UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Навчання, розвиток, підвищення кваліфікації
  4. Вибір професії
  5. Яку професію обрати, якщо по натурі ви інтроверт

Яку професію обрати, якщо по натурі ви інтроверт

27.04.2020 871
Яку професію обрати, якщо по натурі ви інтроверт

Яку професію обрати, якщо по натурі ви інтроверт

27.04.2020     871

Скільки серед нас таких, які полюбляють усамітнитися й займатися своєю улюбленою справою? Інтроверти. Вони часто вдумливі корисні та творчі люди. Саме вони винаходять і створюють нове. Але які ж професії підходять інтровертам?Jobs.ua спеціально підготував список таких професій. І ще ми розповімо про відомих особистостей-інтровертів. Тож, почнемо.

Ремісничі професії

Ювелір. З чим працює: дорогоцінні камені, метали. Необхідна освіта: курси або вуз. Кому підходить: і для юнаків, і для дівчат після 9-11 класу. Ювеліри створюють і лагодять прикраси, використовуючи в роботі дорогоцінні й напівкоштовні камені, метали. Існують ювеліри гравери, філігранщікі, цепочнікі і інші. Специфіка залежить від типу прикрас і технік обробки. Вони трудяться в майстернях, застосовують мініатюрний інструмент, спеціальне обладнання. Праця ювелірів користується величезною популярністю, ця професія для інтровертів є престижною.

Швачка. Необхідна освіта: коледж. Кому підходить: переважно для дівчат, що закінчили 9-11 клас. Швачки виробляють наряди, працюючи на фабриках, а також в будинках моди, ательє. Нерідко майстрині шиють одяг вдома, також займаються вишивкою нитками і бісером, плетінням мережив і виготовленням інших декоративних елементів. Для роботи в цій сфері необхідна хороша концентрація уваги, розвинена моторика, природний смак і схильність до крою і шиття. Нерідко швачки самостійно розробляють дизайн нескладної верхнього й нижнього одягу, виконують дрібний ремонт. Професія прибуткова, вона збереже актуальність в будь-які часи, адже жінки і чоловіки завжди потребують оригінальних нарядах, пошитих з урахуванням статури і особистих переваг. Важливо! Швачки мають стабільний дохід, їх робота не є небезпечною для здоров'я. Не береться до уваги пальці, поколені швейними голками, і невеликі мозолі.

До цього розділу можна віднести ще декілька професій: коваль, тесля, столяр, скульптор, живописець, реставратор.

Технічні професії

Фоторедактор. З чим працює: з фотографією, комп'ютером, програмним забезпеченням. Необхідна освіта: курси, виш, коледж. Кому підходить: жінкам, чоловікам в будь-якому віці. Фоторедактор, як і коректор, працює з матеріалами для газет, книг журналів. І якщо коректор вичитує текст, то фоторедактор взаємодіє з фотознімками. Він, використовуючи спеціальні комп'ютерні програми, надає фото «товарний вигляд», а також вирішує наступні завдання: шукає фотографії; вибирає схожі знімки, які добре доповнять зміст статті; бере участь в розміщенні зображень на сторінках. Також фахівець координує залучених або штатних фотографів, вибирає місця зйомки, задає загальний ритм роботи. Важливо! Якщо ви хочете стати справжнім фоторедактором, а не аматором, то необхідно отримати освіту в культурно-мистецькій сфері, фотосправі, дизайні.

3D-визуализатор. Предмет: креслення, малюнок. Інструмент: комп'ютер і програми AutoCAD, 3D max та інші. Необхідна освіта: вуз, курси. Підходить всім хто має добрий зір. 3D-визуализатор створює проект, використовуючи креслення, ескізи, текстові та інші види матеріалів. Він потрібен в дизайнерських, модельних і ландшафтних агентствах, промисловому і приватному будівництві. Вони прорисовують об'єкти, виробляють текстуруванння, вибираючи матеріали, з яких в перспективі будуть створені конструктивні елементи реальної моделі. Їх робота дозволяє оптимізувати процес будівництва і проектування, адаптуючи його під вимоги замовника.

Цей розділ можна поповнити ще професіями, які не менш цікавій – це звукорежисер, відеомонтажер, програміст, інженер-конструктор (фахівці реалізують свої знання в різних сферах: деревообробка, машинобудування, аграрний та інші сектори), інженер-проектувальник (ринок праці відчуває дефіцит експертів в сфері проектування), математик, водій-далекобійник, машиніст поїзда.

Гуманітарні професії

Сценарист. Предмет: текст. Необхідна освіта: вища. Кому підходить: будь-якій людині, що бажає писати сценарії й вміє це робити. Від якості сценарію на 90% залежить успішність фільму. Сьогодні, використовуючи сценарії, знімають кінофільми і мультфільми, серіали, також ролики для влогів, створюють мобільні і комп'ютерні ігри. Готові тексти використовуються при організації виїзних заходів (свята, корпоративи, деякі семінари), а також театральних постанов. Молодим фахівцям краще почати кар'єру в рекламних агентствах, на студіях, які займаються створенням ігор. Отримавши досвід, вони можуть успішно влитися в світ кінематографа. А ви знаєте? Багато режисерів самостійно створюють сценарії для своїх кінострічок. Наприклад, легендарний Люк Бессон написав понад 10 сценаріїв для своїх фільмів, серед яких «Таксі», «13-й район», «Артур і мініпути».

Цей розділ доповнять такі ще професії: письменник, копірайтер, аналітик-економіст (експерти в цій сфері повинні мати вищу освіту, найчастіше вони вчаться на кафедрі економічного аналізу, статистики, фінансів), бібліотекар, коректор, архіваріус, технічний письменник.

Цей список можна ще продовжувати й професій для людей, які полюбляють працювати у спокійному ритмі, буде багато. Але ми поки що зупинимося на цих професіях.

Хто з інтровертів досяг успіху?

Інтроверти люблять працювати на самоті, що позитивно позначається на результаті. Історія пам'ятає багатьох людей, що відносяться до цього психологічного типу: британський письменник Джордж Оруелл, який створив безсмертний роман «1984»; засновник сучасної теоретичної фізики Альберт Ейнштейн; Дж. К. Роулінг, яку ми знаємо по серії романів про юного чарівника.

Інтровертами були Чарльз Дарвін, Грегор Мендель, Махатма Ганді та інші відомі математики, фізики, письменники. Безумовно, вони змогли зробити світ більш досконалим, подарувавши йому масу безцінних відкриттів, літературних творів!

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору