UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Це важливо знати кожному
  5. Як гарно провести вихідні на карантині

Як гарно провести вихідні на карантині

8.05.2020 349Автор: Олександр Мавлідінов
Як гарно провести вихідні на карантині

Як гарно провести вихідні на карантині

8.05.2020     349Автор: 

Карантин у вигляді необхідної самоізоляції – доволі складне випробування для людської психіки та перевірка на витримку фізичного стану людини. Здавалося б, що складного в тому, щоб просто знаходитися вдома, тим більш, коли є можливість не перейматися про наявність роботи чи іншими фінансовими питаннями?

Проте, особливо для людини, що звикла до геть іншого способу життя, така добровільна неволя стає випробуванням не меншим, аніж утримання проти її власної волі. Не дарма, за останні місяці, що людство вимушене проводити саме у такий спосіб, кількість заяв на розлучення серед сімей по всьому світу збільшилася більш ніж на 20%.

Жаліючись на незвичні умови віддаленої роботи, більшість людей доволі швидко розуміють, що будні, зайняті справами, нехай й у незвичному форматі – не таке вже й погане проводження часу. Довгоочікуваний уїк-енд, що нарешті настає…виявляється ще одним днем, який можна провести саме так та у тій самій обстановці, як й попередні. До речі, варіант «просто відпочити» не працює, й людина, що чекала на бажані вихідні, витрачає дні марно, підсвідомо очікуючи коли настане ненавісний колись понеділок. При такому перебігу подій, про повноцінний відпочинок можна навіть не мріяти, а кожен наступний тиждень роботи стає все менш продуктивним.

Для того, щоб необхідне постійне перебування на самоізоляції вдома не стало причиною ще більших та зайвих проблем у житті, радимо планувати свій час та ретельно займати себе, особливо в ті дні, в які ви не зайняті роботою. Щоб позитивні думки перемагали депресивний настрій та вихідні й справдідавали змогу для відпочинку, зверніть увагу на ці прості але дуже корисні рекомендації щодо того, як корисно, ефективно (з боку відпочинку) та весело, можна провести «карантинні вихідні».

Здоров’я

Відомо, що лише правильно розпочатий день може принести й користь, й радість людині. Тож, не зважаючи на статус «вихідного» дня, почніть його правильним ранком, а саме – зарядкою. Якщо, такі вправи для вас - звичний спосіб пошуків бадьорості, зарядка вихідного дня може бути трохи послаблена завдяки меншим навантаженням та «прикрашена» простими варіантами медитації.

Розім’явши м’язи, при відчинених вікнах (коли погода дозволяє), створіть гарну атмосферу за допомогою музичного фону музику та починайте фізичні вправи. Після них – час медитативних практик, але знайдіть для цього толкового «гуру», який підкаже як це робити правильно. Так ви не згаєте час безрезультатно. Як це зробити? Інтернет у допомогу.

Якщо медитація – це не ваша «фішка», заряджайте себе зранку танцями. Це не менш ефективно й допоможе «створити» вам увесь день. Не вмієте танцювати? Облиште, вас зараз ніхто не бачить, тож уперед. Якщо це приносить вам задоволення.

Духовна їжа

Скоріше за все, у цьому світі існує перелік кінострічок чи серіалів, до яких у вас все не «доходили руки». Вихідний – саме той час, коли треба та навіть необхідно заповнити цей пробіл. Навіть, якщо на думку нічого такого не припадає, той самий інтернет підкаже що новенького або не дуже, але все одно, цікавого, ви можете подивитися. Спробуйте й це вас може захопити так, що потім треба буде корегувати цю «справу» зі справами роботи по буднях.

Але, це все – лише після бадьорого ранку та жодних переглядів протягом ночі!

вихідні на карантині

Захоплення для себе

Зазвичай це називають хобі, але багато хто з людей, одразу каже, що не має схильності ні до чого. Якщо, ви знаєте те, що приносить вам задоволення – займайтеся цим у вихідні. Навіть, якщо це «цілковита маячня» про яку ви нікому не зізнаєтесь.

Якщо, ви не можете одразу зрозуміти що вам може бути до вподоби, спробуйте пригадати чим ви цікавилися у дитинстві. Скоріше за все, у тому переліку ви знайдете пару справ, що із посмішкою забажаєте знову спробувати відтворити. «Великий та могутній» сучасний інтернет, допоможе й тут, представив будь-які поради та навіть відео-навчання з майже усіх напрямків, що можуть бути віднесені до людського хобі. Витратьте певний час та розберіться у тому, що все ж таки може стати для вас тією самою справою «для себе». Принаймні, зараз саме той період, коли у таких аспектах можна та необхідно розібратися.

«Додаткове»

Ну, а якщо, ви й справді не змогли знайти сьогодні той фільм, що бажаєте дивитися або те зайняття, що принесе вам насолоду, можна звернути особливу увагу на чистоту вашій оселі та гардеробу. Звичайно. Ви охайна людина та регулярно прибираєте там, де мешкаєте, але зараз такі часи, що надмірною увага до чистоти просто не може бути.

Якщо помешкання й так вже «блищіть» зверніть увагу на свій гардероб. До речі, у сучасних обставинах, речі в яких ви виходите за продуктами або по іншій необхідності, краще тримати в окремому місці за зачиненими дверцятами шафи чи чогось на кшталт цього. Скоріше за все, часу обладнати цей «шлюз» у вас ще не було, або ви просто не думали про це. Коли це так – займіться цією проблемою та убезпечте своє помешкання від можливого проникнення вірусів.

Ну, а якщо все з цим гаразд, можна просто поміркувати в чому ви підете «по хліб», наприклад, завтра. Це набагато краще аніж безцільне лежання у вирою неконтрольованих думок, й знайте, може бути непоганою «соломиною» у випадках, коли іншого не залишається.

Й не забувайте про родичів та друзів. Телефон-телефоном, але відео-зв'язок набагато краще допоможе поспілкуватися та створить відчуття, що присутності бажаних вам людей. До речі, таким чином можна й грати, й спілкуватися, й… взагалі багато чого. Та все це допоможе вам відпочити максимально ефективно у наш непростий час.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору