UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Роботодавцю
  4. На допомогу HR
  5. За якими головними критеріями обирати співробітника

За якими головними критеріями обирати співробітника

1.10.2019 1455Автор: Лоліта Платошкіна
За якими головними критеріями обирати співробітника

За якими головними критеріями обирати співробітника

1.10.2019     1455Автор: 

Якщо вам хоч раз доводилось спілкуватися з HR-ами, то ви, мабуть, вже зробили висновок про те, що професія за покликанням і до неї повинен бути хист. Такі спеціалісти мають внутрішнє відчуття щодо здобувачів, а також свої козирі в рукаві — навички й уміння знаходити відповідних компанії спеціалістів. Навчитися цим здібностям також можливо. Залишайтеся з нами, щоб дізнатися, якими критеріями керуються висококваліфіковані HR-ри України у відборі спеціалістів для компанії.

Підбір персоналу в компанію досить серйозна робота. По-перше, спеціаліст підбирається на довгий час роботи, тому HR не може дозволити собі помилитися. По-друге, необхідно в дуже короткий проміжок часу проаналізувати здобувача не тільки з професійної точки, але й соціальної, особисті якості. По-третє, після співбесіди необхідно виділити найкращих претендентів на вакантне місце і встигнути запросити спеціаліста поки його не запросили конкуренти.

Критерії відбору робочого персоналу

Не секрет, що у кожного менеджера з персоналу є свої секрети та персональні критерії пошуку спеціалістів. У когось це відмінний професіоналізм та кар’єрний ріст, який простежується на протязі всього досвіду; у когось харизма, щирість, відкритість, життєрадісність; а у когось навпаки серйозність. Отже, критерії, які завжди необхідно враховувати, працевлаштовуючи спеціалістів:

як здобувач відгукується про свою майбутню роботу (Для цього можна підготувати особисті питання, які підштовхнуть людину до відвертості: «Які обов’язки ви виконували на минулій роботі», «А чому пішли?», «Що б хотіли отримати на новій посаді, чого не було на минулій роботі?», «Назвіть декілька недоліків минулого місця працевлаштування» тощо).

які плани та амбіції у здобувача щодо нового місця роботи (Це допоможе вам дізнатися що можна очікувати від спеціаліста. Таке питання надасть можливості зрозуміти на скільки далекозорий спеціаліст).

на скільки тактовна та пунктуальна людина перед вами (Сюди можна враховувати і чи запізнився спеціаліст на співбесіду, і чи поважає він співрозмовника)

Якщо ви ще не визначились з певними критеріями щодо здобувачів за відкритою вакансією, тоді повлягайтесь на вимоги, зазначені в вакансії від керівника відділу чи директора.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору