UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Життя в колективі
  5. Як уникнути конфліктів вдома в умовах карантину

Як уникнути конфліктів вдома в умовах карантину

24.05.2020 298Автор: Олександр Мавлідінов
Як уникнути конфліктів вдома в умовах карантину

Як уникнути конфліктів вдома в умовах карантину

24.05.2020     298Автор: 

Вимушена самоізоляція та більш ніж тритижневий карантин незворотне вплинули на поточне життя багатьох людей. Зміни у багатьох аспектах людського життя вимагають пристосування та справжніх змін самих представників сучасного людства.

Не дивно, що вимушене поєднання «під одним дахом» робочих процесів, навчання, побутових щоденних питань, сімейних справ та розваг, ускладнене різними поглядами на це членів родини, що знаходяться увесь час поруч, спонукає до важкого процесу адаптації один до одного, більш ретельної, аніж у «одиноких» випадках самоізолювання.

Побут, який ми маємо у такому вигляді та об’ємах, здатен заподіяти суттєву шкоду будь-яким, навіть, самим витривалим відносинам, й щоб уникнути такого ризику та зберегти родину, нам усім потрібно передивитись погляди на власні щоденні звички, обов’язки та, навіть, маршрути пересування квартирами, не наражаючись на випробування нашого кохання справжнім побутом.

Звичайно, кожна особистість однозначно потребує й унікального підходу в наданні будь-яких порад, такого толку. Але, ці загальні рекомендації, що представлені нижче, це справжні поради того, як просто та ефективно вберегти власну нервову систему. Опанування цього стану допоможе уникати виникнення будь-яких конфліктів зі своїми близькими, з якими мешкаєте поруч, та бути спокійною людиною у різних нештатних життєвих обставинах, що обтяжені сьогодні ризикам пандемії.

Спочатку, кожному треба усвідомити те, що поруч із ним існують особистості, та кожна з них має право на власну думку з будь-якого приводу. Тож, по-перше, треба навчитися поважати думки оточуючих та постійно враховувати наявність чи відсутність бажання своєї родини на здійснення вами зараз якихось дій. Також, таке ставлення має усвідомити кожен з ваших членів родини.

У той час, коли з якихось причин ви відчуваєте, що здатні втратити контроль та потрапити під вплив роздратування та інших агресивних емоцій, зробіть цей дієвий та простий спосіб зосередитися та заспокоїтися. Тож, декілька глибоких вдихів та видихів, разом з вмиванням не теплою, а більш прохолодною водою, допоможуть. А, якщо ви маєте змогу усамітнитися на недовгий час в іншій кімнаті – це теж не стане зайвим.

Таким чином ви зможете опанувати свої емоції та не дозволити собі розмовляти чи висловлюватися таким чином, що лише можливо ускладнить розв’язування конфлікту, якого можна так просто уникнути.

Якби нервово ви не почувалися, не забувайте, що за вами та вашою поведінкою, також як й за вашим настроєм, скоріше за все завжди та дуже уважно стежать ваші діти. Вони отримують чималий стрес у такі моменти та на рівні підсвідомості можуть копіювати такі емоції, застосовуючи реакцію (вашу реакцію0 як єдиний знайомий сценарій реагування.

Усім дорослим у родинах треба бути максимально відповідальними, контролюючи свій можливий надмірно емоційний стан.

Часто, спровокувати конфлікт «на рівному місці», також можуть й складні чи несподівані шкільні завдання або необхідність навчання дитини, та навіть, необхідність догляду за нею. Щоб лише один з батьків не приймав увесь удар на себе у таких ситуаціях, краще вирішіть, скільки часу кожен з дорослих родини зможе приділити дитині необхідну увагу або допомагатиме з її навчанням. При цьому, звичайно враховуйте й ступень завантаження кожного з членів родини власною роботою за яку він несе відповідальність.

Також, непогано заздалегідь розподілити всі побутові сфери родини, яких на такий неочікуваний період карантину могло значно побільшати. Ретельно розподілити ці обов’язки між членами сім’ї – значить максимально уникнути накладок у побуті. Для цього складіть список того, хто що має робити та коли це робити. Це допоможе уникнути навалу безлічі дрібниць, що здатні робити побут не приємним та дратувати: від гір брудного посуду до небезпечних накопичень пилу по кутах помешкання.

Часто, такі конфлікти виникають через бракування приватного пастору, що також, досить важливо для кожної людини. Для того, щоб не конфліктувати через такий брак, спробуйте хоча би умовно, розділити ваше житло на «активну» або «робочу» зону та таку, в якій ви зможете відпочивати. Таке розподілення приміщень за різними призначеннями суттєво допоможе у регулюванні вашого побуту в умовах карантину.

Розуміння того, що поруч з вами не лише рідні люди, які мають все розуміти, але й окремі особистості, допоможе більш толерантно ставитися до таких моментів у спілкуванні та мешканні разом, що можуть призводити до виникнення конфліктів. Ставтеся, також до всіх ситуацій, які нагадують конфлікт, що назріває, з певною долею гумору. Це необхідно для того, щоб вдало знижати рівень напруження та відкидати небезпечну роздратованість ситуацією.

Відомо, що справжнє вміння керувати конфліктом та уникати його росту, це якість, що не має ціни. Пам’ятайте, що у такому стані роздратованості, в якому люди, здатні робити лише гірше один одному, зовсім немає ніяких позитивних моментів. Проте, людству вкрай важливо не лише пережити сам карантин, а й залишитися тією самою людиною, яку ця самоізоляція й призвана врятувати.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору