UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Ваше здоров'я
  5. Де брати сили та енергію під час війни

Де брати сили та енергію під час війни

17.07.2022 389Автор: Лоліта Платошкіна
Де брати сили та енергію під час війни

Де брати сили та енергію під час війни

17.07.2022     389Автор: 

Енергія людини - це унікальна величина, що змушує рухатись, відчувати бадьорість та готовність діяти. Однак на рівень нашої енергії впливає велика кількість компонентів деталей: фізичний, психологічний, моральний стан організму; сторонні обставини, що утворюють загальний настрій. Під час війни утримувати всі ці компоненти досить складно, коли емоційні гойдалки постійно розхитують ваш стан, призводячи до змін в поведінці та до виснаження. Що гірше, стрес має особливість накопичуватись та переростати в хронічні захворювання. Тому важливо під час війни знаходити в собі енергію та вміти відновлювати свої сили для життя та подальшої роботи.

Наші сили, енергія не нескінченні. Тому вимагають не тільки постійного наповнення, але й грамотного використання та економного витрачання. Через те, що прибрати стрес зі свого життя повністю ми не в змозі, необхідно шукати способи саморегуляції.

Як відновлювати сили під час війни

Бути зайнятим своєю справою, ділом

Ніщо так не заповнює наш день, як робота, робочі справи, хобі, особливо ті, що приносять дохід. Пряма залежність доходу й роботи тримає людину в бадьорому стані, адже примушує нести відповідальність за виконані обов’язки. Поглиблюйте якість вашої роботи при цьому, зосереджуйтесь на ній, і ви зможете відчувати себе потрібним, ефективним в цей непростий час, що, своєю чергою, приносить наснагу.

Тримати гігієну психологічного стану

В умовах війни досить важко контролювати власний психологічний стан: лунають сирени, новини сиплються з усіх каналів, знайомі телефонують, щоб дізнатися ваші справи та розповісти про свої. Однак навіть за таких обставин можна контролювати гігієну психологічного стану. Якщо помічаєте, що настрій погіршується, а стан пригнічується, то обмежте кількість за день читання новин до трьох, намагайтесь спілкуватися на нейтральні теми й уникати негативних. Якщо сьогодні ви не маєте бажання спілкуватися з друзями чи знайомими телефоном, то обмежте спілкування хоча б на кілька днів, щоб відновити власний ресурс. Стороніться й тем-табу для дискусій у колективі під час війни.

Навчіться делегувати

Якщо під час війни на вас навалилось більше обов’язків і роботи, навчіться делегувати частину напарнику чи тим, хто може допомогти вам з цим. До речі, в процесі можна навчити колегу чомусь новому, обмінятися досвідом, бути корисним у відповідь.

Турбуйтесь про себе

В цей непростий час не відкидайте турботу про себе. Не забувайте, що корисна смачна їжа може не тільки підняти ваш імунітет, а й покращити настрій. Якщо відчуваєте, що сьогодні ви не продуктивний, візьміть один день на відпочинок та розвантаження.

Допомагайте іншим

Допомога іншим, волонтерство також займає не тільки голову, а й особистий час, що відсторонює від зайвих думок, дає змогу відчути себе потрібним, працюючим на користь інших та країні в воєнний час.

Рухайтесь більше

Фізичні вправи, рух підтримують мозок і тіло у здоровому робочому стані. Не просто так кажуть, що спорт - це ліки для психіки. Лише фізичне навантаження дозволить м’язам розслабитись та зупинити надмірне вироблення кортизолу (гормон захисту від стресу). Саме тому існує думка про десять тисяч кроків, які слід проходити щодня, адже це фізична дія, яка допомагає нам впоратись з негативними емоціями.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


Часто шукають

↑ Вгору