UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Співбесіда без проблем
  5. Як підготуватись до співбесіди під час війни

Як підготуватись до співбесіди під час війни

29.05.2022 578Автор: Лоліта Платошкіна
Як підготуватись до співбесіди під час війни

Як підготуватись до співбесіди під час війни

29.05.2022     578Автор: 

Пошуки роботи під час війни - справа складна. Крім того, що в цей час на ринку праці відбувається жорстка конкуренція, до того ж здобувачу доводиться переживати усілякі негаразди воєнного стану: страх, що воєнна тривога прирве співбесіду; хвилювання через незвичний формат співбесіди; бажання знайти найбільш зручне місце й ще багато чого. Важкі часи диктують свої умови і до них потрібно пристосовуватись. Jobs.ua ділиться порадами, як підготуватись до співбесіди в цей непростий для здобувача та роботодавця час.

Співбесіда залишається невід’ємною частиною працевлаштування. Менеджерам з персоналу в воєнний час доводиться зустрічати на співбесідах людей з різних куточків України. Тому і здобувачам, і роботодавцям необхідно провести ділову зустріч врівноважено та спокійно, без надмірно емоційного стану. Зробити це можна заздалегідь підготувавшись до співбесіди в умовах війни.

Як підготувати себе до співбесіди в умовах війни

Наразі роботодавці проводять співбесіди дистанційно. З одного боку це допомагає здобувачу залишатися більш захищеним, обираючи самостійно місце для співбесіди. Це значно економить час та фінанси обох сторін, не витрачаючи час на очікування чи дорогу на місце призначення. З іншого: обидві сторони втрачають можливість особистого контакту, яка дозволяє дізнатись більше деталей про іншу сторону.

Отже якщо ви готуєтесь до онлайн співбесіди, підготуйте зручно місце, де ви будете проходити співбесіду. Воно повинно бути безпечне, зручне та містити все, що вам може знадобитись на зустрічі, а це: ручка та блокнот для записів, роздруковане ваше резюме перед рукою, склянка води, особисті речі без яких ви не можете обійтися: окуляри, гаджети тощо.

Готуючись до співбесіди, не забувайте про звичайних речах, що здатні вас тримати в настрої та в бойовому налаштуванні. Не забудьте поїсти, одягнутися відповідно до співбесіди.

Відпрацюйте якісно каверзні питання, що може вам поставити роботодавець. Найчастіші непрості питання пов’язані з минулим місцем роботи та причинами вашого звільнення. Також будьте готові і ви поставити питання щодо компанії, в яку працевлаштовується, а для цього краще заздалегідь дізнатися всю інформацію з різних джерел про компанію. Підготуйте заздалегідь розповідь про себе та свій робочий досвід.

Впорайтесь із хвилюванням. Перед самим дзвінком зробіть кілька вдихів та видихів, подумайте про щось приємне та налаштуйтесь на доброзичливу атмосферу. Під час війни краще обійтись без жартів, навряд чи роботодавець оцінить це.

Що робити в незвичних нестандартних ситуаціях

Якщо під час співбесіди лунає тривога

Краще за всього обговорити з роботодавцем заздалегідь такі моменти. Однак в будь-якому випадку необхідно дотримуватись безпеки. Якщо лунає сирена, проходьте одразу в безпечне місце для подальшого проведення співбесіди. Якщо можливо, перенесіть співбесіду на кращий та більш безпечний час, попросивши роботодавця дати 15-30 хвилин перерви.

Якщо роботодавець ставить питання про минуле місце роботи

Звільнені ви до війни чи під час, відповідайте на питання чесно та коротко. Не потрібно розповідати всі деталі та причини вашого звільнення, проте намагайтесь говорити без емоцій.

Якщо роботодавець запрошує вас до співпраці

Якщо на співбесіді ви отримуєте одразу згоду роботодавця до співпраці з вами, не поспішайте погоджуватись. Краще за все візьміть час на обдумування та роз’яснення деталей співпраці. А це, який саме соцпакет роботодавець може вам запропонувати в умовах воєнного стану, чи отримаєте ви офіційне оформлення та інші вигідні умови.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору