UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Підводні камені працевлаштування
  5. Як знайти роботу за кордоном для біженців

Як знайти роботу за кордоном для біженців

28.06.2022 437Автор: Лоліта Платошкіна
Як знайти роботу за кордоном для біженців

Як знайти роботу за кордоном для біженців

28.06.2022     437Автор: 

Друзі, за даними консалтингових компаній 45% українців, яким довелось покинути країну через вторгнення окупанта, планують залишитися за кордоном. А це значить, що більшості з них доведеться зайнятися пошуками роботи на місці, адже вони втратили засоби для забезпечення себе та своїх сімей. Пошук роботи для українців за кордоном часто становить труднощі. Відбувається це через конкретні причини: проблеми з мовними навичками, знанням місцевого законодавства про працю та місцевих каналів пошуку роботи, адаптованість до вимог європейських роботодавців. Новий проект ​​«Допомога українським біженцям із працевлаштуванням» від ГО «Антикорупційний штаб» та їх партнерів націлений саме на вирішення труднощів із пошуком роботи для українців за кордоном.

Суть проекту «Роботу за кордоном для біженців»

ГО «Антикорупційний штаб» разом з організаторами проекту обрали країни, які не є топовими для евакуйованих біженців для пошуку роботи за кордоном для тих, та в яких дуже мало україномовних ресурсів для пошуку роботи. За результатами аналізу організаторів, це країни: Швейцарія, Ірландія, Нідерланди, Велика Британія, Австрія, Греція, Фінляндія. По зазначеним країнам проекту планується ведення спеціальних телеграм-каналів з щоденними публікаціями про пошук роботи, свіжими вакансіями та порадами щодо працевлаштування.

Основним напрямком проекту є вивчення ситуації працевлаштування біженців та пошук роботи за кордоном, а також безкоштовне профорієнтування українців, які втратили роботу через війну. Такі консультації потрібні тим, кому потрібна моральна підмога, хто хоче змінити професію або почати працювати віддалено.

Проект планує й створення, розвиток спільноти HR-волонтерів для допомоги з посиленням резюме українців, які шукають роботу, що повинно значно полегшити сучасним здобувачам долю.

Вже зараз проходить ведення переговорів організаторів з компаніями, асоціаціями роботодавців і сайтами пошуку роботи з метою створення ними сторінок з вакансіями для українців, поширення цих сайтів з вакансіями, на яких роботодавці раді бачити українських переселенців.

Безкоштовна перевірка рівня мови

Також організатори підібрали низку безкоштовних тестів для перевірки англійської мови, щоб знати власну точку старту. Для біженців це можливість перевірити власні знання та розпочати їх вдосконоласіть. Зазначаємо їх назву для пошуку в мережі:

Using English for Academic Purposes - Треба обрати свій орієнтовний рівень і доповнити речення правильним на вашу думку варіантом із чотирьох поданих. 40 питань тесту.

Cambridge English Language Assessment - визначення рівня володіння, зазначаючи правильну відповідь з чотирьох запропонованих.

English Tag з різними типами завдань: вписати слова в текст, вказати речення без помилок, доповнити фразеологізми тощо.

Englishjet пропонують окремий тест на кожен рівень, але всі вони побудовані за одним принципом: доповнити речення рядком із поданих варіантів.

British Council пропонує обрати один із трьох запропонованих варіантів. Після того, як пройшов тест, – можна скористатися навчальними матеріалами, котрі пропонує сайт.

Читайте також

  • Як полегшити вихід на роботу після відпустки? 8 вересень, 2024

    Декілька порад від наших експертів про те, як, повернувшись до роботи, правильно застосувати «відновлений багаж сил».

  • Піднімайся і йди30 серпень, 2024

    Впавши, піднімаємося, обтрушуємо одяг, хочемо зробити крок, але біль у забитих колінах не дає ступити. Адже йти треба, хоча б до медпункту. Одні встають і, перемагаючи біль, йдуть далі, а в інших сил вистачає лише до кабінету лікаря або самому перев'язати собі рани, а деякі не можуть навіть піднятися від сильних забитих місць, розчарування та зневіри. Що робити і як допомогти собі?

  • Розміщення вакансій на сайті Jobs.ua19 серпень, 2024

    Jobs.ua хоче підтримати Кращих Роботодавців і розширити можливості Шукачам роботи у важку хвилину, тому продовжує працювати в галузі працевлаштування та зберігає знижки і можливість безкоштовного розміщення вакансій для роботодавців.

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

↑ Вгору