UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. На роботі
  5. Чи корисний вільний графік роботи для здоров'я

Чи корисний вільний графік роботи для здоров'я

14.01.2019 779Автор: Лоліта Платошкіна
Чи корисний вільний графік роботи для здоров'я

Чи корисний вільний графік роботи для здоров'я

14.01.2019     779Автор: 

Про вільний графік роботи мріє багато фахівців. Це зручно тим, що ти сам можеш будувати свій розклад і не залежати від колег або інших умовностей. На жаль, не всі фахівці можуть дозволити собі вільне відвідування і не тільки через те, що підібрати роботу з вільним графіком дуже складно, але ще і через те, що вона не завжди корисна для здоров'я.

Психологи настійно радять вибирати вільний графік роботи не тому, що зараз так модно, а за індивідуальною готовності працювати за таким графіком. Давайте розберемося, кому корисний, а кому шкідливий вільний графік роботи.

Корисність і шкідливість вільного графіку роботи

Вибираючи роботу з вільним графіком, перше з чого необхідно почати, це визначити, чи підходять ваш біологічний годинник новому розкладу або чи буде у вас можливість самостійно вибрати зручні для вас годинник роботи. Більшість людей - «жайворонки». Їм легко вставати і лягати рано. Для них відмінно підійде класичний графік роботи. Для «сов» вільний графік роботи і правда може стати справжнім полегшенням, адже вони люблять поспати довше і лягти пізніше. Але і тих, і інших об'єднує одне - негативний вплив порушення їх особистого графіка. Примусьте їх встати раніше або пізніше звичайного, як в свою чергу отримаєте незадоволених і озлоблених фахівців.
Вільний графік роботи, звичайно, має свої недоліки. Один з яких, що негативно впливає на ваше здоров'ї - перевантаження завданнями. Фахівцю доводиться братися за роботу завжди, коли йому зручно, але часто він забуває про таймінг і кордони порушуються. Щоб визначити чіткі часові рамки, необхідно контролювати цей процес постійно.
Проте, медпрацівники відзначають наступні позитивні сторони роботи за вільним графіком:
• формування самостійності і відповідальності,
• відсутність напруженості і постійного контролю роботодавця,
• невимушена комфортна обстановка,
• підвищення продуктивності,
• зменшення конфліктів з роботодавцем,
• підвищення настрою.
Підводячи підсумок, хочеться відзначити, що велика кількість позитивних факторів говорить про те, що вільний графік корисний для здоров'я фахівця, але звертаємо вашу увагу, що він підійде не всім.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору