UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Навчання, розвиток, підвищення кваліфікації
  4. Вибір навчального закладу
  5. Де шукати відгуки на ІТ-курси та як їх перевіряти

Де шукати відгуки на ІТ-курси та як їх перевіряти

9.06.2023 2711Автор: Лоліта Платошкіна
Де шукати відгуки на ІТ-курси та як їх перевіряти

Де шукати відгуки на ІТ-курси та як їх перевіряти

9.06.2023     2711Автор: 

Єдина сфера, що під час війни не тільки не зупинила своєї діяльності, а й продовжувала зростати - IT галузь. Саме ІТ-галузь першою зреагувала на потребу вчасно релокації та структурних змін. З перших днів війни ІТ-компанії перераховували мільйони на рахунки благодійних фондів, закуповували зброю, техніку, дрони, екіпіровку та інше необхідне обладнання для наближення перемоги над ворогом і досі продовжує підтримувати ЗСУ. Саме ІТ-галузь принесла в економіку країни понад $6 мільярдів експортної виручки. Тому не дивно, що охочих розпочати свою кар’єру в IT також постійно збільшується. Як правильно обрати відповідні курси для навчання та зорієнтуватися у виборі серед кількості програм, курсів та пропозицій? Звісно, за допомогою аналізу ресурсів та відгуків інших користувачів. Де шукати відгуки та як оцінити їх лояльність? Розбираємось в цій статті на Jobs.ua.

Де ще шукати інформацію про навчальні IT курси, як не в мережі. Тільки популярні сайти про роботу та про навчальні курси, школи нададуть інформацію про програми, там ви зможете знайти й відгуки. Ось деякі з них.

DOU - найбільша IT-спільнота

Найбільша спільнота програмістів в Україні, що містить враження, відгуки про компанії, навчання, курси на форумі чи коментарях. Це дуже зручний, швидкий пошук лояльної інформації щодо відповідних навчальних курсів та програм. Щоб побачити інформацію про потрібну IT-школу, вам потрібно ввести в місці пошуку потрібну вам компанію і перейти у обговорення. Зручна система авторизації всередині ресурсу не дозволяє залишати анонімні відгуки, тому вивчаючи відгуки, ви можете перейти у профіль автора і відразу переглянути його профіль чи навіть написати їй особисто та уточнити деякі деталі. До речі, на цьому ресурсі зручно перевіряти й інформацію про компанії для подальшого працевлаштування.

LinkedIn

Про цю соцмережу ви могли чути багато, можливо, й самі маєте акаунт. Це цілком нормально, адже це саме та соцмережа, що допомагає працевлаштуванню та підвищенню кваліфікаційного рівня. Завдяки алгоритмам пошуку, ви зможете дізнатися більше інформації про самі курси, якщо скористаєтесь пошуком за назвою курсів. З пошукового переліку дописів ви зможете обрати ту інформацію, що потрібна саме вам. В цій соцмережі доволі просто знайти й випускників курсів або співробітників. Застосувавши пошук школи, перейшовши в інформацію про неї та вибравши “колишні співробітники”. Ви також зможете застосувати відповідні фільтри: роки навчання, місце роботи чи професію — та перейти на профілі самих випускників. З ними можна поспілкуватися, щоб отримати додаткову інформацію про курси та викладачів тощо.

IT-курси

Групи та ком’юніті випускників курсів та шкіл

Якщо групи чи ком’юніті курсів не є закритими ресурсами, то ви цілком можете скористатися не тільки чатами цих груп, але й звернутися до декількох колишніх учасників чи випускників з проханням поділитися власними враженнями. Такі групи також можуть містити коментарі та базу учасників різних років, тож звертайте увагу й на дату.

Інші соцмережі

Друзі, навіть така розважальна соцмережа як TikTok має можливість допомогти вам в пошуку важливої корисної інформації, як підбір відповідних курсів для навчання. Знову ж таки, пошукова система соцмережі надасть вам всю інформацію про навчальну школу та їх акаунти та контакти. Якщо школа активно веде акаунт в соцмережі, то ви побачите й той контент, який вони випускають, зможете зрозуміти їх спрямованість. А всі результати, що видасть вам пошук, будуть створені справжніми людьми: студентами, фахівцями, що вже отримали ІТ-професію.

На що звернути увагу, вивчаючи відгуки

Відгуків на будь-яких ресурсах завжди багато. Але в цьому інформаційному потоці треба також вміти розбиратися. На що звертати увагу, вивчаючи відгуки користувачів на подібних ресурсах?

Персоналізація даних

Зверніть увагу на те, щоб відгук мав автора із зазначеним місцем роботи чи іншою контактною інформацією. Це свідчитиме, що відгук реальний та написаний конкретною особою. Якщо у відгуку не зазначено, що конкретно було добре чи погано, це може значити, що він написаний людиною, яка насправді не навчалася на курсі.

Відсутність конкретики

Якщо ви помітили, що відгук містить лише оцінку без зазначених лояльних пояснень чому саме оцінка така. Цілком ймовірно, що людина не мала відношення ні до якого навчального курсу.

Відсутність дати

Якщо відгук без дати публікації чи з давнішньою датою публікації, це повинно стати першим дзвіночком на шляху до перевірки інформації актуальної на сьогоднішній день.

Характер відгуків

Характер відгуків також має значення. Якщо відгуки лише позитивні - то це наводить на думку, що вони створені фейковими акаунтами, завдяки яким намагалися нагнати рейтинг компанії. Якщо відгуків більше негативних ніж позитивних, то звертайте увагу на їх зміст. В такий момент ви можете знайти причини, чому не слід йти саме в цю школу.

Типаж відповідей

Буває й таке, що характер відгуків різний, а типаж один й той самий, що в свою чергу наводить на думку, що писала їх ніби одна людина. ЦЕ також можуть бути фейкові акаунти ботів.

Як обрати IT-курси під свої потреби

При виборі IT-курсів для навчання під свої потреби, звертайте увагу на наступні важливі ознаки.

Статті в мережі та публікації в ЗМІ

В пошуку відшукайте інформацію, що пишуть про цю саме школу у засобах масової інформації. Якщо перевірені трастові ЗМІ пишуть про школу, це може слугувати додатковим приводом для довіри до курсів. Щоб з більшою ймовірністю дізнатися об’єктивну, а не рекламну інформацію, шукайте публікації без рекламних спрямованостей.

Досвід засновників та керівників курсів

Найчастіше школи зазначають імена керівників курсів та їх досвід роботи в сфері. Цю інформацію також легко перевірити, відшукавши персональні акаунти керівників в соцмережах і перевіривши правдивість зазначеної інформації. Якщо це публічні особи — перевірте їхні власні пости, публікації чи виступи.

Репутація в соцмережах

Репутація в мережі наразі дуже важлива. За місце під сонцем борються сотні конкурентів, і перемагають найтрастовіщі й професійні. Вивчаючи відгуки, зверніть увагу на репутацію компанії в цілому та на репутацію кожного окремого керівника.

Гарантії та рекомендації після проходження курсів

Більшість IT-курсів гарантують працевлаштування або рекомендації до працевлаштування. Тож спробуйте пошукати в мережі наступну інформацію: процент чи конкретна цифра працевлаштованих студентів, чи зазначено в умовах договору гарантія працевлаштування, чи є відгуки працевлаштованих студентів.

Використайте ці поради, підбираючи IT-курси для навчання та навчайтесь у кращих.



Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору