UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Це важливо знати кожному
  5. Де отримати соціальну допомогу під час війни

Де отримати соціальну допомогу під час війни

12.03.2022 562Автор: Лоліта Платошкіна
Де отримати соціальну допомогу під час війни

Де отримати соціальну допомогу під час війни

12.03.2022     562Автор: 

Найбільш незахищені верстви населення в звичайний час, а ще більше під час воєнних дій потребують особливої турботи й гарантій уряду. Для них та країни в цілому це впевненість в завтрашньому дні й надія на краще майбутнє. Президент країни вже зробив певні заяви, що держава продовжить виплати соціальних допомог і звертатися за їх перепризначенням не має потреби. Чим заспокоїв наразі співвітчизників, адже більша кількість населення стурбована звичайними питанням виживання: де брати гроші і підтримку, як вижити в реаліях сьогодення, як знайти роботу під час війни.

Пенсії та соцвиплати під час війни

Щодо пенсій та соціальних виплат у воєнний період, то пресслужба Мінсоцполітики запевнила всіх, що незахищені верстви населення отримають все вчасно незалежно від місця переміщення в умовах воєнного стану. А Кабінет Міністрів затвердив порядок продовження цих виплат за новим місцем проживання. Щоб виплати продовжувались, необхідно звернутись за місцем свого перебування і повідомити про зміну місця проживання особисто або за телефоном:

  • пенсіонерам – до органів Пенсійного фонду України, 
  • одержувачам грошових допомог - до органів соціального захисту населення.

Також маємо певні гарантії, що світовий банк виділить Україні $723 млн. Ці екстрені кошти допоможуть уряду надавати критично важливі послуги українському народу: зарплати лікарям, пенсії та соцвиплати.

Безкоштовні продуктові набори в територіальних центрах

У Києві та інших містах країни, де ведуться активні бойові дії, люди можуть отримати спеціальні безкоштовні продуктові набори. Щоб отримати такий набір необхідно звернутися до територіального центру. Територіальні центри забезпечують продуктовими наборами тільки тих осіб, що належать до соціально незахищених категорій, та тих, що опинилися у складних життєвих обставинах.

Мова йдеться про:

  • осіб з інвалідністю,
  • родини, в яких виховуються діти з інвалідністю,
  • одиноких людей літнього віку,
  • паліативних хворих,
  • осіб, чий дохід не перевищує двох прожиткових мінімумів тощо.

Якщо ви відноситесь до однієї з цих категорій осіб, то можете розраховувати на допомогу з безкоштовних продуктових наборів і звернутися до територіальних центрів соціального обслуговування із заявкою. До речі, зверніть увагу, 15-51 не приймає заявки на продуктові набори. Діючі номери телефонів та адреси за районами:

Київський міський територіальний центр соціального обслуговування (вул. Котельникова, 32/11) — 0444509166,

Голосіївський район (вул. Л. Толстого, 25/2) — 0442350040,

Дарницький район (вул. Вербицького, 9-І) — 044562473,

Деснянський район (вул. Будищанська, 4) — 0445337251,

Дніпровський район (вул. Курнатовського, 7-А) — 0445120035,

Оболонський район (вул. Озерна, 18-А) — 0444140941,

Печерський район (вул. Бойчука (Кіквідзе), 11-А) — 0667330730,

Подільський район (вул. Братська, 15/9) — 0444250512,

Святошинський район (вул. Жмеринська, 22-А) — 0444059275,

Солом’янський район (б-р В. Гавела, 83-А) — 0444977327,

Шевченківський район (вул. Сальського, 11-А) — 0444670014.

Грошова допомога 6500 грн через війну в застосунку Дія

Обнадійливою новиною для багатьох стали урядові затвердження надання додаткових виплат розміром 6500 гривень через додаток Дія через функцію єПідтримка. Допомога у зв’язку з втратою частини зарплати (доходу), робота (економічна діяльність) яких тимчасово зупинена внаслідок війни. До отримання виплат підпадають наймані працівники, за яких сплачується ЄСВ та ФОП усіх груп. Нововведення почали діяти з 5 березня 2022 року. Грошова допомога спрямована, щоб підтримати населення у тих областях, де ведуться найактивніші бойові дії. Також це підтримає ФОПів, які не можуть забезпечувати себе через бойові дії наразі. Згідно розпорядження Уряду до переліку областей, де діятиме програма, увійшли Волинська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Київська, Луганська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Херсонська, Чернігівська області та Київ.

Також адміністрація та влада закликає всіх українців не бути байдужими, допомагати ближнім та всім тим людям, кого ви знаєте і розумієте, що вони потребують допомоги. В єдності наша сила. Все буде Україна!

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору