UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Роботодавцю
  4. Світова практика
  5. Як виглядатиме віддалена робота в майбутньому

Як виглядатиме віддалена робота в майбутньому

11.06.2020 683
Як виглядатиме віддалена робота в майбутньому

Як виглядатиме віддалена робота в майбутньому

11.06.2020     683

Вже в найближчі десятиліття дистанційна робота буде організована зовсім по-іншому, ніж ми звикли. Навіть теперішня ситуація з пандемією дала можливість людству переосмислити багато важливих моментів в сфері наших відносин, спілкуванні, а також в сфері робочих стосунків.

Виявилося, що багато людей можуть успішно працювати з дому, виконуючи покладені на них обов’язки з тією самою ефективністю, якби продовжили працювати в офісі. Але технології ще більше змінять світовий підхід до організації віддаленої роботи на дому. Jobs.ua спробував розібратися, як виглядатиме віддалена робота в найближчому майбутньому, і яке бачення цього питання в провідних компаній світу (досвід Фейсбуку і Твіттера).

Динамічне віртуальне середовище роботи: як воно виглядатиме?

«Видатна робота завжди була синонімом великих викликів», як зазначили у нещодавно опублікованій статті спеціалісти Фейсбуку. Вони, як ніхто інші, розуміють, що двадцять перше століття – це епоха грандіозних змін, і переведення багатьох спеціалістів у віртуальну площину – всього лиш питання часу.

Аналізуючи їхнє бачення віддаленої роботи в майбутньому, можна виділити деякі ключові особливості:

  • Гаджети все більше вдосконалюються, і з часом вони зможуть забезпечити людям нескінченні віртуальні робочі середовища, які базуватимуться на присутності користувача в соцмережах. Працівник отримає можливість налаштувати власне віртуальне місце роботи з врахуванням своїх потреб і смаків. Такий доступ до віртуальної реальності дасть змогу проводити конференції, зустрічі і наради з великою ефективністю. І для цього зовсім не знадобиться присутність в офісі.
  • Технологічність віртуальних екранів: можливість працювати як жестами, що суттєво підвищить ефективність виконання робочих завдань, так і за допомогою традиційних маніпуляторів – клавіатури і мишки.
  • Ще один технологічний прорив – власні аватари, які у віртуальній реальності нададуть можливість з великою точністю передавати нюанси спілкування між людьми (невербаліка, жести). Ця передова технологія швидко розвивається і вдосконалюється не тільки зусиллями ІТ-спеціалістів Фейсбуку, а й програмістами інших «просунутих» ІТ-компаній світу.

Світова практика віддаленої роботи: Facebook і Twitter

Як завжди, в подібних питаннях попереду всієї планети крокують ті компанії, які знаходяться на вістрі сучасних технологій. Марк Цукенберг нещодавно заявив, що близько половини його співробітників вже через 5-10 років працюватимуть віддалено. Якщо штат працівників його компанії в даний момент налічує близько 50 тис. людей, то на виході отримуємо чималу цифру – приблизно 25 тис. людей будуть працювати віддалено.

Цукенберг бачить в цьому великі переваги: для багатьох людей щодня приходити в офіс і працювати в товаристві інших людей – це певний стрес, адже інтровертам краще працювати наодинці. А стрес, в свою чергу, негативно відобразиться і на власному емоційному і фізичному здоров’ї, і на зниженні працездатності. Марк Цукенберг також повідомив, що планує розпочати активний прийом на роботу людей, які бажають працювати дистанційно. Він плекає плани, що Facebook стане найпрогресивнішою компанією в цьому напрямку.

Що стосується Twitter, його представники і взагалі заявили, що планують переводити практично всіх людей на віддалену роботу. Компанія робить акцент на децентралізації робочої сили, що оперативно продемонстрував Twitter під час пандемії. Якщо зануритись в передісторію, то ще на початку березня Twitter звернувся до своїх підлеглих працювати віддалено, а 12 травня його засновник Джек Дорсі надіслав усіх співробітникам е-мейл з важливим повідомленням: бажаючі працювати дистанційно можуть це зробити навіть після завершення епідемії коронавірусу. Творець Твіттера виношував подібні плани ще до пандемії, але непередбачувані обставини «посунули» в часі терміни переведення працівників на віддалену роботу.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


Часто шукають

↑ Вгору