UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Грошове питання
  5. Як оголосити бажану заробітну плату на співбесіді

Як оголосити бажану заробітну плату на співбесіді

9.07.2021 487Автор: Лоліта Платошкіна
Як оголосити бажану заробітну плату на співбесіді

Як оголосити бажану заробітну плату на співбесіді

9.07.2021     487Автор: 

Питання заробітної плати - один з самих важливих на співбесіді як для здобувача, так і для роботодавця. До того ж грошове питання є основним пунктом в трудовому договорі, тому рано чи пізно його прийдеться вирішувати. Тому саме співбесіда є зручним часом для підняття цього питання, поки воно є актуальним. Багатьох здобувачів питання про заробітну плату на співбесіді ставить у незручне становище, тому сьогодні разом із Jobs.ua розбираємось, як оголосити бажану заробітну плату на співбесіді.

Будь-якому здобувачу хочеться продати свої знання та вміння подорожче. Роботодавці при цьому готові платити тільки тим, хто справді приносить користь та ефективність. Через це головним завдання для здобувача є переконати, що він робить вдале та доцільне вкладення капіталу.

Звісно, працевлаштовуючись в компанію складно оцінити скільки заробляють робітники. Якщо ви назвете на співбесіді розмір зарплати надмірно великий, то роботодавець одразу зрозуміє вашу необізнаність в цьому питанні, до того ж з вами доволі швидко попрощаються. Якщо зазначите скромну суму, то це тільки доведе вашу недосвідченість у особистих силах. Дуже важливо визначити самостійно достатній рівень, щоб показати себе обізнаним професіоналом в своїй галузі, навіть з такого питання, як зарплата.

Як визначити достатній рівень заробітної плати при працевлаштуванні

Існує декілька способів визначити достатній рівень заробітної плати при відвідуванні співбесіди в компанії.

Звіртеся з базою здобувачів рекрутингових сайтів. Рекрутингові сайти й справді інформаційне джерело. База нараховує велику кількість резюме здобувачів різних рівнів, напрямків. Ви маєте відмінну можливість звіритися з ринком праці та зробити певні висновки.

Запитайте знайомих на аналогічні посаді. Напевно, у вас є друзі та знайомі з такою самою чи схожою посадою. Розпитайте у них щодо їх працевлаштування та питання про їх зарплату. А також заодно не соромтесь дізнатися, чи підвищували зарплату в них протягом роботи на цьому місці.

Порівняйте пропозицію від роботодавця з пройденими співбесідами. Складніше, якщо це перша співбесіда, але якщо ні, то ви вже знаєте заявляти більше чи менше і на скільки.

Оцініть власні вміння та знання, покладаючись на вимоги рекрутерів. Знову ж таки, можете заглянути й в резюме здобувачів вашої посади на рекрутингових сайтах і порівняти приблизно відповідність умінь та вашу конкурентність серед них.

Дізнайтеся платіжну спроможність компанії. Це також зробити досить складно без знайомих-робітників в цій компанії. Пошукайте в інтернеті відгуки про компанію чи відкриті вакансії цієї компанії на рекрутингових ресурсах, це також може допомогти отримати інформацію.

Як вести розмову з роботодавцем про зарплатню

Ніколи не починайте розмову на співбесіді з заробітної плати. Це поганий тон. Роботодавець може розцінити це, що фінансова сторона вам важливіша за досвід та можливості розвитку. Але обов’язково завжди питайте у роботодавця щодо зарплати. Якщо роботодавець так і не спитав вас про це, він або забув, або випробовує вас психологічно, або настроєний не серйозно чи не дивиться на вас як на потенційного кандидата. Також роботодавці можуть задавати каверзні питання про зарплату, знову ж таки, перевіряючи вас. В будь-якому випадку, беріть тоді відповідальність за питання на себе і питайте роботодавця одразу на співбесіді.

Читайте також

  • Як полегшити вихід на роботу після відпустки? 8 вересень, 2024

    Декілька порад від наших експертів про те, як, повернувшись до роботи, правильно застосувати «відновлений багаж сил».

  • Піднімайся і йди30 серпень, 2024

    Впавши, піднімаємося, обтрушуємо одяг, хочемо зробити крок, але біль у забитих колінах не дає ступити. Адже йти треба, хоча б до медпункту. Одні встають і, перемагаючи біль, йдуть далі, а в інших сил вистачає лише до кабінету лікаря або самому перев'язати собі рани, а деякі не можуть навіть піднятися від сильних забитих місць, розчарування та зневіри. Що робити і як допомогти собі?

  • Розміщення вакансій на сайті Jobs.ua19 серпень, 2024

    Jobs.ua хоче підтримати Кращих Роботодавців і розширити можливості Шукачам роботи у важку хвилину, тому продовжує працювати в галузі працевлаштування та зберігає знижки і можливість безкоштовного розміщення вакансій для роботодавців.

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

↑ Вгору