UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Співбесіда без проблем
  5. Відповідаємо достойно на каверзні питання рекрутерів

Відповідаємо достойно на каверзні питання рекрутерів

9.09.2022 413
Відповідаємо достойно на каверзні питання рекрутерів

Відповідаємо достойно на каверзні питання рекрутерів

9.09.2022     413

Рекрутер повинен поставитися до кандидата оцінююче, такі в нього робочі обов’язки. Але штука в тому, що він може ставити досить каверзні питання, а може не ставити. Може недоречні чи надто особисті питання поставити, бо так йому хочеться. Портал з пошуку роботи Jobs.ua пропонує своїм читачам з’ясувати, як виважено і достойно відповідати на каверзні питання HR-спеціалістів.

«Як ви дивитеся на те, що іноді доведеться брати роботу додому?»

На такі питання, звісно ж, не потрібно відповідати відразу. Краще обдумати його, перш ніж відказувати, або мати заздалегідь заготовлену відповідь. Як ви розумієте, з цим питанням не все так однозначно, бо вам невідоме межі оцього «іноді». Що в розумінні керівництва компанії «іноді»? Кілька разів на тиждень чи на місяць? Погодьтеся, суттєва різниця між цими двома «іноді».

Якщо ви не можете придумати достойну відповідь, тоді користуйтеся її універсальним варіантом: «Я все завжди роблю вчасно, тому не бачу потреби в тому, щоб брати роботу на дім». Якщо ж рекрутер продовжить наступати і зауважить, що в них так, мовляв, заведено – що відповісти вам? Приміром, ви можете сказати, що нехай, такий варіант вас влаштує, але за строго обумовленими правилами. Можна уточнити, що це сприятиме захисту ваших інтересів як працівника, бо ви не погоджуєтеся на те, щоб вами користувалися і платили за перепрацювання копійки.

«Які були ваші найбільші промахи на попередній роботі?»

Якщо вам ніколи не ставили таке питання, це ще не означає, що ви не почуєте ці слова з вуст якогось рекрутера. Відповідайте коротко і ясно: «Я не припускався значних помилок в процесі роботи». Так, можливо, ці слова не надто відповідатимуть істині, але подумайте ось над чим: якщо ви відповісти на це питання так, як хоче почути рекрутер, за цим питанням послідує безліч інших питань. Тому не треба закопувати себе власноруч.

«Як ви натрапили на нашу вакансію?»

На перший погляд, ніби й невинне питання. Але тільки на перший погляд. Якщо ви зопалу відповісте, що не пам’ятаєте, де і коли натрапили на неї – погодьтеся, довіри до вас такі слова не викличуть. Найкраща відповідь, яка тут може бути – ви побачили вакансію на сайті їхньої компанії. Можна зауважити ще пару-трійку деталей про сайт, щоб показати рекрутеру, що ви дійсно цікавилися їхньою компанією, побували на їхньому сайті. Але не забудьте перед співбесідою зазирнути на сайт компанії. Можна також повивчати профілі компанії в соцмережах, щоб бути в курсі останніх оновлень з їхніх соцмереж. Такі дії можуть стати вам на співбесіді в нагоді.

«З якими людьми вам складно працювати?»

Ще одне каверзне питання, на яку теж краще відповідати просто і коротко. Приміром, «мені добре працювати з усіма людьми». Як бачите, цілком логічна і достойна відповідь на таке каверзне питання. Можете додати, що ви неконфліктна людина, якщо це так; або ж зазначити, що певні непорозуміння траплялися, було таке, але такі речі вдавалося звести до мінімуму.

А як ви відповіли б на всі ці каверзні питання?

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору