UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Навчання, розвиток, підвищення кваліфікації
  4. Навчання і робота
  5. Як прийняти доросле життя: присвячується випускникам

Як прийняти доросле життя: присвячується випускникам

21.07.2020 410
Як прийняти доросле життя: присвячується випускникам

Як прийняти доросле життя: присвячується випускникам

21.07.2020     410

Для тих, хто зовсім недавно отримав диплом вищого навчального закладу, jobs.ua пропонує кілька корисних порад від підприємця, банкіра, викладача Школи бізнесу при Нью-Йоркському університеті Скотта Геллоуейя. Це короткі вижим з його книги «Алгебра щастя», до написання якої, його підштовхнули численні бесіди зі студентами. Що ж він пропонує?

Не прямуйте за своєю мрією

Люди, які постійно говорять випускникам вищів про те, що потрібно слідувати за своєю мрією, часто забувають, що на шляху до побудови однієї успішної компанії їх чекало як мінімум п'ять провалів. Легко говорити про віру в себе, коли вже знаєш, чого досяг.

«Вам же потрібно знайти заняття, до якого у вас є здібності, й тльки після десяти тисяч годин практики досягти в цій справі справжньої майстерності» – радить Геллоуей. Та емоційна й фінансова винагорода, яка за цим піде, допоможе вам захопитися справою. Ніхто не починає кар'єру з любові до податкового законодавства – що не заважає фахівцям з податкового права будувати блискучу кар'єру.

Вибирайте нудну професію

Чим більше цікавої здається професія, тим більше людина мріє займатися нею, і тим менше цінується вона на ринку працю. Всі мріють писати статті для відомих світових видань, знімати рекламні ролики й керувати власною кав'ярнею. Геллоуей пропонує дивитися в бік більш земних речей.

Серед найбагатших людей світу, безумовно, є ті, хто володіє медійними об'єктами, але більшість заробити капітал на таких нудних речах, як переплавлення залізної руди, страхування та пестициди.

Прийміть доросле життя

Тепер дорослі – це ви. Закінчення університету – хороша можливість помінятися місцями з батьками й стати людиною, яка цілком відповідає за своє життя. Покажіть, що ви готові мати справу з невдачами й самостійно вирішувати проблеми. Перестаньте просити опіки та піклування від батьків – почніть піклуватися про них самі. Тепер ви той, хто вирішує проблеми, а не створює їх.

Робіть прості речі правильно

Ми всі віримо в силу таланту, але недооцінюємо прості вміння. Ви можете бути генієм красивих презентацій, але одне запізнення на важливу зустріч позбавить вас крупного клієнта. Тому намагайтеся робити прості речі правильно. Їх, на думку Геллоуея, всього три.

■ Не запізнюйтесь.

■ Будьте вихованим.

■ Підтримуйте контакти.

Самі по собі ці речі не зроблять вас успішним, але їх відсутність буде заважати розкрити свій потенціал.

* * *

Користь від егоїзму

Якщо вам здається, що ставити свої мрії й бажання на перше місце егоїстично – подумайте: коли ви займаєтеся улюбленою справою, ви робите подарунок не тільки собі, а й усьому світу. Пікассо не намагався комусь допомогти. Якщо на те пішло, й Ейнштейн не намагався, у всякому разі, коли працював над теорією відносності. Зусилля їх були дуже особистими, замкнутими на собі, навіть егоїстичними. Вони прислухалися до поклику своєї душі, а не просто намагалися бути хорошими людьми. Прийшов час розвінчати міф, що треба вибирати між особистим задоволенням і осмисленої роботою. Щоб отримати одне, необхідно інше.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору