UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Онлайн консультація юриста
  3. Декрет / лікарняний

Декрет / лікарняний #109574

Питання від Ольга ( 9 квітень 2020):
Доброго дня. Я потрапила у складну ситуацію і не знаю, як її вирішити та куди мені звернутись. Сподіваюсь на допомогу. Я працювала на підприємстві, форма власності ТОВ, завагітніла, повідомила керівництво, яке сказало, що проблем з декретом не буде. Відпрацювала я 7 місяців, взяла лікарняне (воно в мене з 24.06.19року), і спокійно чекала пологів та декретні кошти. Народила 29.08.19р в срок і без ускладнень(дякувати Богу), а коштів немає. Звернулась в телефонному режимі до ФСС відповідний відділ де зареєстровано підприємство запитати , коли їх можна очікувати, ті кошти на що отримала відповідь, що немає по мені зареєстрованої заявки. Далі також в телефонному режимі спілкувалась з керівництвом , яке мені сказало, що заявку не прийнято у зв’язку з тим , що підприємство не оплачувало ЄСВ з січня 2019р. і , відповідно, не буде прийнята та декрет неоплатиться, якщо податок не оплатять. Сказали зачекати вони, що в них фінансові труднощі і вони сподіваються скоро закриють заборгованість. Час йшов і я періодично звонила до начальства і чула знову те саме, але часу минуло ну дуже багато вже , дитині 7 місяців уже,і ми з чоловіком вже задумались про суд та перед тим , ще раз зв’язалась з підприємством на що отримала нову відповідь, що вони навряд погасять заборгованість, що в них є довідки в яких вказано , що вони не ведуть ніяку діяльність(з якого часу не знаю) і, відповідно , не мають доходу, сказали самій вирішувати це питання. Виходить , що через несплату заборгованості я лишусь без грошей та без самого декрету та стажу для трудової (3 роки по догляду за дитиною), але ж по закону я маю право обов’язково отримати цю виплату. Я навіть а біржу стати напевно не можу уже, щоб цей декрет звідти отримати....Що мені робити , куди звертатись ?

Ответ юриста (10 квітень 2020) :

Доброго дня! Ваше питання звісно треба врішувати тільки через суд. Що стосується стажу та центру зайнятості: на даний час перебування в декретній відпустці до трудового стажу не зараховується. Стати на обік в центрі зайнятості Ви зможете тільки після закінчення декретної відпустки, або якщо цю відпустку переоформити на когось з родичів (батька дитини, бабусю, діда).

Декрет / лікарняний, інші питання

    Ганна ( 5 березень 2024)

    Я зараз вагітна і працюю поки що без оформлення. Чи потрібно мені якнайшвидше оформитись на роботі чи можна це зробити за 3 місяці до декрету? Чи впливає це на суму виплат?

     Переглянути відповідь

    Каріна (15 лютий 2024)

    ДОБРИЙ ДЕНЬ! Декрет планується у травні місяці,планують оформити з 1 квітня на мінімальну заробітну плату. Чи буде у такому випадку допомога при вагітності та у якому розмірі? Чи краще оформитись в березні?

     Переглянути відповідь

    Поліна ( 1 лютий 2024)

    Добрий день. Підкажіть будь ласка чи порушує бухгалтер терміни оплати лікарняного по вагітності та пологах,і що робити, якщо все ж таки порушив?! Ситуація така 29.12.2023 моїм лікарем був відкритий лікарняний по вагітності і пологах, за інформацією з пенсійного фонду 17.01.2024р ними були переведені кошти на оплату лікарняного і за їх же поясненням кошти я мала отримати у найближчу виплату зарплату або авансу. 31.01.2024р. усі працівники отримали заробітну плату, але мені кошти за лікарняний так і надійшли. Що робити у такій ситауції і куди звертатися?! Дякую

     Переглянути відповідь

    Софія (29 січень 2024)

    Добрий день! Я була переведена на вищу посаду, яка була декретна (в заяві на переведення так і писало, до часу як не вийде основний працівник), так доля склалася, що я теж з цієї посади пішла в декрет і зараз знаходжуся у відпустці по догляду за дитиною до 3 років(дитині 9 місяців)..знаходячись в декреті я знову вагітна, і буду ставати на облік…підкажіть чи можу я розраховувати на виплати по ЛН до пологів і післяпологових (126 днів) якщо вийшла основний працівник (місяць як вийшла). Дякую

     Переглянути відповідь

    Софія (11 січень 2024)

    Доброго дня. Я працюю на неофіційній роботі, сказала що вагітна хочу піти на офіційну роботу, мені пропонує зараз директор, що він може мене оформити як Фоп, але не як наймана працівниця, підскажіть будь ласка як краще діяти оформлюватись, чи шукати роботу де буду оформлена як наймана працівниця. Що краще. Який термін потрібно відпрацювати щоб получити декретну відпуску і виплати. І хотіла дізнатись чи потрібно платити пенсійне для оформлення.

     Переглянути відповідь

    Олена ( 4 січень 2024)

    Доброго вечора хочу запитати яка сума буде нарахована декретних якщо я піду в декрет з центру зайнятості в кінці січня, а стала в центр зайнятості на початку грудня до грудня працювала офіційно, звільнилася за згодою двох сторін.

     Переглянути відповідь

    Наталія (13 листопад 2023)

    Я зараз перебуваю в відпустці по догляду за дитиною до 6 років , мала вийти 04.09.2023 але дитина часто хворіє, тому отримала довідку і продовжила відпустку, наразі, 15.01 вже буде лікарняний (йтиму в другий декрет) підкажіть чи буде виплачувати підприємство декретні, якщо воно на разі я так розумію, не сплачує страхові внески, а тільки зберігає місце??

     Переглянути відповідь

    Юрій ( 2 листопад 2023)

    Добрий вечір. Якщо в паперовому лікарняному вказана тривалість хвороби (наприклад, з 8.10.23 по 22.10.23) і підкреслено «продовжує хворіти», хворий повинен обов’язково звернутися до сімейного лікаря, щоб відкрити наступний лікарняний, чи то його справа виходити на роботу, чи відкривати ще один лікарняний?

     Переглянути відповідь

    Анна (24 жовтень 2023)

    Доброго дня! Питання щодо роботи вчителя. Чи можна вийти на роботу з будь-якого місяця під перебування у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку? Наприклад, дитина народилася в лютому 2023 року а вийти на роботу можна з 1 січня 2024? В нашій школі всіх просять виходити раніше або пізніше але щоб тільки з 1 вересня. Чи маю я право вийти коли мені потрібно?

     Переглянути відповідь

    Марина (23 жовтень 2023)

    Добрий день. 19 і 20 жовтня за станом здоров'я не вийшла на роботу. Лікарняний відкрили з 22 жовтня. Як бути в такій ситуації? Чи можна написати заяву за свій рахунок на 2 дні, оскільки не було лікарняного.

     Переглянути відповідь

Шукаєте роботу?

Шукаєте персонал?

Часто шукають

↑ Вгору