UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Це важливо знати кожному
  5. Будьте як коти – які звички котів варто перейняти, щоб бути успішними в житті і роботі

Будьте як коти – які звички котів варто перейняти, щоб бути успішними в житті і роботі

31.03.2021 476
Будьте як коти – які звички котів варто перейняти, щоб бути успішними в житті і роботі

Будьте як коти – які звички котів варто перейняти, щоб бути успішними в житті і роботі

31.03.2021     476

Я жив із кількома майстрами дзен – Всі вони були кішками.

Екхарт Толле

Нещодавно Jobs.ua писали про те, як пухнасті улюбленці допомагають знімати стрес. Але вміння долати стрес – не єдиний пункт у списку заслуг родини котячих. Якщо уважніше придивитися до власників лап та хвостів, можна зауважити в них чимало звичок, які не завадить перейняти нам, людям, щоб стати більш успішними в житті і роботі.

Вони завжди добиваються свого

Ви зауважили, наскільки коти наполегливі?

Вони завжди доб’ються того, що задумали, чи не так? І скільки б разів ви не скидали додолу кота чи кицьку, але вони внадцяте полізуть зайняти те місце для спання, яке їм сподобалося. І нехай ви не поділяєте їхню думку, що спати на шафі чи на холодильнику – не найкраща ідея, пухнасті думають інакше.

Тому будьте як коти – добивайтеся того, що задумали. Докладайте зусиль, як і кіт, який ще раз і ще раз спробує пробратися на холодильник, бо там йому найзручніше спати.

Коти – за нестандартний підхід

І ще про місця для спання. Коти досить часто знаходять собі нові місця для спання. Так би мовити, періодично міняють дислокацію. І досить часто вони вибирають собі нестандартні місця.

Кіт – не собака, він не лежатиме тільки в купленій для цієї цілі лежанці. Ні, він за креативний підхід у цій важливій справі – знайти нове місце для спання. І таким місцем може стати підвіконник, весь заставлений квітами, чи, як уже згадувалося вище, місце на шафі, де іноді забувають витерти пил. І наявність пилу його теж, до речі, не збентежить.

І здавалося б – ну що там робити, на тій шафі? Невже там так цікаво дрімати? Коти вважають, що так. Тому будьте як коти – обирайте нестандартні рішення, які приведуть вас до успіху. Не так багато людей ризикують ходити непротореними дорогами, бо є ризик прогадати. А хто не боїться ризику, той має шанс приміряти лавровий вінок.

Бачите, на які цікаві висновки наштовхнув такий незначний з першого погляду факт, як любов котів знаходити нестандартні місця для спання?

Котів приваблює все незвичне

Шурхотливий пакет чи картонна коробка – ці речі не вписуються в звичний світ котів, тому вони з цікавістю приглядаються-принюхуються до небаченої речі. І одразу ж прагнуть забратися всередину, щоб розвідати, як воно – сидіти всередині шурхотливого пакета чи приємного на дотик картону.

Собаки не зацікавляться пакетом чи картонною коробкою, хіба що туди покласти щось їстивне. А коти – дослідники в душі, мрійники і мандрівники. І хто ж насправді знає, чим займаються коти, коли так довго сплять? Можливо, вони в цей час воюють з містичними чудовиськами, оберігаючи від них людей?

Жарти жартами, але котів дійсно приваблює все незвичне. Тому будьте як коти, і на роботі і в житті – пізнавайте незвичне, пробуйте на смак незвідане, відкривайте для себе нові горизонти та культури. Іншого життя для цього не буде.

Коти і дзен

«Я жив із кількома майстрами дзен – Всі вони були кішками». Ці слова належать Екхарту Толле, автору бестселера «Сила моменту тепер». Майстер Екхарт, як його ще називають – один з найпопулярніших західних духовних вчителів. І цілком заслужено, бо вдумливе прочитання його книг дає змогу покращити якість свого життя, збагатити його новим досвідом та ідеями.

Спостерігаючи за життям домашнього улюбленця, і справді можна припустити, що коти щось знають про дзен, про спокій та тишу. Звісно, не під ранок, коли їм кортить наробити шуму і галасу, але решту доби вони поводяться як істоти, що пізнали мистецтво дзену.

І чи не варто нам, людям, перейняти цю чудову звичку – в буремних ситуаціях не втрачати голову і чинити мудро та виважено, не виплескуючи спокій з душі як реакцію на подразнюючі фактори зовнішнього світу?

Читайте також

  • Як полегшити вихід на роботу після відпустки? 8 вересень, 2024

    Декілька порад від наших експертів про те, як, повернувшись до роботи, правильно застосувати «відновлений багаж сил».

  • Піднімайся і йди30 серпень, 2024

    Впавши, піднімаємося, обтрушуємо одяг, хочемо зробити крок, але біль у забитих колінах не дає ступити. Адже йти треба, хоча б до медпункту. Одні встають і, перемагаючи біль, йдуть далі, а в інших сил вистачає лише до кабінету лікаря або самому перев'язати собі рани, а деякі не можуть навіть піднятися від сильних забитих місць, розчарування та зневіри. Що робити і як допомогти собі?

  • Розміщення вакансій на сайті Jobs.ua19 серпень, 2024

    Jobs.ua хоче підтримати Кращих Роботодавців і розширити можливості Шукачам роботи у важку хвилину, тому продовжує працювати в галузі працевлаштування та зберігає знижки і можливість безкоштовного розміщення вакансій для роботодавців.

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

↑ Вгору