UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Ваша зарплата
  5. Які гроші здатні зупинити "відтік кадрів" з України

Які гроші здатні зупинити "відтік кадрів" з України

8.10.2018 425Автор: Олександр Мавлідінов
Які гроші здатні зупинити "відтік кадрів" з України

Які гроші здатні зупинити "відтік кадрів" з України

8.10.2018     425Автор: 

Згідно з інформацією від міністра соцполітики Андрія Реви, середня заробітна платня, що отримує пересічний українець за свій труд на польському ринку праці, складає близько 19 200 у гривневому еквіваленті.

Безперечно, таку суму у якості зарплатні, пропонує, далеко не кожна вітчизняна компанія, тому й питання «їхати чи ні» на роботу за кордон, просто не виникає у багатьох заробітчан.

Як дізнався Jobs.ua, за даними Державної Прикордонної служби, постійну «робочу дислокацію» на території той же Польщі, має близько 3 200 000 українців. Це велика цифра, принаймні, для нормального функціювання українського ринку праці, без ніяких «дефіцитів кадрів».

Але, що, крім пресловутого патріотизму, може запропонувати держава своїм громадянам, які прагнуть гідного життя?

Пан Рева впевнений, що вихід є, і цей вихід – зростання добутків українців. За словами міністра, тільки середня заробітна платня в Україні, за розміром, не менш, ніж 15 000 грн, може припинити таке явище, як відтік кадрів з ринку праці країни.

Пан міністр не зупинився тільки на таких висновках, додавши, що за його розрахунками, середня зарплатня в країні, вже цієї зими, має сягнути показника у 10 000 грн. Що стосовно прогнозів, розмір середньої заробітної платні в Україні на рівні 15 000 грн, може бути досягнутий у чотирьохрічний термін.

Щодо можливого збільшення польських «міграційних» зарплатень за той же термін, інформації не було. Тож, сподіваємось на те, що цього часу країні вистачить, щоб «наздогнати» середні добутки хоч де-яких європейських країн.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору