UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Цікаво про бізнес
  4. Чоловіки, які змінили світ
  5. Вісім доказів на користь "не здаватися"

Вісім доказів на користь "не здаватися"

19.05.2020 563Автор: Олександр Мавлідінов
Вісім доказів на користь "не здаватися"

Вісім доказів на користь "не здаватися"

19.05.2020     563Автор: 

Життя приносить нам безліч проблем та викликів й лише від нас самих, цілком залежить те, як ми сприйматимемо ці труднощі, які висновки зробимо та наскільки наполегливими залишимося на шляху до обраних цілей.

Мета – дуже важлива та навіть головна складова будь-якого успіху. Ви не знайдете успішних людей, які опинилися на вершині своєї слави випадково. Навіть, якщо їм й посприяв певний щасливий випадок, ще до нього, ці люди точно знали чого прагнуть та ким бажають бути або, навпаки, ніколи не стануть.

Кажуть, що все у житті має певну рівновагу й те, наскільки грандіозним та приголомшуючим буде ваш успіх напряму залежить від того, наскільки суворим видався шлях до нього. Якщо до цієї «сплати наперед» додати величезну волю та віру у те, чого прагне людина, та, хіба що смерть може зупинити її на цьому шляху до власної мети.

Хоча, є випадки, коли здається, й ця «стара із косою» відступала, мабуть, вражена наполегливістю людини, що дійсно чогось прагне. Тож, якщо що-небудь йде не так, як треба та бажалося, не поспішайте опускати руки та подивіться на декілька коротких історій «проблемного життєвого шляху» справжніх особистостей. Ці відомі вам люди, не лише не зламалися під вагою суворих невдач та випробувань, але ще й стали успішними, та змогли занести свій вклад до історії людства.

Сер Вінстон Леонард Спенсер-Черчилль

Відомий борець із нацизмом та один з найбільш вдалих світових політиків за усі часи цивілізованої історії, ледь не потонув у дитинстві, отримавши не абиякий стрес. Ця обставина разом із важким та бешкетним характером, навіть, заважала йому нормально сприймати шкільну навчальну програму настільки суттєво, що майбутній геній політики …не був переведений з шостого класу до сьомого. В юнацтві, Черчилль отримав зараження крові та ледь не помер вдруге, на диво, випадково «дочекавшись» винахід людством пеніциліну, який врятував його життя. Потому, йому не вдавалося навіть й близько підійти до тих політичних посад, на які він зазіхав.

Проте, він бачив себе політиком та ніким іншим й продовжував наполегливо працювати над собою та обставинами, що були проти нього. Тож, у віці 62 роки, він таки став британським прем'єр-міністром, та два строки з гідністю він Сполучене Королівство до перемог.

Томас Едісон

Людині, що винайшла побутове електрику та придумала телефон, з дитинства вчителі говорили про те, що він …цілком недолугий, щоб взагалі навчитися чому-небудь. На своєму шляху до створення електричної лампочки, Едісону, в задумок якого ніхто не вірив та відверто насміхався над його ідеями, довелося створити 1 000 попередніх зразків, що виявилися не робочими. Але він не зупинявся, поки 1 001 зразок не засвітився електричним світлом.

Харланд Девід Сандерс

Можливо ви одразу й не згадаєте хто ця людина, що свого часу декілька років не могла навіть продати курчат, яких вирощувала на власній фермі. Місяць за місяцем, ресторани та кафе відмовляли у співпраці невідомому фермеру-селюку. Після майже 900 невдалих спроб, полковник Сандерс все ж таки знайшов невеликий ресторанчик, власники якого не лише погодилися купувати в нього курей а й вислухали його думки, щодо маркетингової стратегії розвитку їдальні.

Думки Сандерса виявилися більш, ніж вдалими, й ресторанчик з провінції швидко виріс до розмірів мережі, не зупиняючи свого зростання. Власники на знак подяки за вдалу зустріч з Сандерсом не лише взяли його у долю в свій бізнес, а й зробили його портрет символом нового бренду. Тож сьогодні обличчя Девіда Сандерса можна побачити на кожному з відомих ресторанів KFC, розташованих по всьому світу.

Чарлі Чаплін

«Його гра надто каламутна та нагадує якусь метушню» - саме так висловилися менеджери про здібності Чапліна, під час проб до кіностудії. Він намагався благати про ще один шанс, але йому пригрозили, що виведуть з приміщення силоміць. У повному відчаї, Чаплін, зміг опанувати себе та залишитися до кінця проб, а коли побачив, що роботодавців не влаштовує жоден актор, знову запропонував їм спробувати його кандидатуру. Менеджери й самі не зрозуміли нащо погодилися, але то й був початок ери комедійного кіно. Його розпочав «метушливий» Чаплін, що став першою кінозіркою в Америці.

Альберт Ейнштейн

«Розумово відсталий» малюк на думку вчителів, геть не мав жодного шансу просто вивчитися, бо почав розмовляти лише у чотири роки, а зміг подолати писання – у сім. Проте, незважаючи на таке ставлення хлопець продовжував цікавитися тим, що його приваблювало, в решті решт став одним з найвідоміших та вагомих фізиків усіх часів.

Чарльз Дарвін

Приблизно те саме казали й про Дарвіна та навіть умовили його на певний час відмовитися від медичної кар'єри та вчитися у духовній семінарії. Дарвін впорався, не здався та знайшов своє справжнє покликання.

Ісаак Ньютон

Ця людина навіть не змогла впоратися із керуванням сімейною фермою, зазнавши астільки нищівної поразки у такої справі, що його відправили з очей подалі - до Кембриджського університету, «що небудь» вивчати. Як відомо, він обрав фізику.

Стівен Кінг

В нього не вірили настільки, що свій перший роман (шедевральний «Керрі») він просто викинув до смітника. Рукопис врятувала дружина Кінга, яка майже єдина підтримувала чоловіка та вірила в наявність в нього справжнього таланту. На сьогоднішній день «король жахів» справжній міліонер, а його найбільш відомі романи надруковані та продані тиражом у 350 000 000 екземплярів.

Слова тут зайві. Якщо ще відчуваєте спустошення та невіру в себе – перечитайте текст, що наданий вище)

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору