UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. На роботі
  5. Як зберегти ефективність працюючи віддалено

Як зберегти ефективність працюючи віддалено

30.03.2020 362
Як зберегти ефективність працюючи віддалено

Як зберегти ефективність працюючи віддалено

30.03.2020     362

Як організувати ефективну роботу фрілансеру

Мрієте про віддалену роботу? Міркуєте, як було б здорово організувати особистий улюблений офіс, не виходячи з дому? Без сумніву, у цьому можна знайти масу переваг. Робота на відстані стає все більш популярною. Мало хто може похвалитися гнучким графіком, а що вже говорити про вічний поспіх вранці, штовханину у громадському транспорті або витрачений на рутинні процеси час, який можна було використовувати більш плідно. Разом з цим істотно економляться кошти, призначені на транспортні витрати або «новий образ».

Вважається, що більшість компаній, які наймають працівників віддалено, залишаються у виграші. В першу чергу це стосується співробітників, чия діяльність не пов'язана з постійним перебуванням в офісі, на посадовому місці. Мова не йде про роботу, пов'язану з великим виробництвом, особистим спілкуванням з покупцем, комунікаціями з клієнтською базою або соціальним обслуговуванням. Віддалене перебування підходить як для технічних, інформаційних, айті- професій, співробітників різної діяльності (бізнесу), творчості чи мистецтва, які виконують замовлення на дому.

Можливість побудувати графік своєї зайнятості або погодинне навантаження протягом дня дуже приваблива, так як багатьох обтяжує «висиджування» повного робочого дня від дзвінка до дзвінка під невпинним наглядом керівництва. Особливість видаленої праці полягає у готовності надати якісний продукт, успішно досягти кінцевої мети і заробити гроші, а не у кількості витраченого на день часу.

Особливості, характерні для тих, хто працює віддалено

Помічено, що люди, які блискуче навчилися керувати власним часом, абсолютно не залежать від загальноприйнятих офісних штампів і умов. Для них місцем роботи часто стає власна кімната або квартира. До іншої категорії працівників відносять справжніх трудоголіків, готових займатися улюбленою професією цілими днями. Нерідко такі люди живуть від одного проекту до наступного, повністю занурюючись у них.

Правильним рішенням працювати на дому може стати сильна особиста мотивація людини:

  • життєві обставини;
  • грошові труднощі;
  • необхідність додаткового заробітку;
  • відпустка по догляду за дітьми;
  • часткова непрацездатність та інше.

Важливо при цьому заручитися підтримкою близьких. Розуміння з їх боку дуже важливе для працюючого віддалено.

робота віддалено

Фактори, що впливають на продуктивність роботи на дому

Зона комфорту, в якій перебуває людина, працюючи у себе в будинку, — це дуже хиткий ґрунт. Занадто легко можна змінити фронт робіт, відволіктися на домочадців, клопоти, перегляд улюблених телесеріалів. Розглянемо, як витримати необхідний баланс, зберігати продуктивність і ефективно видавати «якісний кінцевий продукт» не виходячи з дому. Обґрунтуємо головні завдання та принципи ефективної побудови власного працевлаштування.

Створюйте план робочого дня

Незаперечною перевагою роботи віддалено є гнучкий графік, який влаштовує обидві сторони (працівника і роботодавця), однак його треба регулярно складати. Продуктивність праці повинна закладатися в списку справ напередодні. Систематизуйте і запишіть намічені по пунктам основні завдання — події майбутнього дня.

Користуйтеся двома кольорами маркерів, які організують черговість важливих і другорядних моментів. Все встигнути і витратити найефективніші сили (денні або вечірні години) на роботу допоможе графік, записаний на невеликому листку, завжди розташований на робочому столі.

Враховуйте особисті переваги і власні біоритми, які дозволяють працювати комфортно. Можливо, будуть якісь непередбачені відступи, але поступово виробиться системність і хронологія, прийнятні для максимально плідної надомної роботи. Таким чином, час буде витрачатися на головне заняття, що приносить основний дохід.

Проводьте аналогію віддаленої праці до офісної

При можливості зберігайте свій звичайний ритм і розпорядок. Налаштуйтеся почати і завершувати свою діяльність в один і той же період, зберігаючи «тіло робочого часу» максимально змістовним. Такий підхід дозволить знати свої щоденні витрати, планувати результати праці, а отже — і дохід в цілому за тиждень (місяць).

Виділіть та організуйте комфортне місце для праці

Важливим фактором, що впливає на продуктивність, вважається наявність і грамотна організація робочого простору. Все необхідне для отримання результату бажано мати в комфортній віддаленості (що називається «під рукою»). Захаращеність, відсутність необхідних предметів на своїх місцях можуть гальмувати роботу, створюють зайву нервозність, відволікають працюючого. У той же час порядок на столі створить приємні умови для легкого початку в будь-якій праці.

Виключіть відволікаючі технічні джерела інформації

Головна мета цього положення — у збереженні уваги до заняття. Будь-які голосові повідомлення, час новин по телевізору і навіть незаплановані, випадкові дзвінки або повідомлення будуть знижувати ефективність діяльності, забирати дорогоцінний час. Працюйте на результат.

Оберіть фонову підтримку

Деякі люди, що віддалено працюють, мають свої слабкості під час праці, які завдають істотної шкоди увазі, знижують якість кінцевого результату. Як же усунути вплив або залежність від соціальних мереж, піти від спокуси час від часу перевіряти сторінки в улюбленому ґаджеті? Змусити себе бойкотувати важко, а ось включати улюблену фонову музику, треки представляється можливим і реальним. Перебуваючи вдома, можна слухати те, що вважає за краще людина, регулювати гучність за бажанням. На думку психологів, такий прийом допомагає усунути «зовнішні чинники впливу», підвищити концентрацію робочої уваги, зосередженість на певній темі.

фріланс

Дотримуйтесь ділового дрес-коду

Зовсім не обов'язково проводити день у «домашній піжамі». На думку психологів, строгих костюмів не потрібно дотримуватися, а ось акуратний і діловитий стиль в одязі (сорочка, жилет, кардиган, зручні джинси) допоможе зберегти зібраність і продуктивний настрій.

Пам’ятайте про самоконтроль і настрій на роботу

Робота на відстані передбачає власне регулювання навантаження. Тільки від працівника залежить регулярність, обсяг одержуваної матеріальної винагороди. Небезпека полягає в безконтрольності, відкладенні початку роботи або повної розслабленості. Насамперед мотивируйте себе на грошовий еквівалент. Будуйте плани, які не дозволять втратити вигоду, налаштують на постійний стабільний дохід.

Регулярно змінюйте діяльність

Життя вносить свої корективи. Людина, яка вибирає роботу на дому, може бути пов'язана багатьма зобов'язаннями. Зовсім не потрібно постійно сидіти вдома. Працюючий не повинен позбавляти себе соціального життя, подій, що відбуваються навколо нього. Скористайтеся такою перевагою, відвідуйте секції, тренування, шопінг, призначайте зустрічі в зручний час. Відволікайтеся і пам’ятайте про перерви, якщо в цьому є необхідність.

Робота у будинку — це повноцінна можливість збільшити матеріальну вигоду або самореалізуватися. Організувати офіс на дому реально. Бажання працівника — одна з головних умов успішного робітника. Нові можливості, які відкриває надомна праця, — хороший спосіб для зміни діяльності, підкріплення матеріального становища та роботи з задоволенням. Потрібно тільки спробувати, самоорганізуватися — і все вийде.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору