UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Поради шукачу
  5. Випадки, коли можна покинути співбесіду

Випадки, коли можна покинути співбесіду

14.12.2020 471
Випадки, коли можна покинути співбесіду

Випадки, коли можна покинути співбесіду

14.12.2020     471

Трапляється, що вже на етапі співбесіди щось насторожує. Ви спілкуєтеся з людиною, яка бере інтерв’ю, і починаєте розуміти, що тут затримуватися не варто. Але якщо все минає по-людськи, цивілізовано, можна дочекатися завершення співбесіди і ввічливо попрощатися. Але бувають випадки, коли можна – і треба! – покинути співбесіду без зайвих слів. Jobs.ua зібрав випадки, коли потрібно піти, не попрощавшись.

Зміна умов у процесі спілкування

Якщо ви прочитали у вакансії про одні умови роботи – високу зарплату, чудовий графік роботи та бездоганні умови праці – а на співбесіді вам кажуть дещо інше, будьте певні: цю вакансію просто прикрасили, щоб привабити висококваліфікованих працівників.

На які моменти слід звернути увагу? Наприклад, роботодавець почне виправдовуватися, що не вийде виплатити таку зарплату, як вказано у вакансії, або несподівано змінився робочий графік, або ви будете регулярно їздити у відрядження, хоча такого моменту не передбачалось. Якщо в компанії з самого початку розпочинають робочі стосунки з обману, то чи варто працювати в такому колективі? Вирішувати шукачу, звичайно. Але приймати людину на роботу і лукавити при цьому – це тривожний дзвіночок.

Просять у вас персональні дані

Всі дані, які потрібні компанії, щоб поспілкуватися з вами на співбесіді, зазначені в резюме. Це ваше ім’я, прізвище і контактні дані. Якщо просять банківські дані чи вимагають якісь офіційні документи, цілком можливо, що ви потрапили в руки шахраїв. Чи варто доводити щось цим людям, сперечатися з ними? Звісно, ні. Просто завершіть спілкування, щоб не гаяти власний час.

Ви з’явились на співбесіду, а про вас забули

І це доволі дивно, погодьтеся. Ви прийшли працевлаштовуватися, а секретарка починає годувати вас п’яти- чи «десятихвилиночками», навіть не запрошуючи присісти. Звичайно, у вашого інтерв’юера банально може трапитися несподіваний випадок, і вона затримується в дорозі, але, швидше за все, про вас просто забули. І якщо вас «промаринували» годинку-другу, а потім кажуть: «Приходьте завтра», то прислухайтеся до своїх відчуттів, чи не зникло у вас бажання працювати в такій безвідповідальній атмосфері?

Хочуть вам щось продати на співбесіді

Ця ситуація однозначно свідчить про те, що дане інтерв’ю потрібно завершити якомога швидше. Так, на співбесіді вас можуть попросити щось продати, щоб побачити, як ви вмієте продавати товар. Але пропонувати щось у них придбати – це прохання геть недоречне. Покидайте цю розмову без жалю: тут вам не місце.

Ви відчуваєте внутрішню напругу

Буває, що перехвилювалися. Це нормально. Але якщо відчуваєте, що вас щось напружує – приміром, з вами на співбесіді спілкуються неприємні вам люди, ви почуваєтеся некомфортно в приміщенні, то ваша інтуїція посилає вам сигнали тривоги. В такому випадку теж краще завершити спілкування і попрощатися. Працювати в компанії, в якій вам буде некомфортно – це загубити в майбутньому роки перспективної кар’єри в колективі, який вам буде до душі.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору