UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Поради шукачу
  5. Як знання англійської впливає на рівень зарплати

Як знання англійської впливає на рівень зарплати

27.11.2019 541Автор: Олександр Мавлідінов
Як знання англійської впливає на рівень зарплати

Як знання англійської впливає на рівень зарплати

27.11.2019     541Автор: 

Давно вже визнана міжнародною, останнім часом, англійська мова набирає популярності серед вимог українських вакансій та здатна принести тому, хто володіє нею значно більші здобутки. Тож, певне поділення шукачів на «лінгвістів» та «не лінгвістів», не просто існує на ринку праці України, а й оплачується зовсім по різному.

Дослідження, що проводилися різними інститутами України, виявили й певну залежність розмірів заробітних плат від рівня володіння англійською та сфери діяльності у якій можуть бути використанні такі знання.

Where do you work?

Так, то де працює людина, суттєво впливає на співвідношення між рівнем знання англійської мови та оплати цього знання роботодавцем. Наприклад, сфери аналітики, аудиту та фінансів мають потребу в обізнаних знавцях «мови Шекспіру» настільки велику, що тим, хто володіє цією мовою, роботодавці платять, майже у два рази більше, ніж їх колегам, без знання англійської. Розмір середньої заробітної платні останніх сягає показників не більш, ніж у 14 500 гривень на місяць. У той самий час, знавцям англійської платять від 30 500 грн, щомісячно.

Керівники з цих сфер діяльності, які можуть розмовляти з іноземними партнерами рідними для них мовами, зокрема, міжнародною англійською, одразу можуть розраховувати отримувати зарплатню, в середньому, на 10 000 гривень більш, ніж керівники без таких знань.

А, ось серед морських спеціальностей, знання англійської – справжній «must have». Тут такими знаннями нікого не здивуєш, й якщо, певні спеціальності допускають середніх, або навіть, нижчих за середні рівнів розуміння цієї мови, інші напрямки діяльності сфери потребують рівень «вище середнього» чи «просунутий». До речі, ця сфера також потерпає від нестачі фахівців, розуміючих англійську на гідному рівні. Тож, роботодавці, майже одразу здатні запропонувати заробітки на 20 000 більше тим спеціалістам, хто добре розуміє англійську на рівні, достатньому для вправного виконання своїх безпосередніх обов’язків.

«Кожна п’ята»

Відрізняючись вимогами до знання англійської мови, вакансії України, все більше демонструють необхідність в таких фахівцях. За даними досліджень з необхідності володіння мовою Туманного Альбіону, кожна п’ята вакансія, яка існує на сучасному вітчизняному ринку праці, містить «інгліш» серед своїх вимог.

Дуже часто, потреба у знаннях англійської мові, зустрічається серед вакансій IT сектора, маркетології та у вакансіях для менеджерів по роботі з клієнтськими базами. До таких знань, більшими є й вимоги. Саме ці пропозиції праці, потребують рівня знання англійської, що буде не нижчим ніж «просунутий».

У середньому, більше третини роботодавців не вказують конкретні побажання щодо рівня кандидатів, на якому вони володіють мовою. Середній рівень знання англійської – найбільш розповсюджений у тих вакансіях, де ця вимога конкретизована. Рівні вище за «середній», зустрічаються не так часто. А, ось низькі рівні знання англійської, майже, зовсім не фігурують в оголошеннях про працевлаштування.

Як, правило, від кандидатів очікують такі знання англійської, яких вистачить для кращого виконання завдань, що обумовлені посадою співробітника.

необходимый английский

Для порівняння

Середній показник заробітних плат в Україні, поточного року складає, десь 10 000 гривень на місяць. У той час, заробіток знавців англійської, своїми середніми показниками дає значну фору зарплатним пропозиціям, що не потребують таке володіння.

Вимоги до знання англійської, що не мають конкретизації рівня знань, у середньому, пропонують заробітні платні від 16 500 гривень на місяць.

Знання англійської на середньому рівні (Intermediate), у середньому, пропонують заробляти від 17 500 гривень на місяць або отримувати додатково 75% від середньої «початкової оплати».

Просунутий рівень володіння цією мовою (Advanced), обіцяє знавцям здобутки від 22 500 гривень на місяць у середньому. Також, їм можуть доплачувати 125% від «початкової заробітної платні».

Do you speak English?

А що самі шукачі, як вони ставляться до такої популярності мови? За інформацією з соціальних опитувань шукачів та аналізу розміщених резюме, майже 30% тих, хто шукає роботу, запевняють в тому, що розуміються на англійської мові.

Третина з цих кандидатів впевнені, що можуть продемонструвати досконалий рівень володіння. Майже 20% запевняють у наявності в них просунутого рівня або рівня, що є вищим за середній.

Якщо, ви не відносити себе до їх кількості, можливо є сенс, ще раз передивитися різницю в зарплатнях, про яку говорилося вище. Передивитися та замислитися.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору