UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Поради шукачу
  5. Якщо шукаєте роботу за спеціальністю, а без досвіду не беруть

Якщо шукаєте роботу за спеціальністю, а без досвіду не беруть

29.02.2020 749
Якщо шукаєте роботу за спеціальністю, а без досвіду не беруть

Якщо шукаєте роботу за спеціальністю, а без досвіду не беруть

29.02.2020     749

Сьогодні багато хто з нас дуже часто потребує розумної поради, правильного рішення, звертаючись до близьких чи до фахівців. Разом з jobs.ua пропонуємо розглянути два питання від спеціалістів щодо працевлаштування.

За освітою я економіст, бухгалтер, але досвіду в цій сфері немає. Після закінчення інституту працювала продавцем-консультантом. Потім подумала «навіщо ж я вчилася п'ять років», і звільнилася. Зараз шукаю місце за фахом. Дзвінки є, але все закінчується на першій співбесіді. Ходила на курси підвищення кваліфікації, але толку після їх закінчення мало. Можливо, я неправильно тримаюся на співбесіді? Чи не асоціююсь у роботодавця з бухгалтером?

Якщо припустити, що причина у відсутності досвіду, то вам варто спробувати почати з більш низької позиції. Як тільки досвід з'явиться, ви легко зможете піднятися кар'єрними сходами або знайти інше місце. Заодно зрозумієте, чи хочете розвиватися далі в цій професії. Можливо, саме без досвіду вам важко відповідати на якісь питання на співбесідах? Мотивація «навіщо ж я вчилася п'ять років» може бути недостатньо сильною не тільки для роботодавця, але і для вас. Захочете цю роботу! Для цього спробуйте її на практиці. Хороші бухгалтери дуже легко знаходять собі місце, за них тримаються компанії. Потрібно саму себе почати асоціюватися з цією професією, тоді й роботодавець в вас повірить.

«Мені 34 роки, і я не знаю, ким хочу бути»

Як визначитися з професією, якщо жодна з них не приваблює? Питання, звичайно, потрібно було поставити собі набагато раніше, а не в 34 роки, але я з дитинства не знаю, ким хочу бути. Проходила різні тести, намагалася згадати, у що любила грати, за що мене хвалили, що робила краще за інших, але від цих роздумів ставало тільки нудно. Ганяюся за професією як за міражем. Як тільки здається, що визначилася, проходить час і розумію, що це знову не те. В даний момент працюю в торгівлі, але на роботу ходжу як на каторгу.

Так буває, що люди, отримавши одну професію і навіть пропрацювавши в ній деякий час, отримують ще одну освіту і «знаходять себе» в новій області. Вік – не перешкода. Навпаки, ваш досвід, навіть якщо ви й зараз не знаєте, чого саме хочете, підказує, чого ви не хочете і що вам точно не цікаво.

Що саме виявляється найважчим у теперішній роботі? Саме її зміст? Необхідність весь час бути на ногах? Необхідність спілкуватися з великою кількістю людей? Відповідайте на найпростіші питання, коли думаєте про можливу роботу. Не обмежуйте себе тим, що ви чогось не знаєте або не вмієте. Чи хотіли б, щоб робота була пов'язана зі спілкуванням з людьми (клієнтами, учнями, споживачами тих послуг, які ви могли б надавати) або ви воліли б більшу ізоляцію? Чи хотіли б працювати в великому колективі або ні? Уявіть собі кілька «картинок» ідеального робочого місця. На що це схоже?

Що ви заборонили собі колись в юності? Можливо, якийсь ваш сміливий вибір не підтримали батьки? Можливо, ваш інтерес десь там і залишився? Приміром, ви хоч трохи мріяли про такі професії, про які й заїкатися не варто у вашій родині? Уже загальні відповіді та «малювання картинок» в уяві дадуть підказки, куди ви можете спрямувати свій інтерес.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору