UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Особисті якості на роботі
  5. Як урізноманітнити дистанційну роботу

Як урізноманітнити дистанційну роботу

13.06.2021 364Автор: Лоліта Платошкіна
Як урізноманітнити дистанційну роботу

Як урізноманітнити дистанційну роботу

13.06.2021     364Автор: 

За останній рік такий вид співробітництва, як дистанційна робота набув популярності не тільки в Україні, а й по всьому світу. Причиною, як ви вже могли здогадатися, стали карантинні умови. Однак (одначе) багато компаній оцінили зручність такого типу роботи: не потрібно забезпечувати співробітника робочим місцем, а значить можна економити ресурси компанії. Саме з цієї причини багато українських компаній продовжують співпрацю з багатьма своїми робітниками дистанційно, хоча на сьогодні майже всі регіони вийшли з помаранчевої зони. Тож питання про те, як урізноманітнити дистанційну роботу, що робити, щоб не сумувати та не вигоріти на дистанції, продовжує залишатися актуальним.

Хочемо нагадати, що роботодавець має можливість перевести працівників на дистанційний графік роботи на підставі Кодексу законів про працю України (Стаття 60). Щоб оформити це рішення, достатньо наказу від керівництва та підписи всіх працівників, які переходять на віддалену роботу. І хоча ходять чутки, що дистанційна робота не підлягає дотриманню правил внутрішнього трудового розпорядку, на посадові обов’язки це ніяким чином не впливає. Тож працівник на дистанційній роботі може розподіляти свій час на власний розсуд. І це дуже допомагає робітнику з урізноманітненням повсякденної роботи вдома, бо він самостійно може формувати свій кожен день по-новому.

Перебування вдома змушує шукати баланс між роботою та відпочинком. Jobs.ua підібрав для вас найефективніші поради, як урізноманітнити та зробити комфортним дистанційну роботу. 

Беріть участь в мітингах та нарадах

Навіть невеличкі ділові відеозустрічі співробітників розбавляють трудові будні та налаштовують на робочий лад. Активно беріть участь, будьте ефективними та не втрачайте можливості додаткової комунікації.

Робіть паузи, щоб погратися з дітьми або домашніми тваринами.

Для багатьох працівників робота вдома прирівнюється стресу саме через присутність дітей, а головне, що вони постійно вимагають уваги. Розподіливши грамотно свій час, можна знайти ту комфортну середину, де всі зручно і ви можете приділити час дитині чи вигуляти домашню тваринку. Це і можливість розвантажити себе емоційно, й додаткова фізична активність, якої часто на дистанційній роботі не вистачає. 

Робіть фізичні вправи чи перерви на постійній основі

Додайте у свій розклад робочого дня фізичну активність. Вона піде на користь вашому тілу та надасть можливість відірватися від роботи.

Влаштовувати прогулянки

Влаштовуйте хоча б одну прогулянку в день, працюючи вдома. Найкращий час для прогулянки після робочого дня, коли ви більше не повертаєтесь до роботи, а можете розвантажити мозок та підготуватися до відпочинку. 

І пам’ятайте, що різноманітні повсякденні будні на дистанції забезпечують вам стресостійкість. Спорт, друзі, сім’я, спілкування з колегами - той набір, що здатен допомогти вам впоратись з будь-якою стресовою ситуацією та тримати вашу продуктивність впродовж робочого дня.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору