UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. На роботі
  5. Бійцям «офісного фронту»: як не втрачати продуктивність?

Бійцям «офісного фронту»: як не втрачати продуктивність?

4.04.2022 443
Бійцям «офісного фронту»: як не втрачати продуктивність?

Бійцям «офісного фронту»: як не втрачати продуктивність?

4.04.2022     443

Поради щодо продуктивності надзвичайно актуальні в наш час. Війна не поставила життя на паузу – всім, хто не на фронті, хто не волонтерить весь свій вільний час, потрібно працювати. Щоб забезпечувати самих себе, щоб сплачувати податки, рахунки і т.д. Але для багатьох людей великою проблемою стала втрата контролю над власним життям. Портал з працевлаштування Jobs.ua пропонує вашій увазі важливі рекомендації, як не втрачати продуктивності офісним працівникам.

Візьміть під контроль свою увагу

В перші дні війни багато людей стали новинозалежними. Було важко усвідомити весь масштаб жахіть, який принесла російська армія на українську землю – тому й не дивно, що багато українців цілими днями майже невпинно моніторили стрічки новин чи дивилися спільний марафон новин від українських телеканалів. Але вже минуло більше місяця від початку повномасштабного вторгнення, і якщо ви за цей час не навчилися брати під контроль свою увагу, то зараз саме час це зробити.

Безумовно, всіх нас переслідує якщо не страх чи паніка, то агресія і лють, або ж відчуття повного безсилля. Це спричиняє великий тиск на психіку, і продуктивно працювати в таких умовах складно. Але нашій країні як ніколи потрібні продуктивні працівники, погоджуєтеся? Кожен на своєму місці повинен зробити свій внесок в загальну перемогу, і ваша особиста продуктивність, ваша самовіддана праця – теж великий внесок в загальні зусилля всіх українців.

Отже, порада перша і найважливіша: візьміть під контроль свою увагу, ви можете це зробити. А щоб полегшити завдання, привчайте себе до того, щоб одразу після пробудження не тягнутися до перегляду новин. На жаль, ми не можемо скасувати жахіття війни, а прочитані вранці новини можуть забезпечити вкрай поганий настрій на весь день. А працівник з поганим настроєм – такий собі працівник. Краще по максимуму спрямуйте увагу та зусилля на свої безпосередні робочі обов’язки. Та інші корисні штуки, якими ви, напевно, займаєтеся після роботи.

Ні, робочі справи не зачекають до кінця війни

Якщо ви так думаєте, що можна поставити на паузу все своє життя, всю роботу до кінця війни – це хибні міркування. Життя продовжується, тому варто поміркувати над тим, чим ви можете бути корисними для своєї компанії і країни в цілому. Так, поодинці ми – розрізнені, але всі разом ми – сила. Пам’ятайте про це і нехай ці слова додають вам сил у ті дні, коли ви почуваєтеся розбитим і безсилим.

Всі орієнтири втрачено, все старе більше не працює - що ж тоді робити?

Якщо міцно закріпитися на стороні негативного мислення, все дійсно так виглядає, адже те життя, до якого ми всі звикли в мирний час, більше не існує. Ті фактори, які тепер визначають нашу реальність – невизначеність та непередбачуваність – стали нашими супутниками в цей час. Але погляньте на свою роботу, свою компанію та команду під іншим кутом зору. Зруйновані старі ритуали, звички і традиції? Настав час творити нові. Наприклад, почати менше обговорювати на роботі жахіття війни, натомість домовитися працювати ще наполегливіше і старанніше, діяти ще згуртованіше, ще більше допомагати один одному.

А коли відчуваєш підтримку і турботу інших людей – це таки додає сил. Хочеться працювати якісніше і продуктивніше, чи не так?

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору