UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Кар'єра
  5. Як почати з нуля, або нова професія

Як почати з нуля, або нова професія

7.04.2022 953Автор: Лоліта Платошкіна
Як почати з нуля, або нова професія

Як почати з нуля, або нова професія

7.04.2022     953Автор: 

Дехто скаже, що змінювати професію - безглуздо, адже здобуті навички та знання дають міцне підґрунтя для подальшого кар’єрного росту. Проте в житті можливо все, і розпочати все з нуля не заборонено, особливо коли це єдина панацея проти кар’єрного вигорання чи застою. Звісно ж, захоплює велика кількість емоцій: страх, емоційна гойдалка, невіра у власні сили. Однак, якщо наважились, то попереду на вас чекає нове життя, яке ви не пізнаєте, не спробував раз.

Якщо готові втілити свій намір в життя, Jobs.ua підготував для вас покрокову інструкцію, як розпочати власну кар’єру з нуля. Скористайтесь порадами, щоб надихнутися та віднайти в собі сили крокувати далі.

Визначіться із подальшою професією

Якщо ви точно знаєте, на яку іншу професію хочете змінити свою роботу, це дуже добре. Якщо уявлення не маєте і тільки розмірковуєте про це, то перше з чого ми пропонуємо вам розпочати - подумати, що в вашому уявленні ідеальний робочий день. Продумайте всі деталі: зручний для вас режим, місце роботи, команда, люди, з якими працюєте, рівень заробітної плати тощо, - все те, що так важливе для вас. Якщо не в змозі визначитись із конкретною професією, визначіться із сферою діяльності. Це вже стане важливим кроком на шляху до самовизначення.

Помрійте трохи: ким і де ви себе бачите через п’ять років, чим би ви займались, якби не були залежні від грошей і могли б вибрати професію до душі.

Підготуйтесь до нового етапу морально та матеріально

Зміна професії потребує не тільки сили духу та моральної стійкості, але й матеріальної підготовки. По-перше, визначіться, чи потрібно вам отримати додаткові теоретичні знання та навчання: лекції, відео-уроки, додаткові курси і скільки це вам буде коштувати. По-друге, закладіть конкретну суму грошей в перші місяці роботи на новому місці. Враховуйте, що в випробувальний термін у вас буде зменшена оплата праці. А якщо ви маєте намір відкрити власну справу, то необхідно також розрахувати вклади та витрати.

Проведіть ревізію власних умінь та навичок

Ви вже маєте конкретну базу умінь та навичок, що допомагають справлятися з повсякденними справами та завданнями. Не поспішайте їх викреслювати, а просто передивіться та дайте реальну нову оцінку. Це допоможе вам не тільки оцінити власний рівень умінь, а й зрозуміти, які навички вам потрібно сформувати задля отримання нової професії. Також поміркуйте, що у вас виходить робити найкраще, до чого є хист, а що робити зовсім не виходить.

Працюйте над власним розвитком постійно

Навіть якщо ви ще точно не визначились з новою професією, продовжуйте розвиватися всебічно. Це не може не вплинути на ваші інтелектуальні здібності, теоретичний багаж з якоїсь отраслі чи всебічного розвитку. Окрім курсів професійної направленості, ви можете підключити читання книжок спеціалістів бізнесу, вивчати іноземну мову, або навіть історію. Все це стане непоганим поштовхом та вкладом у ваш розвиток.

Приміряйте на себе нову професію

Спробуйте поглянути на себе, примірявши нову професію. Спробуйте уявити, з якими труднощами ви можете зіткнутися. Поспілкуйтесь з людиною, яка вже працює в цій професії, спробуйте зацікавитись її розповідями та проникнутись таким професійним життям.

Коли змінюєте професію, будьте готові викладатись по повній та не припиняйте розвиватися та мінятися.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору