UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Ваша зарплата
  5. За які вміння роботодавці готові підвищувати зарплату

За які вміння роботодавці готові підвищувати зарплату

22.07.2020 475Автор: Олександр Мавлідінов
За які вміння роботодавці готові підвищувати зарплату

За які вміння роботодавці готові підвищувати зарплату

22.07.2020     475Автор: 

Знати, щось корисне, що може допомогти у роботі є гарним бонусом, який, може стати проводом для збільшення заробітної платні. А, наприклад, знання іноземної мови, як правило міжнародної англійської, не так ще й давно, бонусом вважалася, проте, наразі, це одна з ключових вимог при працевлаштуванні до серйозного роботодавця.

У нашому сучасному та глобалізованому світі, на світовому ринку праці, до речі, відносять те саме володіння іноземною мовою до, так званих «hard-skills», - навичок, які можна надбати. Однак, тенденція зміщення акценту у вимогах сучасних рекрутерів, демонструє, вже у найближчому майбутньому пріоритетним для кандидатів на посади, стане наявність певних власних soft-skills (навичок вроджених), тому, що саме останні вже зараз, суттєво допомагають різним видам комунікацій у мінливому, швидкому світі.

Тож, є сенс вже сьогодні звернути увагу на ті вміння та навички, які скоро стануть не лише реальним приводом збільшення зарплатні, а й обов’язковою складовою характеру кандидатів майбутнього.

У щорічній доповіді «Future of Jobs», представники Всесвітнього економічного форуму, впевнено назвали гнучкі навички, які стануть актуальними вже з поточного року:

  • розвинуті комунікаційні навички;
  • високий рівень емоційного інтелекту;
  • розуміння на вирішенні комплексних завдань;
  • здібність до управління людьми;
  • спроможність оцінки ситуації та прийняття рішень у надзвичайних обставинах;
  • наявність критичного мислення;
  • розвинута креативність;
  • сприйнята людиною когнітивна гнучкість.

Український ринок праці не відстає від світового оновлення, надто швидко, бо не готовий, приймаючи чимало нових правил гри.

навички за які платять більше

Підсумок моніторингу вимог роботодавців до кандидатів на посади протягом минулого року, показує, доволі високу увагу, наприклад до таких гнучких навичок, як «вміння вести переговори», про що повідомляли більш ніж 7% роботодавців з різних сфер діяльності, де навичка може стати актуальною. Тож, усі фахівці з продажу, «рекламники», маркетологи разом з PR-менеджерами, розробниками ПЗ, й працівниками логістичної сфери із сферою нерухомості, можливо втрачали непогані кадри, лише тому, що шукач не знав про таку зацікавленість та не акцентував увагу на певних подібних перевагах.

Серед роботодавців, не менш популярною є така навичка, як «креативність». Працівників, що її мають, бажають бачити у 6% робочих пропозицій. Також, наявність такого вміння, гарантовано має додати 30% плюсом до заробітної плати.

Вже рік потому, не менш, ніж 1% вакансій містив вимоги до наявності комунікативних навичок, гнучкості у спілкуванні з клієнтами та вміння швидкого прийняття рішень. Будь-яке з вмінь, гарантувало вже минулого року добавку до заробітної плати не менш, ніж 34%, а вміння вдало спілкуватися та налагоджувати контакти, мало принести плюсом до зарплати, цілих 76%.

Й минулого року, й зараз, пильну увагу рекрутери приділяють вмінню володіння комп’ютером та програмами, наявності базові навичок з програмування, та інші сучасні навички, що вже необхідні у нашому digital світі.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору