UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Діловий етикет
  5. Як діловій жінці почуватися своєю серед колег чоловіків?

Як діловій жінці почуватися своєю серед колег чоловіків?

11.05.2022 312
Як діловій жінці почуватися своєю серед колег чоловіків?

Як діловій жінці почуватися своєю серед колег чоловіків?

11.05.2022     312

Ми живемо в 21-му столітті, а жінки й досі продовжують боротися за свої права. Навіть у розвинених країнах серйозні проєкти чи керівні посади охочіше доручають очолювати саме чоловікам. Портал з працевлаштування Jobs.ua пропонує жінкам декілька рекомендацій, щоб діловій жінці почуватися своєю серед колег чоловічої статі.

Про чоловічу упередженість

Ви можете бути настільки просунутою у своїй професії, наскільки це взагалі можливо. І все ж деякі чоловіки можуть зі скепсисом ставитися до ваших професійних вмінь. І все тому, що ви жінка. Як варто реагувати на таку поведінку з їхнього боку? Звичайно, емоціям піддаватися не потрібно, адже це більше нашкодить, ніж зарадить проблемі. Ідеальний варіант – поводитися ввічливо і стримано, а свій професіоналізм засвідчувати реальними справами. Безперечно, якщо хтось із чоловіків намагатиметься принизити вас чи піддати сумнівам результати вашої праці, будьте готові дати відсіч. Знову ж таки, ввічливо і виважено, як і личить це робити справжній жінці.

Флірт – заборонена територія чи ні?

Загравання з колегами-чоловіками краще залишити за межами офісу. Практика показує, що службові романи, як правило, нічим хорошим не завершуються. Окрім того, жінки, які часто фліртують в офісі, стають об’єктами фривольних жартів з боку чоловіків. Звичайно, якщо ви виглядаєте ефектно і одягаєтеся відповідно, чоловіки, швидше за все, обговорюватимуть вас за спиною. Але в такому разі це вже на їхній совісті.

Одяг

Пам’ятайте, що на роботі ви не лише жінка, а й професіонал своєї справи. Звичайно, ви маєте право одягатися так, як вважаєте за потрібне, але за певні рамки виходити не потрібно. А найкраще орієнтуватися по тому, як одягаються інші ваші колеги. Якщо в офісі усі дотримуються певного дрес-коду, навряд чи варто приходити на роботу в худі чи у футболках з яскравими принтами. Зрештою, орієнтуйтеся по ситуації і пам’ятайте, що професіонали повинні виділятися на робочому місці передовсім своїми професійними навичками, а не екстравагантними нарядами.

Не плетіть інтриги на робочому місці

Налаштовувати одних колег проти інших може спрацювати в короткотривалій перспективі, але задайтеся питанням – чи спрацює це на довгій дистанції? Тим паче, завжди існує ризик, що хтось із колег розгадає ваші наміри, і тоді вже вам доведеться непереливки. Найкращий спосіб завоювати авторитет у будь-якому колективі – це демонструвати високі професійні вміння, мати легку вдачу і бути товариською людиною. Просять допомогти – допомагайте, тільки не собі на шкоду; колега не має бажання в даний момент спілкуватися – не нависайте над людиною, а займіться краще справою. Повірте, так ви швидше станете «своєю серед своїх», ніж за умови застосування жіночих хитрощів.

Підсумуємо

Отже, як бачимо, секрет доволі простий. Щоб діловій жінці почуватися своєю серед колег-чоловіків, потрібно правильно розставити пріоритети, на роботі демонструвати виваженість, послідовність та ділові якості. Усе це в сукупності й дозволить вам швидко влитися в чоловічий колектив і вибудувати ту кар’єру, на яку ви розраховуєте.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


Часто шукають

↑ Вгору