UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Все про професії
  5. Формування професійних умінь й навиків

Формування професійних умінь й навиків

14.04.2020 413Автор: Олександр Мавлідінов
Формування професійних умінь й навиків

Формування професійних умінь й навиків

14.04.2020     413Автор: 

Майбутнє вже поруч. Людство, цілком серйозно готується колонізувати Марс, а надто розумні роботи та програми, спілкуються залюбки з живими користувачами соціальних мереж та, потрохи відтісняють Сапієнсів з ринку важкої фізичної праці.

Бажаєш бути затребуваним через десять-п'ятнадцять років? То приготуйся до навчання саме по тих напрямках, що вже сьогодні потребують кваліфікованих фахівців.

Це не наукова фантастика, й список навичок, вмінь та нових професій, де-які з котрих, надано нижче, презентували на щорічному бізнес-саміті у Давосі. Роботодавці та власники великих, транснаціональних бізнесів, вже об’явили майбутніх переможців.

Залишається ретельно розібратися із назвами та суттю незвичних професій, обираючи яку з них спробувати засвоїти.

Комплексне рішення проблем

Боротися із наслідками - неефективно. Треба бачити будь-яку проблему глибше, докопуючись до її коріння, аналізувати та виявляти першопричини її появи та розраховувати таке рішення, що охопить усі паралельні із проблемою аспекти, виключаючи навіть змогу виникнення яких-небудь ускладнень. Саме цим будуть займатися фахівці комплексних рішень, застосовуючи аналітику та розрахунки для вирішення задач не лише у промислових, а й в інших, життєвих сферах суспільства.

Критичне мислення

Якщо вмієте розмірковувати над проблемою чи задачею та у процесі роздумів користуєтесь критичним мисленням, ставлячи під сумнів будь-яку інформацію та будуєте багаторівневу логіку рішень – вам повезло, бо у вас є критичне мислення. До нещодавно, існуючи в якості гарного тренінгу для мозку, ця навичка буде дуже затребувана й найближчим часом, критичному мисленню будуть допомагати навчатися.

Креативність

Сьогодні, під креативністю людини, розуміють її творчі риси особистості. Безперечно, без таланту ту аж ніяк, але ця креативність має бути масштабною та не укладатися в рамки лише одних творчих навичок. Креатор (англійською «творець»), має створювати «щось», гармонійно поєднуючи основний напрямок очікуваного результату із оточуючим витвір середовищем… Можливо, це зрозуміють лише креатори.

необхідні навички

Людський менеджмент

Керування людьми – процес, що дається не кожному. Керівник, кадровик, пастор, товариш та соціальний психотерапевт: ось не повний перелік того, що має вміти менеджер з людських ресурсів. На відміну від кадровика, що лише приймає людину на роботу, поверхнево вивчаючи кандидата, цей фахівець, повинен не лише розуміти кожного найманого працівника та партнера, але й мати змогу вирішення конфліктів у колективі, ефективного стимулювання та мотивування працівників.

Комунікації із зовнішнім світом

Чимало відомих та шалено багатих власників міжнародних бізнесів, специфічні та не завжди публічні люди. Багато хто з них, й досі, відчуває себе некомфортно, коли має довге спілкування з людьми, що йому не цікаві особисто або не зрозумілі. Щоб від цього не страждав бізнес, власники наймають спеціальних зв’язних, що не тільки вміють спілкуватися з опонентом любого рівня, але ще можуть вести переговори, заключати контракти та виконувати інші дії від імені роботодавця.

ЕІ: емоційний інтелект

На відміну від IQ, емоційний інтелект, досить нове відкриття але вже скоро, люди, що здатні розуміти, відчувати, співчувати та допомагати, стануть необхідною ланкою, що зв’яже автоматизовані заводські лінії та живий людський персонал. Тож, здатність розуміти емоції, відчувати наміри і мотивацію інших людей і свої власні, а також уміння управляти своїми емоціями та емоціями інших людей.

Когнітивна гнучкість

Під такою назвою, знаходиться це здатність розуму людини на швидке «перемикання» з осмислювання однієї задачі на іншу, з можливістю міркування над декількома завданнями одночасно. Й, хоча сьогодні, нам ще радять не навантажувати на себе багато задач, мультизадачні працівники вже очікують свого зіркового часу.

Орієнтованість на клієнта, також, виходить за межі простого спілкування продавця та покупця. Від таких робітників теж вимагатимуть розуміння людини-клієнта, для того, щоб наперед відчути та упередити усі його бажання, при цьому, на максимальну суму, що він запланував до витрат.

Більшість звичок та вмінь, напряму пов’язані із розумінням людей, можливістю ефективно спілкуватися з ними, керувати чи укладати угоди.

Також, усі навички тісно стосуються здатності мозку до швидкої обробки інформації, глибокого аналізу, критичного мислення. Як й вміння координування людських ресурсів, ці навички мають допомогти у рішенні глобальних проектів, генеруванні ідей та інших, креативних завдань.

Скоро побачимо все на власні очі

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору