UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Ваше здоров'я
  5. Як пухнасті улюбленці допомагають долати стрес?

Як пухнасті улюбленці допомагають долати стрес?

16.03.2021 364
Як пухнасті улюбленці допомагають долати стрес?

Як пухнасті улюбленці допомагають долати стрес?

16.03.2021     364

Саме так, мова піде про котів, цих елегантних і примхливих створінь. «Примхливих» означає що вони мають характер і не до кожної людини проявлятимуть свою любов. Якщо ви любите цих тварин і не уявляєте своє життя без них, давайте разом із Jobs.ua розглянемо таке цікаве питання, як родина котячих допомагає своїм господарям долати повсякденний стрес.

Як коти допомагають зняти стрес?

Вже у самому питанні криється відповідь, тому що одна присутність пухнастих улюбленців в домі автоматично піднімає настрій. Для людей, які особливо цінують естетику світу, коти подобаються з багатьох причин: лискуча шерсть, яку приємно гладити, естетична граційна хода – недаремно ж на людину, яка крадеться, кажуть «крадеться мов кішка», – муркання і елегантне вилизування своєї шерсті, і за цим процесом просто цікаво спостерігати.

Люди настільки люблять родину котячих, що весь інтернет запруджений зображеннями пухнастих улюбленців, цілі канали на Тік-Тоці та групи в Інстаграмі присвячені цим чудовим тваринам. Вони викликають любов однією присутністю в домі, а любов – це найкращі ліки від стресу, тривожності та інших неприємних відчуттів.

Що ж кажуть дослідження? Вчені з університету Вашингтона провели цікавий дослід. Вони розділили добровольців на декілька груп: перша група найтісніше взаємодіяла з пухнастиками, а четверта група – взагалі знаходилася з котами в різних приміщеннях. Результати досліджень виявилися доволі очікуваними: в першої групи людей, які найтісніше взаємодіяли з котами (гладили їх, чухали за вухами і слухали мурчання), суттєво знизився рівень гормону стресу, кортизолу.

Вчені також зазначили, що для отримання ефекту гладити кота потрібно протягом 15-20 хвилин. Якщо ви не маєте власного кота, це не проблема – можна погладити сусідського, ефект буде той самий.

Пет-терапія лікує любов’ю

Коти відомі своєю звичкою вигрівати хворі місця. Так вони взаємодіють із частинами тіла, в яких відбуваються запальні процеси. Як би там не було, але вигрівання живим клубочком пухнастої шерсті дозволяє як не повністю усунути, так хоча б стримати рівень запалення.

Окрім цього, родина котячих виступає в ролі своєрідних психотерапевтів. Приємні вібрації, які відчувають господарів котів, коли гладять їх під час муркання, можна вважати психотерапевтичним сеансом. Та й кішці можна виговорити все що завгодно, і при цьому бути певним, що вона нікому не видасть ваших слів. Про котів навіть складена жартівлива приказка: «Хоч собака і друг людини, але коти ніколи не розкажуть поліцейським, де знаходиться сховок з марихуаною». Собаки в цій справі не настільки благонадійні союзники.

Деякі психологи скептично ставляться до фелінотерапії, тобто лікування захворювань за допомогою взаємодії з пухнастими улюбленцями. Вони вважають, що саме віра людини дає той ефект зцілення від хвороби, а не безпосередня взаємодія з котами. Але ж віра, можна заперечити цим психологам, посідає важливе місце в житті людини, та й спілкування з котами дарує безліч позитивних емоцій. А здатність відчувати приємні емоції під час захворювань і стресових ситуацій – саме по собі велике благо.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору