UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. На роботі
  5. Життя після відпустки: як влитися в роботу?

Життя після відпустки: як влитися в роботу?

6.08.2020 288
Життя після відпустки: як влитися в роботу?

Життя після відпустки: як влитися в роботу?

6.08.2020     288

Повернення на роботу після відпустки для багатьох офісних співробітників — це стрес. Далеко не всі здатні швидко включитися в професійну діяльність, багато навіть проходять виснажливий період адаптації, який може затягнутися до декількох тижнів. Чи можна вплинути на ситуацію? Так, і зараз розглянемо основні фактори.

Що допоможе адаптуватися

Розслабленість, яка характерна для відпустки — одна з перешкод, що заважає відразу влитися в робочий ритм. Більш того, багато співробітників в принципі не хочуть повертатися в офіс і відчувають серйозний психологічний дискомфорт, змушуючи себе. Однак ситуацію можна зробити менш стресовою. Як? Секрет простий: щоб закінчення відпустки не викликало засмучення, на роботу потрібно хотіти.

Чи можливо це здійснити? Так, якщо перед відпусткою поставити собі нові цілі і розробити цікаві завдання. В такому випадку повернення до робочого місця буде не просто очікуваною, а бажаною подією. Можливо, у вас навіть з’явилися нові ідеї щодо професійних звершень, і треба якнайшвидше обговорити їх з керівником та втілити в життя.

Також серед факторів, які допоможуть налаштуватися на робочий лад, варто відзначити і зустріч з товаришами. У більшості людей на роботі з'являються друзі, спілкування з якими приносить задоволення, а у період відпустки навряд чи ви бачите їх, тим більше так регулярно. Щоб поменше сумувати про закінчення відпочинку, уявіть, як раді вам будуть колеги і скільки всього цікавого сталося за період вашої відсутності, що хотілося б обговорити. А з декотрими можна обмінятися досвідом, якщо ви чи товариші відпочивали десь на курорті або за кордоном.

Допоможе в адаптації і легкий робочий режим, з якого потрібно починати вливатися в трудові будні. Як його організувати, розглянемо нижче.

трудові будні

Хитрощі, як прискорити адаптацію

Мотивація — важлива річ, коли мова заходить про те, як налаштуватися на робочий лад після відпустки, але не завжди її досить. Щоб зменшити дискомфорт і скоротити період адаптації, варто взяти на озброєння декілька хитрощів:

  1. Повертатися в офіс не з понеділка, а з середи або четверга. Таким чином «перший робочий тиждень» буде коротким, від чого і більш комфортним.
  2. Перші декілька днів працювати в розміреному темпі. Не варто відразу ставити собі високі цілі і намагатися їх досягти. Це складно, оскільки після відпочинку ще зберігається розслабленість. А ось коли минуло кілька днів, можна поступово влитися в робочий ритм і вже з нового тижня планувати звершення.
  3. Складіть план робіт. Пам'ятаєте пункт про мотивацію, в якому йдеться про постановку нових цілей, щоб було бажання скоріше зануритися в роботу? Так ось, це він і є. Сплануйте свою діяльність, поставте нові завдання — і налаштуватися на трудові будні буде легше.

Також серед моментів, які допомагають пережити адаптацію після відпустки, варто відзначити можливість поділитися або навіть обмінятися враженнями з колегами. Притому неважливо, де ви відпочивали (подорожували за кордон чи вудили рибу у бабусі в селі), розповісти товаришам все одно знайдеться про що — і це головне.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору