UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. На роботі
  5. Чи забезпечують роботодавці всім необхідним ваше робоче місце під час відключень електроенергії

Чи забезпечують роботодавці всім необхідним ваше робоче місце під час відключень електроенергії

11.01.2023 241Автор: Лоліта Платошкіна
Чи забезпечують роботодавці всім необхідним ваше робоче місце під час відключень електроенергії

Чи забезпечують роботодавці всім необхідним ваше робоче місце під час відключень електроенергії

11.01.2023     241Автор: 

Хто б міг подумати, що починаючи з листопада 2022 року однією з конкурентних переваг серед роботодавців стане наявність генератора і постійного інтернету. Але наше непросте сьогодення диктує нові умови, до яких доводиться пристосовуватись і роботодавцям і здобувачам. І якщо ще в листопаді після масованих обстрілів ринок праці значно знизився на кількість розміщених вакансій та резюме, то вже в грудні бачимо поступове наповнення за рахунок пристосування бізнесу до нових обставин.

Як роботодавці забезпечують робоче місце співробітника

Через відсутність електропостачання та стабілізаційні відключення, багато українців, які працюють віддалено, не мають можливості виконувати свою роботу в повному обсязі. І хоча Кодекс законів про працю України зобов’язує роботодавця оплачувати простій у тому разі, якщо він стався не з вини працівника. А це значить, що українці, які не можуть виконувати свою роботу вдома та працюють віддалено, мають право претендувати на середній заробіток навіть за період, коли вони не могли виконувати робочі завдання. А роботодавець, якщо не хоче оплачувати простій за час відсутності електроенергії, він повинен забезпечити співробітника генераторами, акумуляторами або іншими засобами для забезпечення віддаленої роботи без електроенергії. Тому реальним виходом для роботодавця є: можливість оплачувати період, коли співробітник вимушено не може виконувати свої функції, або забезпечити його альтернативним джерелом енергії. Це акумулятори, ноутбуки з батареєю, які можуть працювати без підключення до мережі тривалий час, генератор та інше. Насправді варто враховувати й те, що далеко не у всіх роботодавців у теперішніх обставинах є ресурс для забезпечення всіх своїх співробітників.

На Jobs.ua ми опитали користувачів щодо забеспечення робітників компаній всім необхідним для їх стабільної роботи під час відключень електроенергії. Отримали цікаву статистику, якою поділимось із вами залюбки.

За даними опитування більша частина роботодавців забезпечила співробітників всім необхідним для комфортної роботи праці – 52%. Як вже зазначали вище, на жаль, не всі компанії мають достатньо ресурсів для обладнання генератором або акумулятором робочого місця, а це - 12%. Найчастіше роботодавець намагається облаштувати робочий офіс всіма потрібними ресурсами, і дуже рідко, коли допомагає облаштувати дистанційне робоче місце співробітника. Тому є й такі спеціалісти, що працюють з дому, але мав потурбуватись про живлення самостійно – 9%. На жаль, є й такі, що працюють з дому, але, на жаль, не мають можливості продовжувати роботу при відключенні електроенергії – 27%. І це правда так, дуже часто мобільний інтернет лягає разом зі світлом, а відвідувати коворкінги можуть собі дозволити не всі. До речі, коворкінги стали для багатьох непоганою альтернативою. Найчастіше компанії підбирають коворкінги для певної кількості спеціалістів.

Тож співробітники цілком пристосувались до обставин сьогодення і пропонують в описах вакансій від прямях роботодавців нові плюшки: наявність генератора і постійного інтернету в офісі.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору