагає більшої підготовленості та вашої особистої залученості, адже ваша аудиторія має змогу вас не тільки почути, а й побачити. Необхідно мати якісне обладнання, створювати цікаві сценарії й бути готовим стати в прямому значенні впізнаваною людиною в вашому професійному колі. Всіма нам відомий канал YouTube посідає перше місце в платформах, на яких не тільки зручно, а й дохідно розміщати власний контент, адже платформа дає можливість заробітку, яка залежить від переглядів вашого контенту та кількості підписників.

Створення навчального онлайн-продукту

Якщо ви маєте не тільки що розповісти та поділитися власними думками, а й певний професійний досвід, специфічні навички та маєте бажання поділитися ними з власною аудиторією, то чому не зайнятися створенням саме цифрового навчального продукту. Фрилансери вашої сфери діяльності, переважно початківці будуть цілком зацікавлені в вашому продукті. Якщо навчальний продукт якісний та корисний, то він може довго тримати свою актуальність, а вам непогано заробляти на цьому. Однак подібний навчальний продукт вимагає постійного обслуговування: оновлення, якщо виникає така потреба; усунення технічних несправностей, підтримка клієнтів на певних етапах взаємодії з контентом, які його придбали. Непогано при цьому підключити й маркетинг, щоб просувати власний продукт, або залучити соціальні мережі, в яких розказувати про якість та користь продукту. Через курси, майстер-класи, лекції, гайди ви зможете цікаво подати власний цифровий продукт.

Створення програмного забезпечення для фрилансерів

Якщо ви досвідчений спеціаліст, то напевно зіштовхувались з багатьма підводними каменями та знаєтеся на всіх професійних болях вашої сфери. Якщо ви знаєте як і чим полегшити життя інших фрилансерів своєї сфери діяльності, то створення програмного забезпечення - вихід. Переш, що спадає на думку, це корисні трекери ефективності роботи, спеціальні планери та органайзери, що допомагають самоконтролю та вкладатися в дедлайни, зручні платформи для збору ідей та референсів тощо.

Створення власної агенції
Якщо взаємодія з людьми цікавить вас наразі найбільше, то створення власної агенції стане непоганою спробою масштабування власного бізнесу. Час задуматись над цим, якщо ви вже маєте: напрацьовану постійну базу клієнтів, відшліфовану робочу воронку по залученню нових клієнтів, відсутність часу на самостійне опрацювання проєктів.

Створення власної агенції вимагає не тільки професійних знань, а й навичок співпраці з колегами, підлеглими, уміння набирати в команду грамотних спеціалістів, лідерські навички тощо. Створення власної агенції - це новий рівень й з юридичної точки зору, який досі вас обходив стороною, про тонкощі якого ви можете не мати знань.

Нарощення команди та інші юридичні аспекти масштабування бізнесу
Масштабування вашого бізнесу, особливо до рівня агенції, має потребу в розширенні команди, що тягне за собою неабияку юридичну відповідальність. Ваш бізнес може знаходитись на рівні ФОП поки ваш дохід не складе понад:

  • ФОП 1-ої групи — 167 МЗП, 1 085 500 гривень,
  • ФОП 2-ої групи — 834 МЗП, 5 421 000 гривень,
  • ФОП 3-ої групи — 1167 МЗП, 7 585 500 гривень.

Підключається й система оподаткування відповідно кількості найманих працівників. Для загальної системи жодних обмежень щодо кількості немає, а от для спрощеної — кількість регулюється відповідно до групи платника єдиного податку:

  • ФОП 1-ої групи — наявність найманих працівників не передбачена,
  • ФОП 2-ої групи — до 10 найманих працівників,
  • ФОП 3-ої групи — кількість працівників не обмежена.

Офіційне оформлення нового працівника захищає права обидвох сторін та від правопорушень.
Масштабувати власний фриланс-бізнес завжди складно, адже зіштовхуєшся з новими труднощами, натомість розширюєш власні горизонти. В додаток ще й можливість прокачати управлінські навички та вирости професійно.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору