UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Цікаво про бізнес
  4. Чоловіки, які змінили світ
  5. Чого нас може навчити фільм «Засновник»?

Чого нас може навчити фільм «Засновник»?

13.02.2023 4155
Чого нас може навчити фільм «Засновник»?

Чого нас може навчити фільм «Засновник»?

13.02.2023     4155

Біографічна драма «Засновник» (2016), в оригіналі – «The Founder», розкаже історію становлення найвідомішої мережі фастфуду в світі, всім нам знаного «МакДональдсу». Але яким саме речам може навчити нас цей фільм? Портал з працевлаштування Jobs.ua пропонує вам це з’ясувати.

Наполегливість і талант – що важливіше?

Наполегливість. Ніщо не може посісти місце наполегливості. Талант? В світі повно талановитих невдах.

Такі думки звучать на початку фільму, і впродовж всієї цієї історії ми знаходимо підтвердження цим словам. Як невдаха-комівояжер зміг перетворити вдалу ідею двох братів на всесвітньовідомий бренд із колосальними прибутками? Все просто – її величність Наполегливість. Досвід Рея Брока показує всім нам, що якщо довгий час стукатися в різні двері, рано чи пізно постукаєш у потрібні двері.

Вік – не перешкода для великих справ

Рею Кроку – 52 роки. Його не назвеш успішним чоловіком, він працює комівояжером і заробляє так собі, бо на його товар немає попиту. Не найкраща перспектива для 52-річного чоловіка, якщо врахувати, що більшість чоловіків у цьому віці починає задумуватися про вихід на пенсію, а не підкорення світу (в хорошому сенсі).

Але для цього чоловіка його вік не став перешкодою. Коли мислиш масштабно, такі речі відходять на другий план. Звичайно, навряд чи комусь вдасться повторити його досягнення, але йдеться про інше – не здаватися і не втрачати надії на успіх, навіть якщо розміняли четвертий чи п’ятий десяток.

Це можливо, але з однією важливою умовою. Вірніше, двома – віра в свої сили і наполегливість.

Наскільки етичний вчинок Рея Крока?

Можна засуджувати або виправдовувати Рея Крока, адже він фактично відібрав творіння братів МакДональдсів у них самих. Але задля об’єктивності варто зауважити, що без його наполегливості і завзяття сімейний ресторанчик двох братів навряд чи колись перетворився у найвідомішу мережу фастфуду в усьому світі.

Без Рея Крока нічого цього не сталося б. Так, «МакДональдс» братів Діка і Моріса надалі зберігав би першість в швидкості обслуговування клієнтів і злагодженістю дій усіх його працівників… і це все, на що вони спромоглися б.

Не забуваємо також, що Рей Крок задля кредиту заставив свій будинок, навіть не порадившись із дружиною. Це теж дуже серйозний крок, бо наскільки сильно потрібно було вірити в успіх своєї ідеї, щоб ризикнути власною нерухомістю? Адже у випадку невдачі його сім’я опинилася б на вулиці. А ризикувати так у свої п’ятдесят два роки – це не те саме, що ризикувати так в двадцять чи тридцять років. Як вважаєте?

Безумовно, після перегляду «Засновника» хтось стане на бік Рея Крока, а хтось не схвалить його вчинок. Але ця історія також про те, як побачити в творінні інших людей те, чого вони самі не побачили в своєму творінні. Звучить дивно і парадоксально, але іноді так у житті трапляється. І ця історія слугує найкращою ілюстрацією до цих слів. Як і до всього вищесказаного.

Приємного перегляду, якщо цей фільм вас зацікавив!

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору