UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Це важливо знати кожному
  5. Як правильно розставити пріоритети

Як правильно розставити пріоритети

27.09.2020 663
Як правильно розставити пріоритети

Як правильно розставити пріоритети

27.09.2020     663

Одна з головних рис успішних людей, навіть у складній ситуації – максимально використовувати свої можливості. Ті, хто досяг значного успіху в житті не лише вміють ризикувати, бачити шлях до збільшення капіталу, але й вміло й вигідно розставляти пріоритети. Пропонуємо разом з jobs.ua кілька уроків на тему, як відрізнити правильне й розумне вкладання сил від безглуздого.

Мудре сократівське ствердження говорить про те, що кожне почуте висловлювання потрібно просівати через три сита: добра, правди й користі. Експерти радять дотримуватися того ж принципу – принципу «трьох сит», аби не перевантажувати себе зайвими роздумами й робити все правильно.

Перш ніж почати нову справу, погодитись на привабливу пропозиція або прийняти чиєсь запрошення, ті ж експерти радять відповісти (по можливості чесно) на три питання.

1. Чи чекає мене спілкування з корисними й цікавими людьми?

2. Як це у подальшому допоможе мені розвивати власні здібності та набувати навички?

3. Чи буде це позитивним й надихаючим для мене?

Впливові люди

У своїй справі виграє той, хто віддає перевагу тим видам діяльності чи подіям, які стають джерелом результативного спілкування. Успішні люди створюють міцні зв'язки. І це не обов’язково заходи, де нові «корисні» знайомства – це ключова мета. Найважливіше буде опинитися в середовищі майстрів, знавців своєї справи, того напрямку, який обрали ви. Опинитися серед тих, хто вносить і втілює нові ідеї, аби навчитися у них чомусь новому.

Перш ніж відповісти на запрошення сходити з друзями на виставку чи на зустріч випускників, подумайте. Це ви робите, бо передчуваєте приємне спілкування, що збагатить вас, чи просто намагаєтеся не образити інших своєю відмовою? Якщо це другий варіант, сміливо говоріть «ні».

Необхідні навички

Той хто хоче досягти успіху, завжди прагне отримати нові знання, які дозволять рости й професійно розвиватися. Успішним людям в цьому допомагає досвід, підказуючи, які саме можливості найкраще впишуться в їх життєву траєкторію й будуть корисні саме в їх сфері діяльності на даному етапі їх кар'єри.

Наприклад, якщо у вас виникла ідея щодо нових IT-додатків, для початку треба сконцентрувати всі сили на її розробку, а потім вже записуватися на тренінги де навчать правильно продавати цю ідею та курси, які допоможуть вам залучити інвесторів.

Добре проведений час

Успішні люди часто говорять життю «так». Але водночас такі люди дуже цінують кожну годину свого часу. Будучи вибагливими, вони використовують лише ті можливості, які можуть дати їм відчуття радості й творчості, спільності з іншими.

Якщо ви, отримавши запрошення, опинилися перед вибором, запитайте себе: чи буде цей досвід корисним, надихаючими або приємним для вас? При відповіді орієнтуйтеся лише на власні відчуття.

Для одних гра в баскетбол двічі на тиждень може приносити радість й азарт змагання. Інші віддають перевагу розумовим іграм та стратегії. Робіть для себе вибір не звертаючи увагу на моду, тенденції чи чужі захоплення. Якщо слідуватимете цим принципам, ви створите собі імунітет проти «втоми від рішень» – необхідності постійно болісно вибирати серед безлічі різних варіантів дій. У вас буде чітка «дорожня карта», що буде вести вас по життю.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.

  • Що таке піраміда Франкліна та як її використовувати у роботі та житті17 грудень, 2023

    Навчившись застосовувати принципи піраміди Франкліна, ви зможете ефективніше виконувати робочі завдання, а також побачити ваш кар’єрний шлях і здобутки в перспективі. Пропонуємо в статті детальніше познайомитися з пірамідою Франкліна і її використанням у роботі та житті.


Часто шукають

↑ Вгору