UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Життя в колективі
  5. Ефективна командна робота

Ефективна командна робота

31.07.2021 2357Автор: Лоліта Платошкіна
Ефективна командна робота

Ефективна командна робота

31.07.2021     2357Автор: 

Кожний співробітник компанії - повноцінний член конкретного відділу, а значить цілої команди, яка пов’язана між собою конкретними цілями та досягаємим результатом. Звісно ж, результативність команди залежить, в першу чергу, від комфортних сприятливих умов, які створює керівник та внутрішня корпоративна культура.

Характеристики ефективної команди

Які ж характеристики ефективної команди:

  1. Всі члени команди - профільні спеціалісти, які виконують кожний свою роль і функції.
  2. Керівник повинен мати авторитет в команді та вплив на кожного її члена.
  3. Керівник і члени команди повинні відчувати або вірити, що здатні досягти неможливого, щоб мобілізувати зусилля.
  4. Кожний член команди повинен бути готовий надати допомогу іншому, якщо той потребує чи просить.
  5. Члени колективу повинні мати особисті характеристики, які допомагають їм добре пристосовуватися до виконання їх ролей.

Головна роль в командній роботі все ж таки закріплена за керівником. Саме він - та людина, яка керує всіма внутрішніми процесами в команді, надихає, контролює та коректує їх роботу. Його наявність, як розумієте, обов’язкова. Виходячи з цього, можемо виділити ряд критеріїв команди, яким повинна відповідати ефективна управлінська команда. До того ж вони є управлінськими завданнями, від рішення яких буде залежати ефективна робота окремих членів команд.

Отже, перший - єдність цілей, методів, характеру діяльності. Досягненню поставленої мети в команді сприяє спрямованість цілей через згуртованість та ефективне спілкування. І останнє грає найважливішу роль у порозумінні та формуванні конструктивного спілкування.

Другий - результати суспільної діяльності. Команда функціонує, як команда, лише коли у неї є мета, яка призводить до результатів. Значущість роботи команди визначається безпосередньої її результатами. Тому для керівника справжнім постійним завданням є підвищувати та стимулювати роботу команди з метою постійного росту результатів.

Третій - характер процесу вироблення рішення. Досвід роботи керівників привів до загальної думки, що найкращим способом вироблення рішень є діалог всередині команди. Тобто думка кожного члена команди має місце бути та розглядається на рівні інших членів. Таким чином, команда керує сама собою та організацією у власних інтересах.

Четвертий - характер взаємовідносин всередині команди. Сюди можна віднести формальні (керівник-співробітник, співробітники) - неформальні відносини (задоволення потреб, інтересів, але не є частиною ієрархії). І ті, і ті, накладаються один на одного і мають свій результат.

Чи можлива ефективна командна робота на дистанції

Віддалена робота й справді може сказатися на ефективності роботи як всієї команди, так і окремих членів. Тому ще одним завданням для керівника стало налагодження не менш ефективної роботи команди на дистанції. Багато хто з керівників вже спробував та отримав результати на цьому шляху. Jobs.ua також має певні рекомендації керівникам по налагодженню командної роботи на дистанції:

  • підтримуйте тісний контакт зі всіма членами команди,
  • проводьте мітинги та збори на дистанції,
  • ознайомлюйте із завданнями та цілями команду на кожному тижні роботи,
  • вимагайте дотримуватись чіткого розпорядку дня, зручний для всієї команди,
  • контролюйте виконання тижневих завдань кожним учасником команди.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору