UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Ваша зарплата
  5. Які зарплати пропонують роботодавці під час війни

Які зарплати пропонують роботодавці під час війни

27.06.2022 432Автор: Лоліта Платошкіна
Які зарплати пропонують роботодавці під час війни

Які зарплати пропонують роботодавці під час війни

27.06.2022     432Автор: 

Введений воєнний стан в Україні змусили українській бізнес відкоригувати кадровий склад, фінансові нарахування заробітних плат, скоротити бонуси, доплати, надбавки, премії під час війни, навіть змінити локацію фізичного перебування офісів для деяких компаній.

Уряд України під час введення воєнного стану наполягали всім роботодавцям продовжувати виплачувати працівникам заробітну плату або середню заробітну плату, якщо працівники продовжують виконувати роботу або законом для такого працівника передбачене здійснення відповідних нарахувань та виплат. Офіційно у разі невиплати зарплат, так само як і у мирний час, буде підніматися питання про притягнення уповноваженої особи роботодавця до відповідальності. Тому майже всі роботодавці з початку війни намагаються дотримуватись Закону окрім тих випадків, де підприємці були вимушені припинити свою діяльність та закрити бізнес.

Наразі компанії перебувають в активному пошуку співробітників, щоб закрити термінові кадрові питання, і вже новим співробітникам пропонує нову знижену заробітну плату, на відміну від початку поточного року. Сьогодні на Jobs.ua розглядаємо реальну ситуацію по заробітних платах на ринку праці в Україні на час війни.

Рівень заробітних плат в Україні під час війни

Порівняно з першою половиною року середній розмір заробітної плати роботодавці знизили на 10%. Середня заробітна плата на багатьох рекрутингових порталах серед усіх вакансій становить 18 000 гривень. Які сфери досі залишаються високооплачуваними?

В першу чергу IT-сфера. Саме айтішніки під час війни підтримували цифровий фронт держави та 84% робітників працювали повний робочий день в це час, коли тільки 7% частково. З цієї галузі лише 6% робітників втратили своє робоче місце під час війни. Навіть ті спеціалісти цієї галузі, яким довелось виїхати з країни чи змінити місто, намагались залишатися на зв’язку та бути залученими повністю в роботу. Їх рівень заробітної плати в воєнний час складав 80 000 гривень.

Високі зарплати залишались й за керівними посадами. Не дивлячись на те, що середній розмір їх зарплат досягав подекуди 60 000 гривень, кількість пропозицій на рекрутинговых сайтах та агентствах різко були знижені. Ще однією знаковою тенденцією на ринку праці під час війни стала згода висококваліфікованих спеціалістів на пропозиції значно нижчого рівня кваліфікації.

Рейтинг сфер діяльності з високою оплатою доповнив маркетинг. Їх середньомісячна заробітна плата в ці непрості часи трималася на рівні 25 000 гривень. Дистанційний формат роботи допоміг цим фахівцям бути включеними в події 24/7, швидко реагувати з будь-якого зручного та безпечного для них місця, в країні чи поза її межами. При виборі місця релокації фахівці враховували два фактори – наявність у новому місці друзів чи родичів та безпеку. Також важливою була наявність житла.

У топ професій з найнижчими зарплатами під час воєнного стану увійшли менеджери з персоналу, фахівці сфери медицини, фахівці готельного та громадського харчування, сільського господарства.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору