UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Це важливо знати кожному
  5. Душ як важлива складова робочого процесу

Душ як важлива складова робочого процесу

12.07.2021 352
Душ як важлива складова робочого процесу

Душ як важлива складова робочого процесу

12.07.2021     352

Всі ми любимо приймати душ. І в цьому приємному процесі криються мільйони років еволюції: наші предки колись вийшли із води на сушу, та й наше тіло приблизно на шістдесят відсотків складається з життєдайної рідини. Ми на все життя пов’язані з водою, і це прекрасно. Але душ має ще одну чудову особливість – він може стати важливою і надзвичайно ефективною складовою робочого процесу. Як саме? Давайте з’ясуємо разом із Jobs.ua.

Ранковий душ – не лише базова потреба тіла

Прийом душу не тільки знімає втому чи дарує бадьорість на початку дня (та й протягом дня, бо якщо ви маєте можливість під час обідньої перерви прийняти душ – обов’язково скористайтеся нею: друга половина робочого дня промайне значно продуктивніше). Під потоками води добре думається, хоча досить часто не ставиться така ціль. Багато видатних людей зізнаються, що в душі їм приходять чудові ідеї. Наприклад, Ілон Маск, який одного разу зазначив, що під ранковим душем його відвідують найкращі думки – а все тому, що в цей час структурується та інформація, над якою він працював напередодні.

Та й не тільки видатні люди можуть це підтвердити. Згідно досліджень, близько 72% людей мають подібний досвід. То чому б цим не скористатися на свою користь?

Чому так?

По-перше, вода благотворно впливає на наше тіло. Поки тіло в розслабленому стані, мозок на рівні підсвідомості працює над рішенням тих проблем, які турбують вас по роботі. По-друге, в душі ви маєте можливість усамітнитися (спільний прийом душу з коханою половинкою, звісно, вже не рахується). А під час усамітнення ви даєте можливість своїм думкам і мріям, так би мовити, розгорнутися на повну потужність.

Але тут виникає інша проблема. Якщо під душем так добре думається, і вдалі думки, слова та ідеї приходять в голову, дуже важливо їх при цьому не забути. Адже може трапитися так, що ви тільки зайшли в душову кабінку, тільки ввімкнули воду і закрили очі, щоб віддатися насолоді… і вдале рішення саме знаходить вас. Що робити в такій ситуації, щоб встигнути не «розгубити» по дорозі з ванної вдалі ідеї?

Тримайте біля себе у ванній записник або ж диктофон – як вам буде зручніше. Одразу вийшовши з душу і просушивши руки, ви зможете начитати на диктофон свої думки (чи зафіксувати їх на папері) і вже не переживати щодо цього, що в щоденних клопотах ви за них забудете.

Ще один чудовий варіант – навчитися ще в душі фіксувати ідеї в пам’яті за допомогою певних візуальних образів. Ще й заодно силу уяви потренуєте, теж зайвим не буде. Але важливо протягом одного-двох днів перевести ці образи в текстовий чи аудіо-формат, щоб, знову ж таки, зафіксовані в пам’яті образи не вивітрилися з неї. Тут вже діє той самий принцип нашого мозку, який схильний забувати ту інформацію, до якої ми не звертаємося.

Контрастний душ

Оскільки зараз літо, практикуйте не лише теплий душ, а й контрастний. Це чудовий спосіб створити собі гарний настрій на весь день, бо після такого душу тіло наче бринить енергією і бадьорістю. А в бадьорому та енергійному тілі – ясний і чистий розум, який значно ефективніше проявлятиме себе за робочим столом. Та й імунітет зміцните, а в наш час – та й в усі часи, зрештою – це дуже важливий момент.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору