UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Це важливо знати кожному
  5. Як правильно шукати потрібну вам інформацію?

Як правильно шукати потрібну вам інформацію?

7.07.2021 476
Як правильно шукати потрібну вам інформацію?

Як правильно шукати потрібну вам інформацію?

7.07.2021     476

Вміння працювати з інформацією самостійно – важливий навик сучасного працівника. Що це означає? Якщо вам траплялося на роботі терпіти від колег безкінечні безглузді питання, які легко гугляться, то ви розумієте, про що мова. І це не дивно, що такі люди дратують, адже вони лінуються пошукати потрібну їм інформацію, і в результаті безцільно гають і свій час, і час інших людей. Тому в сучасному світі потрібно в таких питаннях проявляти мобільність і гнучкість, потрібно вміти самостійно шукати і засвоювати важливу інформацію. Давайте з’ясуємо разом із Jobs.ua, як спростити собі пошук потрібної інформації.

Шукаємо фрази і словосполучення за точним входженням

Точне входження – тобто ви шукаєте саме таку фразу, а не якусь інакшу. Наприклад, «як вирішити проблему зависання комп’ютера». От скажіть – чи варто раз за разом смикати адміна по такому простому питанню? Чи не легше самому один раз загуглити і раз і назавжди вирішити для себе це питання?..

Але повернемося до нашого питання. Якщо ви візьмете будь-яку фразу чи словосполучення в «лапки», Google згенерує вам запити з точнісінько такою фразою чи словосполученням, як ви і вказали. Знаючи цю фішку, вона виручить вас у певній ситуації, коли вам потрібно буде знайти інформацію за точним входженням.

Ви хочете виключити певний параметр із пошуку. Що робити?

Наприклад, ви працюєте в сфері кулінарії. До вас звернулися із проханням приготувати якесь цікаве морозиво для кенді-бару, але з однією умовою: морозиво має бути не фісташкове, бо в одного з гостей алергія на фісташки. Як розшукати потрібну інформацію, але щоб при цьому Google не «мозолив» очі рецептами фісташкового морозива? Все просто. Коли пишете в пошуковому рядку свій запит, ставте знак дефісу ''-'' перед словом-параметром, який хочете виключити із запиту. Наприклад:

незвичні рецепти морозива -фісташкове

Сформувавши свій запит саме так, ви виключите з пошуку всі сайти і рецепти, які пропонуватимуть вам зробити незвичне фісташкове морозиво. Якщо ж навпаки – вам потрібно, щоб певне слово було обов’язково присутнє в списку видачі, – поставте знак «плюс» перед потрібним словом.

Серед інших корисних фішок, щоб гуглити інформацію як профі:

  • – ви можете ввести в рядок пошуку одразу два за́пити, якщо не любите гаяти зайвий час; просто розділіть свої запити вертикальною рискою «|», і ви зможете шукати інформацію за двома ключовими фразами за один раз;
  • – щоб розшукати конкретний формат файлу (pdf, docx), додайте після запиту «filetype:» і потрібне вам розширення (без пробілів);
  • – якщо вам потрібно знайти інтернет-джерело, в якому згадуватимуться всі потрібні вам ключові слова, ставте знак «&» перед кожним словом. Вважайте, що чим більше ключових слів, тим більше звузиться зона пошуку.

Грамотно застосовуючи всі ці прийоми, ви значно спростите собі роботу з пошуком важливої для вас інформації. Насправді подібних фішок при пошуку інф-ції значно більше, в даній статті були вказані чи не найважливіші.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


Часто шукають

↑ Вгору