UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Це важливо знати кожному
  5. Декілька важливих порад, як не розкисати під час війни

Декілька важливих порад, як не розкисати під час війни

2.05.2022 318
Декілька важливих порад, як не розкисати під час війни

Декілька важливих порад, як не розкисати під час війни

2.05.2022     318

Портал з пошуку роботи та працевлаштування Jobs.ua продовжує публікувати поради, як підтримувати себе в умовах війни. Адже психологічна стійкість – це не лише важлива передумова для підтримання власної психіки в стресових ситуаціях, а й важливий фактор задля збереження працездатності на високому рівні. І чим вищим є цей показник, тим більше ви можете допомагати в цей час і собі, і оточуючим.

Крок перший – позбуваємось відчуття жертви

Війна поставила нас усіх в ситуацію невизначеності та тривоги за майбутнє. Ми всі почуваємося жертвами несправедливої війни, розв’язаної злочинним режимом наших «сусідоньків». Але правда полягає в тому, що «зависнути» в ролі жертви можна на десятиліття. Що з цим робити? Давайте звернемося до досвіду Едіт Еґер, психологині і спеціалістки з лікування посттравматичного стресового розладу.

Ця видатна жінка в 16-річному віці потрапила до Аушвіцу, де минули найскладніші роки її життя. Уявіть собі – провести юність в такому жахливому місці, та ще й втратити при цьому батьків. Але Едіт змогла не просто вижити та емігрувати після Другої світової до США, а й зцілити свої травми і написати про цей досвід книгу. І весь її травматичний досвід свідчить про те, що можна рухатися далі, тільки прийнявши те, що сталось. За її словами, страждань у житті не уникнути нікому, але кожен з нас може зробити свій власний вибір – стати жертвою або тим, хто вцілів.

Крок другий – повертаємось до роботи

Пригадуєте перші дні війни, коли вся країна з головою пірнула в інформаційний простір? Дехто став настільки «новиннозалежним», що й досі не може вибратися з цього стану. Ми можемо спостерігати за війною фактично в онлайн-режимі, і це призводить до того, що наш мозок прагне дізнаватися всю актуальну інформацію, всі останні повідомлення з фронтів війни. Але так безкінечно продовжуватися не може, адже така інформація аж ніяк не допомагає нам, а навпаки – заважає, бо ми отримуємо новини, на які, на жаль, не можемо вплинути. Єдине, що тут можна порадити – це різко зменшити інформаційний потік і більше фокусуватися на робочих завданнях.

Крок третій – використовуємо нові можливості

Весь цивілізований світ у різні способи допомагає українцям пережити цю величезну трагедію, яку принесла нам росія. Хтось надає стипендії, хтось відкриває доступ до безкоштовних навчальних курсів, хтось допомагає з переїздом та працевлаштуванням за кордоном. Знаходьте нові можливості, щоб скористатися ними собі на благо.

Крок четвертий – будьте стресостійкими та проактивними

Під час пандемії було популярним писати про стресостійкість. А зараз, в умовах війни, навіть з’явився жарт про те, що в резюме достатньо вказати, що ви українець чи українка, і питання зі стресостійкістю закрите. Жарти жартами, але тільки ваші власні вміння та навички, як-от витримка та вміння зберігати спокій, прийняття швидких та оптимальних рішень в нових реаліях тощо – тільки це свідчить про ваш справжній рівень стресостійкості. А якщо з цим усе погано, про жодну проактивність не може бути й мови. А гнучкість та проактивність – це ті навички, які роботодавці завжди будуть цінувати.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору