UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Онлайн консультація юриста
  3. Декрет / лікарняний

Декрет / лікарняний #111260

Питання від Инна (24 липень 2022):
Добрый день. Стою на учёте в ЦЗ, беременная. До ЦЗ работала, уволена по соглашению сторон в апреле месяце этого года (предприятие переехало в другой город), назначена выплата в размере 70% от ЗП. Хочу уходить в декрет. В ЦЗ хотят снять с учёта до наступление больничного. Вопрос: Могу ли я не снимается с учёта в ЦЗ (до больничного) и получить повышенные декретные выплаты в соц страхе? Как изменился закон в связи с военным положением в стране?

Ответ юриста (28 липень 2022) :

Доброго дня! Відповідно до Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування сфер зайнятості та загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття під час дії воєнного стану" реєстрація безробітного у територіальному органі центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції, припиняється з підстав, визначених частиною першою статті 45 Закону України "Про зайнятість населення", а також у разі перебування безробітного за кордоном понад 30 календарних днів. ст. 45. Припинення реєстрації безробітного 1. Реєстрація безробітного в територіальному органі центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції, припиняється у разі: 14) подання заяви про бажання здійснювати догляд за дитиною до досягнення нею трирічного віку або тривалістю, визначеною у медичному висновку; Наявність поважних причин підтверджується відповідними документами. Також згідно Порядку реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу ст. 30. Центр зайнятості припиняє реєстрацію безробітного: 1) з дня: протягом 14 робочих днів з дня закінчення строку дії медичної довідки по вагітності та пологах (реєстрація припиняється з наступного дня після закінчення строку дії медичної довідки по вагітності та пологах. Рішення про припинення реєстрації безробітного у такому випадку приймається на 15 робочий день).

Декрет / лікарняний, інші питання

    Олеся ( 8 вересень 2024)

    Добрий день. У мене виникла така ситуація: я вирішила іти в декрет з 35 тижня вагітності,зараз закон це дозволяє,за певних обставин я не потрапила до свого лікаря на 30 вагітності тижні щоб написати заяву на отримання листа непрацездатності,прийшла на 33 тижні. Лікар не приймає від мене заяву. Чи справді це є підставою відмовити мені і можливо вирішити цю проблему?

     Переглянути відповідь

    Анна (27 серпень 2024)

    Добрий день. Перебуваю у відпустці по догляду за дитиною 2 роки, зараз знову йду в декрет. Подзвонила в кадри повідомила, що відкрила лікарняний лист, в кадрах сказали, що виплат не отримаю так як мала вийти на роботу хоча б на 1 день. Чи дійсно це так і я не отримаю ніяку з виплат? Працюю в службі судової охорони, кадри кажуть що ж різниця між звичайними працівниками і «в погонах». Не можу знайти законодавство, щоб ознайомитись

     Переглянути відповідь

    Анна ( 8 серпень 2024)

    Добрый день. Подскажите пожалуйста, если я с 2020 по 2023 в декрете, а потом продлила декрет ещё на год по уходу ребёнка по сентябрь 24 и опять выхожу в декрет в августе на 30й неделе , положено ли мне оплата за 122д больничного от фирмы. Работаю официально.

     Переглянути відповідь

    Мария Цыганкова (24 липень 2024)

    Здравствуйте, я сейчас в декрете, работала в детском саду няней в группе, хочу выйти из декрета, меня хотят поставить на должность «няня коридорная» зарплата там ниже, это правомерно?

     Переглянути відповідь

    Лілія ( 5 липень 2024)

    Вітаю, в 2019 р.пішла в декретну відпустку по догляду за дитиною, в 2021 р. Була звільнена за згодою сторін ( трудову із відповідним записом роботодавець надіслав) , надалі ніде не працювала офіційно.Наразі знову вагітна , при оформлені лікарняного підтягло , що я застрахована ( працевлаштована) роботодавець не подав дані в ПФУ про зміни і я досі рахувалась як в декреті . Що робити? Хто повинен виплатити доводові соціальний фонд як непрацюючій чи роботодавець який не вніс зміни?

     Переглянути відповідь

    Зина (20 травень 2024)

    Добрый вечер, скажите пожалуйста когда лучше отгулять отпуск и детские дни? Прям перед декретом или после отпуска ещё выйти поработать? Меня интересует чтоб не потерять деньги, говорят если после отпуска в декрет мало заплатят

     Переглянути відповідь

    Галина ( 9 травень 2024)

    Доброго дня! Я працюю вчителем і мала б піти на щорічну відпустку в червні 2024 року. 30 тиждень вагітності також припадає на червень 2024 року. Чи можу я піти у щорічну відпустку повністю, перервавши її лікарняним, розраховуючи на її продовження після закінчення лікарняного?

     Переглянути відповідь

    Анастасія ( 8 квітень 2024)

    Доброго дня! Я являюсь ФОП і паралельно оформлена за сумісництвом на інший ФОП. Чи можу претендувати на виплату декретних по своєму ФОП і за сумісництвом? Якщо так, що для цього потрібно? Завчасно вдячна за відповідь!

     Переглянути відповідь

    Оля (25 березень 2024)

    Доброго дня ,рік назад оформлялась в декрет як ФОП і за рік сплачувала податки і знову завагітніла чі маю я за цією дитиною право на декретні як ФОП ?

     Переглянути відповідь

    Валентина (24 березень 2024)

    Работаю в данной компании с 2 октября 2023 года. В декретный отпуск должна уходить в середине сентября этого года. Оклад 6500 в месяц. На какую сумму декретных я могу расчитывать ? И влияет ли что я отработаю меньше года ?

     Переглянути відповідь

Шукаєте роботу?

Шукаєте персонал?

Часто шукають

↑ Вгору