UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Це важливо знати кожному
  5. Чому ми здаємось, не довівши важливу справу до кінця

Чому ми здаємось, не довівши важливу справу до кінця

10.05.2021 329
Чому ми здаємось, не довівши важливу справу до кінця

Чому ми здаємось, не довівши важливу справу до кінця

10.05.2021     329

Давайте разом із Jobs.ua розглянемо таке цікаве питання, чому наші великі плани досить часто обертаються гучним провалом. Звичайно, гуркіт від падіння грандіозних планів відлунюється у вухах того, хто по якійсь причині не зміг довести справу до кінця, але хіба від того легше? Кожна людина може пригадати зі свого життя, що якісь видатні справи так і залишилися на рівні планування.

Так що нас зупиняє, щоб довести важливі плани до кінця?

Швидкі очікування

Безперечно, більшість з нас мріяла за тиждень накачати кубики пресу, або так само швидко досягти іншу грандіозну ціль. Але великі справи швидко не робляться: коли рух до цілі унеможливлюється по якійсь причині, варто згадати, що й Рим не один день будувався, та й піраміди теж. Будуючи грандіозні плани на майбутнє, обов’язково виділіть графу ТЕРПІННЯ. І обведіть її жирним маркером, бо до цієї графи на шляху до цілі ви звертатиметесь не раз.

Втрата віри і зациклення на минулому

Коли перший запал від підкорення великих вершин вичерпується, важливо не втратити віру в себе і в успіх своєї затії. Бо коли навідуються сумніви, одразу ж згадуються промахи минулого, і є ризик не довести справу до кінця, зациклившись на своїх помилках. В такі моменти доречно згадати, що всі люди помиляються, і що це нормально, якщо допустилися помилок в розрахунках. Це може трапитися з кожним. А як вам така помилка в програмному забезпеченні, яка коштувала американській фінансовій компанії «Knight Capital Group» 476 мільйонів доларів? Особливо допитливі підрахували, що компанія протягом 45 хвилин щосекунди втрачала по 172 222 доларів!

Страх майбутнього і перемін

Знову ж таки, якщо не зациклення на минулому, то страх майбутнього теж може виявитися тим гальмівним важелем, на який несамохіть буде тиснути ваш розум. Як впоратися з цими страхами? Прийняти факт того, що реалізація ваших амбітних планів автоматично принесе зміни у ваше життя, бо змінитися може все докорінно: наприклад, переїзд в іншу країну чи різка зміна діяльності.

Почуття слабкості і страх перед невдачею

Страх перед невдачею може виявитися значно сильнішим, ніж бажання досягти успіху. А хіба можна перемогти з таким настроєм в душі? В ті моменти, коли опускаються руки, частіше нагадуйте собі, що всі без винятку люди іноді так почуваються, всі втомлюються і виснажуються, тому не треба сильно зациклюватися на цьому. Нагадуйте собі також, що якщо ви здастеся, легше не стане.

Жалість до себе

Жалість до себе небезпечна тим, що вона розвиває в свідомості і укріплює думку про те, що світ нам щось винен. Але це не так, бо ніхто нам нічого не винен. Подібні деструктивні відчуття не дають можливості розгледіти в собі і відкрити свій справжній потенціал, бо як можна добратися до чогось цінного і вартісного, якщо воно знаходиться в найдальшому кутку кімнати, захаращеної всіляким мотлохом під самісіньку стелю?

Отже, щоб не здаватися і довести важливу справу до кінця, дозволяйте собі розкіш іноді перевести подих, переосмислити зроблене і намітити свої наступні кроки. Великі справи робляться поетапно, а поспіх, як відомо, краще застосовувати в зовсім інших справах.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору