UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Особисті якості на роботі
  5. Футбол як джерело натхнення для менеджера

Футбол як джерело натхнення для менеджера

28.05.2021 344
Футбол як джерело натхнення для менеджера

Футбол як джерело натхнення для менеджера

28.05.2021     344

Хтось байдужий до перипетій футбольних змагань, хто проявляє інтерес до футбольних баталій тільки тоді, коли починаються матчі фінальної серії європейських чи світових кубків, а хтось і зовсім не мислить своє життя без футболу. Це чудова гра, безперечно, і вона не лише дає змогу провести чудово час і гравцям, і вболівальникам, а й може послужити джерелом натхнення для управлінців усіх рівнів. А як саме, давайте з’ясуємо це разом із Jobs.ua.

Контроль емоцій

Будь-якому управлінцю важливо вміти контролювати свої емоції. Цій проблемі на Заході присвячені цілі дослідження, а в нас відносно недавно почала приділятися увага цьому питанню. Чим може стати у нагоді футбол? Річ у тому, що під час перегляду футбольних матчів ви акумулюєте позитивні чи негативні емоції, або, як правило, суміш і позитивних і негативних переживань під час перегляду одного й того ж матчу. Пристрасно вболіваючи за одну команду, не менш пристрасно вболіваючи за програш іншої, ви даєте розрядку своєму емоційному стану, і неважливо, що емоції ці були штучними, тобто викликані штучно, викликані переглядом футбольного матчу, а не реальною життєвою ситуацією.

Навчившись гасити надмірну радість чи відчай під час перегляду футбольних матчів, вам буде значно легше впоратися з емоційними сплесками на роботі. А це надзвичайно важливе вміння для менеджера – давати раду емоціям, коли хочеться накричати на когось чи розтрощити все навкруги. А що, і таке буває. Напевно, в кожного була ситуація на роботі, і не одна, коли ви дуже шкодували, що поруч немає боксерської груші.

Віра в результат

Коли думаєш про те, що відрізняє справжніх футбольних легенд від звичайних футболістів – це фантастична віра в результат, який досягається шляхом довгих і виснажливих тренувань. І Мессі, і багато інших видатних футболістів підтвердять, що віра в результат, віра в те, що вони зможуть досягнути всього, до чого прагнуть, давала їм сил вистояти в складні часи. Невдачі трапляються у всіх, і хороший менеджер про це знає. Іноді просто обставини можуть раз за разом складатися несприятливо, і задача менеджера в цей час – втримати корабель на плаву, щоб він, попри шторми і урагани, зберіг курс на свою ціль. А якщо іноді допоможе Рука Бога, так це тому, що ви однозначно заслуговуєте на перемогу.

«Тед Лассо» – що цей серіал може навчити менеджера?

Не так давно світ побачив комедійний телесеріал «Тед Лассо», в якому розповідається історія американського тренера, який після успішного сезону в студентському американському футболі вирушає в Англію, щоб очолити провальний футбольний клуб прем’єр-ліги.

Чи може цей серіал стати у нагоді менеджерам? Так, може, бо цей серіал насправді не так про футбол, як про емоційний інтелект управлінця, який всіма силами намагається згуртувати деморалізовану команду, в якій, до того ж, великі проблеми з капітаном команди. Капітана не слухає найкращий бомбардир команди, і цей розлад відчувається і на полі, і на роздягалці. І те, як тренер Тед Лассо намагається дати ради новим підопічним – повірте, на це варто подивитися. Чудовий приклад того, як людина вміє взаємодіяти із найскладнішими людьми, добиваючись поставленого результату.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


Часто шукають

↑ Вгору