UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Співбесіда без проблем
  5. Вдала співбесіда: казати чи не казати про свої захоплення?

Вдала співбесіда: казати чи не казати про свої захоплення?

4.01.2019 355Автор: Олександр Мавлідінов
Вдала співбесіда: казати чи не казати про свої захоплення?

Вдала співбесіда: казати чи не казати про свої захоплення?

4.01.2019     355Автор: 

Хобі та всілякі «не робочі захоплення», багатьма шукачами вважаються сферою приватних інтересів, й розповідати про щось подібне на співбесіді, вони сприймають, як нонсенс.

Й, дарма. Бо, на дворі XXI сторіччя, і у професіоналів-рекрутерів в тренді пошуки особистостей з високим емоційним інтелектом. А, ваше хобі, як раз, краще за все інше продемонструє його наявність.

Крім того, багато захоплень, так чи інакше, але мають «крапки пересічення» з професійною діяльністю власника. Це, означає, що ваше прагнення до поглиблення у нові знання, зможе позитивно вплинути й на вашу кар’єру.

Навіть, якщо ви дуже скромна людина та зовсім не вважаєте ваше хобі темою розмови, про нього варто згадати, якщо ви побачите, що його наявність важлива для вашого екзаменатора.

Різні хобі мають спільну здатність, а саме, розвивати у людини ті властивості характеру, які просто необхідні у будівництві власної кар’ри. Можливо, ваш опонент, як раз шукає людину, що зможе обіймати керуючу посаду, перевіряючи, за допомогою «хобі», рівень вашого розвитку, як особистості.

Захоплені спортом шукачі, вже виглядають в очах рекрутера, як робітники, які не бояться перенавантажень, та спрямовані дійти «до фіналу». Погодьтеся, це вже невеличкий «плюс», що наближає бажаний результат.

Чи, наприклад, ви обожнюєте мандрувати, можливо, вам запропонують посаду, що передбачає довгі командировки, чим й «відлякує» від себе більшість ваших майбутніх колег-домосідів.

Про хобі, та навіть, про «читання», можна згадати у той момент розмови, коли ви відчуєте, що чаша схиляється не у ваш бік. Можливо, така інформація зуміє компенсувати в очах рекрутера, ті недоліки, які він побачив у ваших знаннях.

До речі, існує відомий випадок прийняття на роботу (на дуже гарну та «цікаву» посаду) людини, яка отримала це місце тільки завдяки своєму хобі – комп’ютерним іграм, в яких він став просто «гуру» та мав безліч фаловерів у мережі інтернету. Одним з фанатів, виявився і рекрутер, який проводив співбесіду. Спочатку, він не побачив у шукачеві нічого цікавого й був готовий завершувати. Але коли, мова зайшла про хобі та прозвучав відомий у віртуальному світі, «нікнейм» шукача, ситуація різко змінилася на користь останнього.

Тому, Jobs.ua радить: не соромтесь своїх хобі!

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору