UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Ваше здоров'я
  5. Два прості та ефективні способи зняти стрес після робочого дня

Два прості та ефективні способи зняти стрес після робочого дня

14.10.2022 272
Два прості та ефективні способи зняти стрес після робочого дня

Два прості та ефективні способи зняти стрес після робочого дня

14.10.2022     272

Розглянемо два ефективні способи, щоб знімати стрес після робочих буднів. В ідеалі ці речі потрібно робити щодня.

Вечеряйте усією родиною

Звичайно, ця порада не підійде людям, які не мають родину і живуть на самоті. Але можна бодай іноді влаштовувати вечері з друзями чи колегами по роботі, з якими у вас склалися приятельські стосунки.

Чому це так важливо, тобто вечеряти разом? Мабуть, ви теж полюбляєте ті сцени з американських фільмів, коли вся родина дружно збирається за столом та обговорює день, що минув. За такими епізодами просто приємно спостерігати, чи не так? І такі сцени подобаються не просто так: вони викликають нашу симпатію, бо вечеряти в колі сім’ї – це безцінно. Особливо гостро це відчувається зараз, в умовах війни з терористичним режимом рф. До речі, нове дослідження Американської асоціації серця показало, що 90% батьків висловилися за те, що спільні вечері суттєво знижують рівень стресу. І мається на увазі саме спільна вечеря, коли близькі люди за столом обговорюють події за цей день, цікавляться, як у кого минув день. Такі вечері не мають нічого спільного з тими прийомами їжі, коли сім’я вечеряє перед телевізором. Члени сім’ї в цей час фактично перебувають разом, але такі вечері чи обіди не мають нічого спільного з тими справжніми вечерями, які ми так любимо спостерігати на екранах телевізорів.

Люди, які брали участь в цьому опитуванні, у своїх відповідях зазначали, що бодай час від часу відчувають стрес. Ідеться про легкі форми стресу, і за такий варіант відповіді висловилися 65% опитаних. Ще 27% респондентів зазначили, що постійно відчувають високий рівень стресу. А за стресом, як ми всі знаємо, ховається багато неприємних хвороб. І якщо з цим стресом щось не робити, ризик інсульту, появи діабету чи проблем із серцем значно зростає.

Тому намагайтеся зібрати всю родину разом за вечірнім столом. Спільне вживання їжі з іншими людьми зменшує рівень стресу і слугує своєрідним емоційним розвантаженням, а також підвищує самооцінку і поліпшує соціальні зв’язки. Навіть один вдалий жарт за столом може подарувати приємний настрій на весь вечір.

Так, це не так легко, як здається – регулярно збирати сім’ю за вечерею чи сніданком. Принаймні, один-два рази на тиждень це реально реалізувати. Запрошуйте на вечерю друзів та близьких колег, щоб закріпити цю чудову традицію. А якщо дорогі вам люди перебувають надто далеко, вихід теж є – повечеряти разом за допомогою Zoom`у чи Скайпу.

Обійми

Обійми теж володіють такою чудовою властивістю, тобто знижувати рівень стресу. Обіймайтеся на прощання з колегами по роботі, якщо ви їх дійсно любите і цінуєте, а вони – вас; обіймайтеся з рідними людьми, коли виходите з дому чи зустрічаєтеся після робочого дня. В наш час такі прості та буденні, здавалося б, речі набувають особливої ваги і цінності.

Погоджуєтесь з тим, що без обіймів у цьому світі погано живеться (навіть і без війни)? І якщо вам є щовечора та щоранку кого обійняти – ви вже досить багата людина. Портал Jobs.ua закликає вас не забувати про це, як і не забувати про своє ментальне здоров’я в умовах війни.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


Часто шукають

↑ Вгору