UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Роботодавцю
  4. Ринок праці України
  5. Зміни принципів нарахування виплат, можуть збільшити середню з/п

Зміни принципів нарахування виплат, можуть збільшити середню з/п

28.04.2021 297Автор: Олександр Мавлідінов
Зміни принципів нарахування виплат, можуть збільшити середню з/п

Зміни принципів нарахування виплат, можуть збільшити середню з/п

28.04.2021     297Автор: 

Впливаючи на всі аспекти життя сучасної цивілізації, економічна криза, що викликана пандемією коронавірусу, додала суттєвих змін до запланованої дорожньої карти реформ українського законодавства.

Але, не зважаючи на важкі часи, реформи, в тому, чи іншому вигляді, проте тривають. Більш того, нові «карантинні» виклики, обумовлюють й появу нових пропозицій, щодо реформування економічного життя пересічних громадян.

Так, у Міністерстві економіки України винесли пропозицію нових принципів обчислення та нарахування середньої заробітної платні в країні. Вже є розроблений проєкт постанови Кабінету міністрів України, за якою, у разі прийняття, розрахунок середньої зарплати в Україні може бути де-що змінений. Зміни торкнуться не лише номінальних офіційних заробітних плат українців. У разі прийняття ухвали постанови, «новини» впливатимуть й на чималу кількість інші виплат громадянам.

Пропозиція «змін» вже викликала неоднозначну реакцію, бо має дійсно нові підходи до обчислення такого чинника. Наприклад, разом з іншими змінами, у проекте пропонується при обчисленні «заробітних плат за певний період», брати до уваги, у тому числі й такі виплати, які вже були нараховані співробітнику «за минулі досягнення» (у випадках. Коли нарахували в попередньому розрахунковому періоді, а виплатили — у поточному). У разі прийняття проекту, тепер, працівник, який отримав премію із запізненням, візьме «на руки» більшу суму, із врахуванням зачислених преміальних грошей за весь період затримки виплати.

При таких змінах, існує логічна вірогідність зростання й загального показника розміру середньої заробітної платні в Україні. Якщо так станеться, разом зі збільшенням розмірів середньої заробітної плати, збільшяться й різні інші виплати, розрахунок яких базується на показниках розміру саме середньої зарплатні. Такі виплати, як наприклад оплати лікарняних листків, нарахування пенсійних виплат, відпускні та дотаційні гроші, оплата відряджень, виплати при звільненні працівника, тощо.

Крім цього, в новому проекті міститься й перелік показників, які запропоновано більше не брати до уваги та не враховувати під час нарахування середніх заробітних плат. Це такі показники:

  • «грошові винагороди за сумлінну працю та зразкове виконання робочих обов’язків;
  • додаткові виплати співробітникам на честь різних свят».

Інформація про вступ нових пропозицій щодо обчислення середньої заробітної платні в Україні, наразі відсутня, оскільки, сам проект нової постанови поки що узгоджується та чекає на затвердження.

Ну, а поки що, починаючи з початку поточного місяця, Пенсійний фонд України здійснює перерахунок пенсій українців, обіцяючи надбавки певним категоріям пенсіонерів.

Ті українці, які досягли пенсійного віку та мали назначену пенсію або її перерахування два роки потому до 1 квітня 2019 року, та які ще й досі працюють, мають право на отримання підвищених пенсійних виплат.

Перерахунок пенсій базується на показниках розмірів заробітної плати, відповідно останнім й нараховуючись. Тож, «нові пенсійні суми» будуть нараховуватися індивідуально у кожному окремому випадку пенсіонерів, які ще працюють.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору