UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Роботодавцю
  4. Мотивація співробітників
  5. Електронні цікавинки для офісу на основі Raspberry Pi

Електронні цікавинки для офісу на основі Raspberry Pi

16.08.2021 372
Електронні цікавинки для офісу на основі Raspberry Pi

Електронні цікавинки для офісу на основі Raspberry Pi

16.08.2021     372

Осучаснити робоче місце в офісі – та й сам офіс – допоможуть електронні пристрої на основі мікрокомп’ютера Raspberry Pi. Його можна придбати за кілька десятків доларів, а на його базі виготовити електронні пристрої, які привнесуть щось нове в атмосферу вашого офісу. Давайте розглянемо разом з Jobs.ua, які пристрої маються на увазі.

Електронний календар від Google

Двадцять перше століття за вікном, тому звичайний паперовий календар можна замінити електронним. Для цього вам знадобиться означений мікрокомп’ютер, монітор з виходом HDMI, SD-карта на 4 ГБ, кілька адаптерів та кабель мікро-USB, а також солідна шоколадка для вашого адміна, щоб він все це добро синхронізував між собою і підключив вам настінний «Google календар», в якому ви могли б відзначати важливі події, нагадування та багато інших корисних речей.

Автоматизуйте полив квітів

Знову ж таки, з допомогою мікрокомп’ютера Raspberry Pi легко автоматизувати полив квітів в офісі (звичайно, для окремо взятого підвіконня знадобиться власна автономна система). Для цього вам знадобиться, окрім мікрокомп’ютера: водяна помпа і блок живлення до неї (12-ваттні), реле, силіконові трубки, щоб під’єднати – одну до пластикової пляшки з водою, – а інші пустити від помпи до квітів. Знову ж таки, за гарну шоколадку вашому місцевому комп’ютерщику ви будете отримувати повідомлення на свою електронну скриньку про початок поливу. Не забудьте попросити системного адміна, щоб налаштував вам нагадування про поповнення запасів води у резервуарі, або, іншими словами, у звичайній пластиковій пляшці.

Візочок з… масками

Цікаво, про які ви маски подумали? Маску Дарта Вейдера, маску з супергеройської комедії з Джимом Керрі, чи просту медичну маску? От про останні й піде мова. Можна спроектувати потішний візочок з медичними масками, який їздитиме по офісу і через динамік сваритиметься на тих працівників, які прийшли без маски на роботу, і хвалитиме тих, хто прийшов із маскою. А всі охочі можуть взяти маску, за що візочок виголосить окрему подяку.

Щоб спроектувати це диво, вам знадобиться: зібрати невеличкий візочок з мікродвигуном, розмістити на валізці динамік і самі медичні маски. Керувати таким візочком можна через спеціальний додаток. В будь-якому випадку, «веселі роз’їзди» по офісу з таким візочком здатні непогано підняти настрій усім співробітникам і відвідувачам.

Корпоративний квадрокоптер – як вам ідея?

А квадрокоптер на титульному фото – недаремно. Бо як доповнення до всіх вищеперелічених пристроїв для офісу можна разом із співробітниками зібратися і виїхати на природу, тим паче, минають останні дні літа і незабаром настане осінь (або вже настала, якщо ви восени прочитаєте цю статтю). І не лише посидіти гарно на природі, а й позапускати квадрокоптер, на який можна скинутися усією компанією, або ж попросити в керівництва компанії як нагороду за свою працю.

Корпоративний квадрокоптер – як вам ідея? З його допомогою можна буде знімати не лише відео згори ваших посиденьок на природі, а й можна буде відзняти любительський відеоролик про вашу компанію або про те, чим ви займаєтеся. А потім з відповідними хештегами викласти на Тік-Тоці та YouTube. Та й на інших інтернет-платформах теж.

Проявивши трохи креативності, можна буде непогано «засвітити» свою компанію в мережі. Це ж безкоштовна реклама, чи не так? Ну майже безкоштовна, якщо відняти вартість квадрокоптера. Але подібні заходи згуртовують людей, і це ще один доказ на користь електронних цікавинок в офіс. А зайву сотню-другу доларів на придбання мікрокомп’ютерів Raspberry Pi і солідних шоколадок сисадміну, щоб все налагодив і запрограмував як годиться – безсумнівно, жодна пристойна компанія віднайде без проблем.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору