UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Особисті якості на роботі
  5. Чи варто заводити роман на робочому місці

Чи варто заводити роман на робочому місці

3.02.2020 976Автор: Олександр Мавлідінов
Чи варто заводити роман на робочому місці

Чи варто заводити роман на робочому місці

3.02.2020     976Автор: 

Доведеним фактом є те, що працююча людина проводить на своїй роботі більшу частину життя. Враховуючи це, людство вже встигло створити чимало порад щодо того, як зробити цей час максимально приємним, продуктивним та безпечним.

Така уважність до періоду, що ми витрачаємо на роботу зрозуміла, бо працювати й краще, й більш плідно коли стосунки між колегами та із керівництвом гармонійні, робота не здається тягарем й чудово поєднується у житті людини із часом, що вона проводить поза її межами.

Не новина й те, що часто, суто професійні чи дружні стосунки між людьми, які працюють пліч о пліч, переростають у щось більш глибоке, інтимне та пристрасне. Тому, факт наявності службових романів – ще одна аксіома для переважної більшості сучасних працівників в усьому світі.

До речі, українці не стоять обабіч такого «тренду» й згідно з соціологічними опитуваннями, більш ніж 50% респондентів ставляться до виникнення пристрасті на роботі досить спокійно, сприймаючи це, як можливий перебіг подій. Більш того, 23% впевнені, що робоче місце – найкращий простір ля подібних знайомств, тому вони не втрачають нагоди знайти щось «новеньке» у своєму приватному житті. Навіть, ті 25%, які ставляться до таких відносин з підозрою чи негативно, не тільки не «роблять погоди» у цьому питанні, але й самі хоча би раз відчували, що «стоять на краю», ризикуючи із головою пірнути в пучину царства Амура.

Відкидаючи те, що будування відносин між людьми – досить делікатна та приватна справа, давайте спробуємо поглянути на службові романи з боку, намагаючись зрозуміти, а чи варті такі відносини тих наслідків, які вони можуть потягнути слідом за собою.

Чому це стається?

Так вже створена людина, що знаходячись досить довго серед тих, хто є для неї потенційним об’єктом сексуальної цікавості, вона рано чи пізно, часто, підсвідомо, але спробує «просто справити враження».

Додайте до цього, можливий брак певних відносин в приватному житті окремих людей, продумані «нечесні ходи» задля досягнення кар’єрних цілей в інших або просто сплеск гормонів, викликаний гарною атмосферою «корпоративу» та вживанням алкогольних напоїв – й ви отримаєте майже повний перелік причин, які стають початком виникнення службових романів.

службовий роман

Що в тому поганого?

Насправді у виникненні таких стосунків, нічого поганого, начебто немає – бо це, здебільше позов природи… звичайно, крім випадків застосування любовних чар із корисними цілями.

Але, пристрасть здатна «переступити» й через мораль, й через сімейний стан людини та, навіть, призводити до досить трагічних фіналів, викликаних коханням без взаємності або почуття ревнощі. Та, якщо не враховувати такі «жахливі» фінали, такі відносини здатні просто зламати професійну кар’єру людини.

Й, мова тут не про «нерівність» коханців у службовій ієрархії чи «втрату голови» та нехтування своїми службовими обов’язками. Просто більшість сучасних компаній, розуміючи ризик стати фігурантами судових справ у якості творців «атмосфери, що посприяла», геть не бажають розуміти такий розвиток подій й, дізнавшись про факт роману, намагаються позбавитись необережних жертв пристрасті.

Ну, а якщо ми говоримо про «несподівані» фінали службових засідань допізна чи тих самих «атмосферних корпоративних гулянок», то слід пам’ятати, що не одна родина була знищена, у наслідок невміння людини керувати власним лібідо.

Але, не все так погано.

Так, є, навіть, де-які «моменти», що можуть свідчити «за» розвиток таких відносин, як службовий роман.

«Плюси» службових романів

Не будемо чіпати простий приклад, коли дві вільні та необтяжені узами шлюбу людини, нарешті зустрілися та закохалися по-справжньому. Такі стосунки, навіть якщо обидва будуть звільнені, знайдуть своє позитивне продовження та, можуть призвести до створення гармонійної родини.

В усіх інших випадках «плескання пристрасті» на робочому місці – «плюс», якщо чесно один.

Це незвичайна продуктивність таких працівників. За ствердженням багатьох психологів.

Так, якщо мова йдеться про дорослих людей, які розуміють, що окрім приватного спілкування вони мають зберігати те місце, де в них є змога бути поруч, то такі «закоханні» встигають й працювати. Якщо додати сюди високий емоційний рівень таких стосунків та те, що такі люди проводять на роботі якомога більше часу, як правило, результати їхньої праці, часто вражають. Крім того, такий ефект у роботі, не полишається без уваги керівництва, що часто призводить до вдалої кар’єри, котра, якщо чесно, може у будь-який момент закінчитися, бо це залежить від того, як будуть розвиватися їх стосунки та чи не викриє їх пильне керівництво.

Й, це не лише слова. За тими самими соціологічними дослідженнями, наприклад, серед французьких компаній, самими інноваційними та результативними ставали ті, в яких кількість випадків виникнення службових романів була максимальною.

Звичайно, чи ризикувати тим, що маєте заради романтичних відносин на роботі – рішати вам самим. Але, краще пам’ятати про доречність певних відносин, які в цивілізованому суспільстві, просто мають «розуміти» й доречне для їх виникнення місце.

Звичайно, якщо це не є справжнім коханням.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору