UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Це важливо знати кожному
  5. Фокус і концентрація – як розвинути?

Фокус і концентрація – як розвинути?

3.08.2021 530
Фокус і концентрація – як розвинути?

Фокус і концентрація – як розвинути?

3.08.2021     530

Це фантастичне вміння – вміння миттю зосереджуватися на проблемі і знаходити можливі шляхи її рішення – не є аж таким фантастичним. Його можна так само розвинути, як вміння підтягуватися, приміром. До речі, під час підтягування, та й при виконання решти фізичних вправ, теж потрібно вміти концентруватися на тому, що ви робите. Розглянемо разом із Jobs.ua, чому це настільки важливо і як почати розвивати концентрацію.

Як це вміння допомагає в житті?

Розвиваючи фокус і концентрацію, тобто миттю зосереджуватися на проблемі, яка вас турбує в даний момент, ви допоможете собі у всіх сферах життя. Не лише у вирішенні робочих справ, хоча у робочих справах, особливо коли гарячий період, потрібно вміти швидко концентруватися і тримати в голові навіть декілька завдань. Такі речі потребують вкрай осмисленого підходу до реальності, до аналізу інформації, яка поступає зовні, до слів і вчинків інших людей, щоб одразу ж, не гаючи зайвого часу, розпізнавати, з якими людьми маєте справу. Для чого це потрібно, це вміння? Щоб не гаяти власний безцінний час на людей, які з тієї чи іншої причини цього не заслуговують. Погоджуєтесь?

Перепрограмуйте мозок

Вся сіль полягає в тому, щоб навчитися «перепрограмовувати» мозок на корисні завдання. І це можливо, хоча мозок опиратиметься перший час – бо це для нього незвично. Це для нього некомфортно, а мозок доволі швидко звикає до бездіяльності, якщо ним на повну не користуватися. Якщо його не розвивати. Мозок – вкрай енергозатратний орган, тому він чинить – зі свого боку – мудро.

Але нам така його «мудрість» не підходить, тому варто запам’ятати одну річ: почніть тренувати фокус і концентрацію прямо зараз, після прочитання цієї статті. І якщо ви займатиметеся щодня – без жодних відмазок і відмовок – повірте, досить швидко ви відчуєте, як ваш мозок «запрацював». Як ви стали думати швидше і ясніше, швидше вловлювати взаємозв’язки між речами, швидше приходити до правильного результату і т.д.

Такі чудеса можуть творити вміння фокусуватися і концентруватися. То чому б не навчитися цього вміння зараз, щоб завжди мати на ринку праці суттєву конкурентну перевагу?

Тим паче, це можна зробити самотужки. Як? Читайте далі.

Вчіться в натовпі

В натовпі, в метро, в кав’ярні. В будь-якому людному місці. В парку, по вулиці в магазин і в магазині. Можна тренуватися так: одягаєте навушники, вмикаєте на половину потужності (більше не треба) улюблену музику, і в публічних місцях постійно тримаєте в голові думку, щоб не втрачати пильності. А раптом ззаду підбіжить собака, щоб з вами погратися, а ви злякаєтеся? Ви повинні бути готовими до таких моментів, знаючи, що в навушниках ви перестаєте чути довколишній шум.

Тільки ви зловили себе на думці, що відволіклися від уважного спостереження за вулицею, одразу ж ставите собі «мінус один» бал. І так – кожного разу. Запам’ятовуйте їх, і коли прийдете додому, запишіть число і поставте дату.

Робіть так кожного разу. З часом ви з подивом зауважите, що цих «мінусів» стало значно менше. Це може трапитися через десять днів, через місяць, або навіть більше. Неважливо, коли; забудьте про це, не концентруйтеся на цьому моменті. Концентруйтеся на описаному вище завданні. Це вже буде певний рівень володіння увагою і концентрацією.

Тренажери до мозку

LUMOSITY і ВІКІУМ – два чудових тренажери, які навчать вас концентрації, фокусу, вмінню приймати нестандартні рішення.

Також розвиватимуть швидкість реакції.

Вправи досить цікаві, а деякі можуть і взагалі – стати вашими улюбленими (гонки на боліді Формули-1 (на реакцію), паровозики (на вміння швидко мислити), чи визначення напрямку руху листочків (на уважність і концентрацію).

Виконуйте ці вправи щодня, відстежуйте прогрес, і результат вас через кілька місяців приємно здивує.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору