UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Робота вашої мрії
  5. Які поради можна дати програмістам-початківцям?

Які поради можна дати програмістам-початківцям?

17.06.2022 314
Які поради можна дати програмістам-початківцям?

Які поради можна дати програмістам-початківцям?

17.06.2022     314

З початком повномасштабної агресії росії проти України все більше українців почало зацікавлюватись над тим, щоб перейти в ІТ та навчитися програмувати. Воно й зрозуміло – безліч перспектив для розвитку, високі зарплати, а, значить, і чималі податки в бюджет України. Портал з працевлаштування Jobs.ua вирішив поділитися зі своїми читачами, які поради можна дати програмістам-початківцям.

Не бійтеся писати код

Погоджуємося, ця порада звучить дещо дивно. Але новачки-програмісти досить часто бояться підступити до написання коду, як і письменники-початківці бояться засідати за свої перші твори. Замість того, щоб багато кодити, новачки впадають у прокрастинацію чи придумують собі безліч сторонніх справ, аби лиш не писати код. Але новачкам у програмуванні варто пам’ятати, що зіткнувшись із складним завданням, завжди можна погуглити і зазирнути за відповіддю на тематичні ресурси.

Навчіться гуглити

Ніби й проста порада, але багато новачків банально не вміють правильно гуглити. «Правильно гуглити» означає вміти сформувати правильний запит у пошуковому рядку Google. Повірте, відповіді знайдуться на 99,9% ваших питань. Залиште цю практику в минулому – ставити питання на форумах та пабліках в соцмережах. Набагато швидше буде погуглити і між ділом дізнатися додаткову інформацію, яка теж вам рано чи пізно знадобиться.

Підтягуйте англійську мову

Зрозуміло, що всі потрібні відповіді ви найдете на англомовних сайтах. Тому підтягнути англійську для новачків-програмістів не менш важливо, ніж продовжувати вивчати програмування та писати якісний код. Окрім цього, вийшовши на рівень В2, ви зможете без проблем комунікувати із закордонними клієнтами і отримувати більшу зарплату.

Складну задачу розбивайте на простіші завдання

Коли програмісти-новачки зіткнуться з по-справжньому складним завданням, це може провокувати стрес і небажання писати код. Але навчившись розбивати складне завдання на декілька простих задач, ви зможете впоратися з будь-якою проблемою.

Залишайте коментарі в своєму коді

Навіщо це потрібно? Справа в тому, що через декілька місяців, зазирнувши до свого коду, ви, можливо, не все в ньому зрозумієте. Для цього й існують коментарі, які полегшать вам цю задачу. Залишайте також коментарі, як можна покращити той чи інший фрагмент коду. Якщо ж вам у майбутньому доведеться працювати у команді, навичка лишати коментарі полегшить іншим розробникам прочитання вашого коду. Звісно, якщо в цьому виникне така необхідність.

Більше програмуйте

Ніби й банальна порада, але її варто взяти на озброєння з перших днів, як тільки почали вивчати одну з мов програмування. Ставте перед собою складні задачі та вчіться їх вирішувати. Так ви отримаєте безцінний досвід, а також навчитеся вирішувати будь-які проблеми, пов’язані з написанням коду.

Пишіть код так, як вважаєте за потрібне

Новачки часто соромляться свого коду, адже знають, що в очах профі він виглядатиме незграбним, неоковирним. Але новачкам у сфері програмування варто пам’ятати про те, що всі початківці з цим стикалися. З часом ваша майстерність розвинеться настільки, що ви писатимете код так, як потрібно. А поки що – пишіть, як хочете.

Не припиняйте навчатися

Універсальна порада для всіх новачків у будь-якій сфері. Нехай ваше прагнення до знань не припиняється ніколи. Вивчайте суміжні області, вдосконалюйте свою англійську, розбирайтеся з тими областями знань, в сторону яких поглядали довгий час, але все не наважувалися підступитись. Всі здобуті знання конвертуються в додаткові бали на співбесідах та безпосередньо в подальшій роботі.

Успіхів і наснаги вам у програмуванні!

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору