UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Онлайн консультація юриста
  3. Облік в центрі зайнятості

Облік в центрі зайнятості #17769

Питання від Роман (20 липень 2010):
Здравствуйте. Помогите пожалуйста разобраться. Моя жена встала в Ц.З. ей сражу же предлагают общественные работы... Жена не работала два года примерно, в трудовой книжке есть 2 записи по прошлым работам (По специальности обе) у нее есть диплом специалиста. Ей грозят если она откажется 2 раза от общественных работ, то ее снимут с учета. Я пере прочитал закон несколько раз... там сказано, что Работники.... отказались от двух предложений подходящей работы в период поиска работы, теряют право на получение статуса безработного... но замечу это же не общественные работы! да, есть пункт...которые впервые ищут работу и не имеют профессии (специальности), в том числе выпускники общеобразовательных школ... так же сказано " Стаття 7. Підходяща робота ...інша оплачувана робота за спорідненою професією (спеціальністю)." это тоже не общественные работы. А так же нашел, что они мне могут только предложить по собственному желанию, но это не влечет снятие с учета... Прошу вас помогите!

Ответ юриста () :

А чем вам помочь? Наверное, когда становитесь на учет в ЦЗ, преследуете какую-то цель - получать пособие по безработице, найти работу. Поскольку за два года без работы квалификация утрачивается(трудно с этим спорить), то и общественные работы являются подходящей работой, тем более оплачиваются. Закон внимательней читать надо. З А К О Н У К Р А Ї Н И Про зайнятість населення Стаття 7. Підходяща робота 7. Для громадян, які не мають професії, або таких, які займали місця, що не потребують спеціальної підготовки та перебувають на обліку як безробітні більш як 9 місяців, а також для громадян, які бажають відновити трудову діяльність ПІСЛЯ ТРИВАЛОЇ (більше 12 місяців) ПЕРЕРВИ (крім громадян передпенсійного віку), підходящою роботою також вважається УЧАСТЬ В ОПЛАЧУВАНИХ ГРОМАДСЬКИХ РОБОТАХ. Порядок надання допомоги по безробіттю, у тому числі одноразової її виплати для організації безробітними підприємницької діяльності Умовою для призначення допомоги по безробіттю є готовність особи до участі в загальнодержавних оплачуваних громадських роботах, якщо така робота для неї є підходящою. У разі відмови особи від участі у загальнодержавних оплачуваних громадських роботах, якщо така робота є для неї підходящою, без поважних причин розмір допомоги по безробіттю, визначений відповідно до пунктів 2.1 та 2.7 цього Порядку, зменшується на 50 відсотків строком до трьох місяців.

Облік в центрі зайнятості, інші питання

    Анна (14 серпень 2024)

    Доброго дня підкажіть будь-ласка який період я можу стояти на обліку в центрі зайнятості ,якщо встала на облік 27.12.2023?Рік?

     Переглянути відповідь

    Водимир (20 липень 2024)

    Якщо я звільний 7 років тому , чи маю я право на виплату по безробітю зараз на біржу з моменту звільненя не ставав .

     Переглянути відповідь

    Анна (11 травень 2024)

    Здравствуйте! Я начала проходить обучение от центра занятости, которое будет длиться полгода по специальности отличной от моей, для того чтобы работать дистанционно, так как я нахожусь в селе, и вакансии по моей специальности не было. Но теперь появилась вакансия, в связи с увольнением работника, могу ли я устроиться на работу и не потерять обучение от ЦЗ? Обучение проходит полностью онлайн, только экзамены офлайн будут, как нам объяснили .Спасибо за ответ

     Переглянути відповідь

    Светлана ( 9 квітень 2024)

    Добрый день. Я ВПО с Донецкой области. Работаю в частной фирме. Жилье повреждено в результате боевых действий и я вынуждена была покинуть свой город из-за систематических обстрелов. Официально не уволена, зарплата не начисляется. Могу я стать на учёт в центр занятости и получать пособие по безработице, так как никаких доходов у меня нет?

     Переглянути відповідь

    Людмила федорчук (15 березень 2024)

    Мене звільнено за скороченням штату за 1,5 роки до досягнення пенсійного віку. Страховий стаж 38 років. Зареєструвалась у центрі зайнятості, з бажанням дострокового виходу на пенсію. Що значить відсутність для мене підходящої роботи на протязі семи днів. Сказали вакансії є, тому будеш ходить і рік і два( поки будуть вакансії). Як це розуміти? Якщо мені будуть відмовляти? До чого тоді ті сім календарних днів? Дякую

     Переглянути відповідь

    Сергей (26 лютий 2024)

    Могу ли я стать в центр занятлсти, если нет трудової книги

     Переглянути відповідь

    Дмитрий (25 січень 2024)

    Здравствуйте. У меня случилось такое дело. Я стал на биржу труда, меня отправили на работу. Я заключил договор на месяц , отработал месяц. Потом снова закончил договор и отработал две недели. Сломал ногу, в больнице мне наложили гипс. Но мой работодатель говорит мне что больничный мне не оплачивается . Как такое возможно? С меня снимают 19% податков, а я не могу рассчитывать на больничный.

     Переглянути відповідь

    Жанна (21 січень 2024)

    Доброго дня! Чи можна стати на облік в центр зайнятості, якщо звільнитись з роботи відразу після декретної відпустки?(дитина досягне 3-річного віку) Як правильно звільнятися(по узгодженню сторін чи за власним бажанням)? Виплати будуть мінімальні чи залежно від заробітної плати на аналогічній посаді підприємства? Дякую!

     Переглянути відповідь

    Ольга (20 грудень 2023)

    Знаходилась у відпустці по догляду за дитиною до 3-х років. Фірма , де я працювала, закривається. Чи можу я після звільнення стати на облік в центрі зайнятості?

     Переглянути відповідь

    Віта (26 червень 2023)

    Чи можу я стати на облік в центр зайнятості, якщо за тиждень вийду в декретну відпустку?

     Переглянути відповідь

Шукаєте роботу?

Шукаєте персонал?

Часто шукають

↑ Вгору